Läsningstid: 4 minuter
(Senast uppdaterad: 13/08/2021)

De flesta öl-älskande resenärer har Munich högt upp på sin att göra-lista. Det är en tanke på att Oktoberfest skulle vara där också, men Nockherberg Starkbierfest – München Strong Beer Festival ger något extra. Nej, inte publiken. du kommer erfarenhet hälften så många. Men ölen är dubbla styrkan! Låter som det perfekta sättet att sparka igång Mars och Vår, till oss!

 

UNDERSÖKANDE MUNICH:

munich skyline

 

München, Bayerns huvudstad, är hem för flera hundra år gamla byggnader och många museer. Staden är känd för sin årliga Oktoberfest fest och dess ölhallar, inklusive den berömda Hofbrauhaus, grundad i 1589. I Altstadt (Gammal stad), centrala Marienplatz torget innehåller landmärken som Neo-Gothic Neues Rathaus (stadshus), med en populär klockspel visar att klockor och reenacts berättelser från 16-talet.

Är det första gången du besöker München? Du kommer att bli glad att veta att det är en mycket besökare vänlig stad, i nästan varje aspekt. Den har en mycket funktionell infrastruktur, Det erbjuder ett brett utbud av både attraktioner inomhus och utomhus, klimatet är mildare än de norra delarna av Tyskland och det är super lätt att ta sig runt och komma till Nockherberg Starkbierfest – Den starköl festival i München.

Berlin till München Tåg

Frankfurt till Munich Tåg

Wien till Munich Tåg

Stuttgart till Munich Tåg

 

VAD om språket BARRIER?

Inte tala tyska eller bayerska? Inga problem! Huvuddelen av den yngre generationen talar engelska, men att kunna använda lite tyska (eller ens bayerska, om du vågar) är mycket uppskattad av lokalbefolkningen. Landet har rykte om sig att vara ovänlig, men det är långt ifrån sanningen. München infödda är vänliga och hjälpsamma när du börjar lära känna dem. En av de möjliga elementen i “kulturchock” kan vara hur även i de mest trafikerade centrala områden, det kan fortfarande bli mycket tyst på en veckodag vinternatt eller söndag; München kan erbjuda många fördelar av stadslivet (bra restauranger, vackra byggnader, gott om saker att göra) minus en hel del liv, brådska, och stress. Denna stad har det bästa av många världar: en urban miljö, natursköna omgivningar, olika och internationella kulturer blandades med många traditionella Bayerska levnadssätt. Och det är självklart att ölet är världsberömd för en anledning!

Hamburg till Munich Tåg

Leipzig till Munich Tåg

Dresden till Munich Tåg

Ghent till Munich Tåg

 

https://www.youtube.com/watch?v = GwBfUzPCiaw

 

En lokal hemlighet

people drinking during Munich Strong Beer Festival

 

För cirka tre veckor i början av våren, bryggerier hela München satt upp sina ölhallar.

Den starka ölfestival tillhör München som uteserveringar och Oktoberfest. Faktiskt, denna ölfestival kan vara stadens bäst bevarade hemligheten. Det är faktiskt ännu äldre än Oktoberfest, startade i mitten av 1600-talet, från Münchens Paulaner munkar och Paulaner Nockherberg är den ursprungliga platsen för Münchens starköl festival!

De sluga munkarna kokade ihop en öl dryck för att upprätthålla dem genom fastan snabbt, och kallade deras pick-me-up ’välsignade fars öl’ eller ’den heliga oljan St. Francis. Till sist, De bosatte sig på ’Salvator’ - latin för en frälsare.

Salzburg till Munich Tåg

Dusseldorf till Munich Tåg

Köln till München Tåg

Bremen till Munich Tåg

 

Och där exakt gjorde München Strong Beer Festival kommer från?

starkbier

Den vanligaste berättade ursprung historien om starkbier är en enkel berättelse om hungriga munkar. Tvingad att snabbt under fastan, munkar började brygga starkbier som ett kryphål sätt att få sitt lystmäte av kalorier. Igen, tack vare den högre upplöst fast innehåll (känd som vört), starkbier började betraktas som flytande livsmedel.

Men utöver det, Starkbier gör, självklart, har en högre alkoholhalt (som sträcker sig från 7.5%-9%). När det gäller smak, Det är maltig och överraskande (kanske jag borde säga deceivingly) smidig och dess effekter kommer säkert 1000% krypa på dig. Tycka om, ”Please frun, sluta dansa på bordet - Du skrämmer barnen”krypa på dig. Du har blivit varnad.

För att sammanfatta saker: starkbier är en starköl, det är starkare i alkoholhalt men också i upplösta fasta ämnen, det kommer att fylla dig och röra dig. Du har blivit varnad!

 

Tips för München Strong Beer Festival

Bära kontanter!

Medan stora livsmedelskedjor och shopping uttag är benägna att acceptera ditt kreditkort, de flesta restauranger och butiker i München accepterar endast kontanter eller EC-kort (som är som betalkort). Se till att du har tillräckligt med euro med dig för daglig användning.

 

starköl avlyssning

Munich Strong Beer Festival beer glasses

Den Starkbieranstich hänvisar till avlyssning av starköl (d.v.s.. knacka fatet) - Det är lite av en stor sak i München och markerar starten på Starkbierfest. På Paulaner am Nockherberg, de firar avlyssning av deras Salvator starköl med en musikalisk politisk stek.

Folk fyller bokstavligen deras ölhall med lokala politiker och göra narr av dem genom sång och dramatik. Om du är sugen att kolla in vad händelsen är som, här är en YouTube klipp från förra året.

Nuremberg till Munich Tåg

Zurich till Munich Tåg

Mainz till Munich Tåg

Augsburg till Munich Tåg

 

Vill du boka en tågbiljett till München? Sedan huvudet på över till SaveATrain där du får din biljett på några minuter med No toppiga, ytterligare, och dolda avgifter!

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss en kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fnockherberg-starkbierfest-munich-beer-festival%2F%3Flang%3Dsv – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)