Läsningstid: 7 minuter
(Senast uppdaterad: 11/06/2021)

När du planerar en resa till Europa, du står inför så många alternativ! ändlösa platser och erfarenheter, att du kunde resa i flera år och fortfarande känna att du har missat något väsentligt. Detta kan leda till att göra resefel av överdrivet åtagande, och gå miste om de mindre detaljer som gör resor och tåg så magisk. Vi är här för att berätta vad du inte bör göra och hur man planerar en resa till Europa, Från början till slut!

 

Tips 1: Begränsa den

Innan du kan uppleva äkta spanska tapas, torg i Rom, eller takterrasser i Prag, en viktig bit av admin krävs! Enkelt uttryckt, ju mer förberedd du är när du planerar en resa till Europa, desto större chans av roliga och en stressfri resa som lever upp till dina förväntningar.

Så här är ett Save A Train-tips: välja en topp fem, must-dos för att den europeiska äventyr! Kanske är det att dricka i Hofbrauhaus i München, eller ta en kanal turné i amsterdam, eller undersöker David-från många vinklar – i Florens. Vad det än är, markera dem ner och planera din resa runt dem. Föredra med tåg.

Milan till Florens Tåg

London till Paris Tåg

Prag till Berlin tågbiljetter

Tågbiljetter från Frankfurt till München

 

prague rooftop, pick your own rooftop when you plan a trip to europe

 

Tips 2: Inte undvika klichéer.

Nu när vi har konstaterat att du behöver för att planera en resa till Europa, Nästa är att välja dina bästa destinationer. I en anda av YOLO, kanske du vill gå utanför allfartsvägarna och söker efter dolda pärlor inom städerna. Men hipster i dig som vill gå emot de traditionella destinationerna, kanske vill ta en plats. På en turistbuss. Det finns en anledning till varför platser som Colosseum, Eiffeltornet, och Karlsbron är alla mycket populär med turister: de är fantastisk! Känner inte att du måste få utanför misshandlad väg bara för det. Om stora attraktioner tilltalar dig, sedan gå och se dem.

Av samma skäl, inte behandla guidebok som evangeliet. Det skulle kunna säga Louvren är ett absolut måste-göra på en resa till Paris, men kanske du skulle ha en bättre dag söker efter Blek le Rat bitar på gränd väggar. Flexibilitet, När du reser, är nyckeln, alltid!

London till Frankfurt Tåg

Bryssel till London Tåg

London till Köln tågbiljetter

London till Bryssel tågbiljetter

 

Tips 3: Resdatum är avgörande när du planerar en resa till Europa

Resor i off säsonger. Populära månaderna är juli, augusti, och september. De är vansinnigt upptagen, att inte tala om dyrt! Om du planerar en resa till Europa i sommar, du kommer att dela varenda erfarenhet miljontals dina närmaste vänner. Boende kommer att bokas ut, eller dyra och tåg kommer att bli mycket mer fullständig, se till att de är det bästa sättet att resa!

Amsterdam till London Tåg

Rotterdam till London Tåg

Paris till London Tåg

Bryssel till London Tåg

 

check the calendar when you plan a trip to Europe

 

Tips 4: Montera dina resehandlingar som en del av planera en resa till Europa

Om du inte har ett pass, då du bäst få sprickbildning! Det kommer att ta minst fyra till sex veckor från det att ansökan för dig att få en. (Beroende på vilket land du bor i naturligtvis) Påskyndade tjänster kan påskynda processen, men det kommer att kosta. Det är bäst att ta hand om detta i god tid före resan. Har du redan ett pass? Kontrollera utgångsdatum! Vissa länder kan neka dig inträde om det upphör att gälla inom 6 månader när du anländer. Eek!

Bryssel till Amsterdam Tåg

London till Amsterdam Tåg

Berlin till Amsterdam Tåg

Paris till Amsterdam Tåg

 

 

Tips 5: Att hyra en bil.

Vill hyra en bil när du planerar en resa till Europa? Var noga med att ha ett giltigt körkort. Vissa biluthyrningsföretag kräver också resenärer att ha ett internationellt körkort utöver deras körkort från sitt ursprungsland.

Strasbourg till Paris tågbiljetter

Paris till Marseille Tåg

Rom till Milano Tåg

Genève Zürich Tåg

 

Tips 6: Inte över-pack din resplan med alltför många destinationer.

Som tidigare nämnts, det är lätt att överdriva och försöka pressa in för mycket. Det är helt förståeligt. Din dyrbara ledighet måste utnyttjas väl, så det är lätt att försöka över packa dina resvägar när du planerar en resa till Europa. i alla fall, detta kan vara kostsamt (för att inte tala ansträngande), som över förpackning resor med alltför många destinationer i alltför några dagar leder till mer tid på vägen, och mer gas eller tågbiljetter. I extrema fall, det kan sabotera en resa, förvandla det till en fläck av hotell incheckningar och utcheckning (med konstant packning och uppackning), medan du tittar på en aldrig besökt liggande lopp förbi tåget windows. Om möjligt, sakta ner. du kommer spara på transport och få mer tid att utforska dina destinationer.

Tågbiljetter från Bryssel till Rotterdam

Tågbiljetter från Antwerpen till Rotterdam

Berlin till Rotterdam Train biljetter

Paris till Rotterdam Tågbiljetter

 

 

Tips 7: Pengar växling

Resenärer slösa bort en massa pengar att köpa euro från sin bank (eller ännu värre, från en valutaväxling) innan de anländer till Europa. Detta resulterar i rejäl avgifter! så inte försumma detta ämne när du planerar en resa till Europa.

Vårt råd är att gå direkt till en ATM när du anländer i Europa och ta ut kontanter med hjälp av din ATM-kort. Det är enkelt, och växelkursen som du får för transaktionen är nästan säkert bättre än alla fall vi har även fått hemifrån banker. Ring din bank innan du lämnar för att fråga om internationella ATM transaktionsavgifter, samt att informera dem om att du kommer att använda ditt kort utomlands. Om du inte berätta, det kan varna dem att tro att det är ett bedrägeri, och kommer att blockera ditt kort. Också, frågar om din bank har internationella platser eller partnerskap med lokal banker i Europa.

Frankfurt till Köln tågbiljetter

Bryssel till Köln tågbiljetter

Wien till Köln tågbiljetter

Stuttgart till Köln tågbiljetter

 

Tips 8: Vad du förlorar på gungorna, du vinner på rondeller

Inte offra din plats för små hotell besparingar. Vi rekommendera att ge företräde åt din Airbnb eller hotell med det mest centrala läget när du planerar en resa till Europa. budget resenärer, särskilt, har en tendens att välja ett hotell i en fjärran plats som är € 5 billigare än en som är mer central. du kommer spara tid och pengar på transport (speciellt om du hamnar tar taxi).

Munich till Basel Tåg

Zürich till Basel Train biljetter

Bern till Basel Train tickets

Biljetter till Genève till Basel

 

airbnb vs hotel and how to plan a trip to europe

 

Tips 9: Glöm inte att ringa din telefonoperatör innan du planerar en resa till Europa

Ring din operatör när du klar att planera en resa till Europa och få en plan if du planerar att använda telefonen, och då måste du ställa in telefonen för att undvika oavsiktliga laddningar uppgifter (i korthet: stänga mobildata och begränsa antalet program som kan använda mobildata). Och, som en plan, hålla sig till gratis Wi-Fi-nätverk för att hämta och skicka e-post, kontrollera webben, och använder appar. Europa har många WiFi-hotspots, så att du inte kommer att vara ur kontakt länge. alternativt, köpa ett SIM-kort för telefonen när du kommer till Europa.

Rimini till Milan Train biljetter

Rom till Florens tågbiljetter

Turin till Milan Train biljetter

Tågbiljetter till Venedig till Milano

 

Tips 10: Det finns en App för det

Eightydays är en fantastisk resa app som kan hjälpa dig att planera en resa till Europa samtidigt som resenärerna en enkel inblick i de tillgängliga alternativen när reser över hela Europa.

Användare börja med att plocka en stad för att starta och avsluta in (tills vidare, det är nödvändigt att börja och avsluta resan på samma ställe). Välj sedan avresedatum, hur länge resa kommer att bli och hur många destinationer att inkludera. Användare kan även välja om de vill titta på städer i Europa, europeiska unionen, eller bara Schengenzonen. Appen kommer då att skapa en resväg, komplett med Airbnb priser i varje stad, för dem på en budget.

Det är möjligt att fortsätta blanda alternativ tills appen snubblar på en resa som ser bra ut. Och oroa dig inte om obekväm resa: Sajten säger den specifikt sållar bort fjärran flygplatser och tidigt på morgonen avgångar som kan dränera resenärer på vägen.

Även om det inte är (än) ett perfekt system för bokning en hel Europeiska resa, Eightydays kan bidra till att ge resenärerna en bättre uppfattning om prisklasser för olika resor, medan potentiellt introducera dem till destinationer som de kanske inte har tidigare anses vara.

Resenärer kan använda den Eightydays webbplats eller den nyligen lanserade iOS-app att planera sina europeiska resor.

Tågtider från Lyon till London

Tågtider från Amsterdam till Antwerpen

Tågtider från Bryssel till Frankfurt

Bryssel till Mainz tågbiljetter

 

Självklart, det bästa sättet att resa är alltid med tåg! Spara ett tåg är det bästa sättet att köpa biljetter. Om du är på väg att boka tågbiljetter klicka på länken https://www.saveatrain.com för att ta emot stora rabatter.

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss en kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fplan-trip-europe%2F%3Flang%3Dsv – (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)