Läsningstid: 7 minuter
(Senast uppdaterad: 23/04/2021)

Saker fortfarande kan vara en lite kyligt här tiden, men Nice Carnival är säker på att värma dig! Den franska Rivieran skapar en unik händelse där nästan en miljon besökare från hela världen flockas Trevlig. Trevlig Carnival är en av de viktigaste händelser på den franska Rivieran i vinter-. Under mer än två veckor, staden flyttar till rytmen av festligheterna. Humör, ironi, och poesi är i beredskap på denna stora folkfest.

Var en av de människor som kantar Nice berömda kust boulevard, Promenade des Anglais, att se den stora parad av färgglada flottar; Det här är Nice Carnival och sätt att ta sig dit med tåg.

 

trevlig Carnival 2019

Varför Åka till Nice Carnival?

”Carnival är den mest populära kulturevenemang ett land kan uppleva. - Jorde Amado, brasilianska författare, 1912 – 2001”

Besöka den franska Rivieran kan vara en anledning i sig att besöka Trevligt. Carnival är en extra bonus!

Vid denna tid, vi också smygande ut vintern och solen är ute efter att spela. Detta är en bra ursäkt för att farväl Winter. Med en flammande färger medan bevittna den dagliga parader och natten vagnar animerade med över 1000 dansare och musiker från alla delar av världen.

Den valda temat i år är ’King of Cinema’ ('King of Cinema') för att fira 100-årsdagen av stadens mytiska Victorine Studios, öppnats i 1919 och som har värd för lik av Brigitte Bardot, François Truffaut, Jacques Tati, Woody Allen eller Alfred Hitchcock. Med över 1,000 musiker, dansare, och karaktärer att njuta av detta är en händelse ej att förglömma.

Lyon til Nice tåg

Paris til Nice tåg

Avignon Fina Tåg

Marseille Fina Tåg

 

Slaget vid Flowers

Även känd som Battle of Flowers, Det började i 1856, specifikt syftar till att underhålla de utländska besökare som börjar flockas till söder om frankrike. I dag, två personer på varje flottör kasta lite 20 kg mimosa och färska snittblommor in i folkmassan som de gör sin väg längs Promenade des Anglais vid azurblå havet i Medelhavet. En annan anledning att få lite biljetter tidigt så att du kan skaffa dig främre raden säten.

Under festivalen, runt 100,000 färska snittblommor används, med de flesta av dem som kommer från lokalbefolkningen.

Montpellier till Toulouse Tåg

Nice till Toulouse Tåg

Paris till Toulouse Tåg

Marseille till Toulouse Tåg

 

Behöver veta om Nice Carnival

Trevlig Carnival är en av de äldsta karnevaler i världen. Från hedniska och ödmjuka början redan på 13-talet, det har blivit en strålande, årlig 12-dagars fest. Den körs på olika dagar (inga parader på måndagar till exempel.) De staden Nice utbryter med parader av flottörer, gatuevenemang, och spiltor och kulminerar med Mardi Gras den sista dagen. Gator och torg där parader går igenom är stängda under karnevalen, och du måste köpa en biljett för att få tillgång. Endast personer i en fancy dress få gratis inträde till några av de parader. Vem behöver en ursäkt för att klä upp ändå?

Få biljetter till Nice Carnival Events

För de händelser som behöver biljetter, Priset varierar från 10 euro som står till 25 euro på sittande läktarna. Se länken nedan för att köpa biljetter.

  • Biljetter från Ticket Office för turism och kongress
    5 Promenade des Anglais
    Tel.: 00 33 (0)8 92 70 74 07
    Turistbyrån webbplats

Dijon till Provence Tåg

Paris till Provence Tåg

Lyon till Provence Tåg

Marseille Provence Tåg

 

Hur får man till Nice Carnival Med tåg

Det finns gott om tåg på väg till bra från de flesta delar av Europa. Med hjälp av SaveATrain, du kan få biljetter på några minuter utan extra kostnad! Nice centralstation, Nice Ville tågstation, finns i centrum. Nice Ville tågstation är den viktigaste ändstationen för regionala och nationella tågförbindelser, så det skulle vara bäst att ta ett tåg här för Carnival. De turistinformation kontor på tågstationen kan vara till hjälp om du besöker Nice för första gången. Nice Ville tågstation ligger på Avenue Thiers och det handlar om 20 minuters promenad från stranden och den berömda Promenade des Anglais nedför intilliggande Avenue Jean Medecin.

Dijon till Paris Tåg

Reims till Paris Tåg

Lille till Paris Tåg

Turer till Paris Tåg

 

När är trevlig Carnival?

De trevlig Carnival löper under en fullständig två veckor i slutet av februari och är den största Mardi Gras bash i södra Frankrike. Gör dig redo för en explosion av färger och musik från 17th av februari tills 3rd av Mars.

Här är tidsplanen för trevlig Carnival:

Paris till Strasbourg Tåg

Luxemburg till Strasbourg Tåg

Nancy till Strasbourg Tåg

Basel till Strasbourg Tåg

 

TORSDAG 14 FEBRUARI

12:00

FRUKOST “VIRA WHEEL”
Operationen, stöds av staden Nice och arrangörerna i Nice Carnival, syftar till att ekonomiskt hjälpa unga studenter som vill få tillgång till utbildning i cateringbranschen, bland annat genom Lycée Paul Augier eller lärlingen träningscenter.
Priser : 90 € / per person (vin, vatten, kaffe ingår) – Reservation: silvia.grillo@ville-nice.fr / 04 97 13 41 99

LÖRDAG 16 FEBRUARI

14:30
BLOMMA PARADE
Trevlig Carnival är en av sitt slag i världen och har bland de mest kända av den franska Rivieran. På varje flottör, kostymerade modeller kasta upp till 100.000 blommor till en entusiastisk publik …
Priser: 26€ i reserverade sittplatser / 12€ entrance (zon B)

LÖRDAG 16 FEBRUARI

21:00
Karnevalståget av ljus
På Place Masséna, visuella animationer sprids på storbildsskärmar … På kvällen, alla flottörerna är belysta, Corso lyser då hjärtat av Nice.
Priser: 26€ i reserverade sittplatser / 12€ entrance (zon A)/ 5€ entrance (zon B)

TISDAG 19 FEBRUARI

21:00
Karnevalståget av ljus
På Place Masséna, visuella animationer sprids på storbildsskärmar … På kvällen, alla flottörerna är belysta, Corso lyser då hjärtat av Nice och Nice Carnival.
Priser: 26€ i reserverade sittplatser / 12€ entrance (zon A)/ 5€ entrance (zon B). En möjlighet att paketet 2 händelser på läktaren – exklusive lördag (1 blomma parad + 1 karnevalståget).

ONSDAG 20 FEBRUARI

14:30
BLOMMA PARADE
Trevlig Carnival är en av sitt slag i världen och har bland de mest kända av den franska Rivieran. På varje flottör, kostymerade modeller kasta upp till 100.000 blommor till en entusiastisk publik.
Priser: 26€ i reserverade sittplatser / 12€ entrance (zon B). En möjlighet att paketet 2 händelser på läktaren – exklusive lördag (1 blomma parad + 1 karnevalståget).

LÖRDAG 23 FEBRUARI

14:30
BLOMMA PARADE
Trevlig Carnival är en av sitt slag i världen och har bland de mest kända av den franska Rivieran. På varje flottör, kostymerade modeller kasta upp till 100.000 blommor till en entusiastisk publik.
Priser: 26€ i reserverade sittplatser / 12€ entrance (zon B)

LÖRDAG 23 FEBRUARI

21:00
Karnevalståget av ljus
Vid fint Carnival på Place Masséna, visuella animationer sprids på storbildsskärmar.

SÖNDAG 24 FEBRUARI

14:30
karnevalståget – NISSARDA STOP
Le Carnival Parade är en del av Nice Carnival består av 18 flyter utformas på årets tema och andra figurer i en färgglad parad med bländande färger, med deltagande av gatuteater och musikgrupper från hela världen.
Priser: 21€ i reserverade sittplatser / 12€ entrance (zon A)/ 5€ entrance (zon B). Möjligheten att paketet 2 händelser på läktaren – exklusive lördag (1 blomma parad + 1 karnevalståget).

SÖNDAG 24 FEBRUARI

19:00
LOU QUEERNAVAL
1st Gay karneval i Frankrike

TISDAG 26 FEBRUARI

21:00
Karnevalståget av ljus
Priser: 26€ i reserverade sittplatser / 12€ entrance (zon A)/ 5€ entrance (zon B). Möjlighet till paketet 2 händelser på läktaren – exklusive lördag (1 blomma parad + 1 karnevalståget)

ONSDAG 27 FEBRUARI

14:30
BLOMMA PARADE
Trevlig Carnival är en av sitt slag i världen och har bland de mest kända av den franska Rivieran. På varje flottör, kostymerade modeller kasta upp till 100.000 blommor till en entusiastisk publik
Priser: 26€ i reserverade sittplatser / 12€ entrance (zon B). Möjlighet till paketet 2 händelser på läktaren – exklusive lördag (1 blomma parad + 1 karnevalståget).

LÖRDAG 02 MARS – Stängning av Nice Carnival

14:30
BLOMMA PARADE
Trevlig Carnival är en av sitt slag i världen och har bland de mest kända av den franska Rivieran. På varje flottör, kostymerade modeller kasta upp till 100.000 blommor till en entusiastisk publik
Priser: 26€ i reserverade sittplatser / 12€ entrance (zon B)

LÖRDAG 02 MARS

21:00
Karnevalståget av ljus – BRÄNNING AV KUNG Priser: 26€ i reserverade sittplatser / 12€ entrance (zon A)/ 5€ entrance (zon B)
Få dina kläder redo För Nice Carnival allt som är kvar att göra, är att få dina tåg biljetter som köps med Spara A Train ! Det’s dags för Karneval!
Vill du bädda vår blogginlägg på din webbplats, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss en kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fnice-carnival%2F%3Flang%3Dsv - (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)