Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 06/08/2021)

Om det är en långsammare takt i livet du letar efter, då är du på rätt plats. Bild; Lavendelfält, solrosor, och olivträd ... En söndagslunch i skuggan av platan på ett bytorget, ett café creme på en trottoar café i kombination med en promenera genom en skog av ek och kastanjeträd som en mag. Detta är Provence – vad du kan se och hur man kommer dit.

Detta är en region med stora kontraster och anslutningar. Provence döljer dess komplexitet i en slöja av enkla nöjen. Det är hem för de röda färgerna på Esterel bergen, smaken av tapenade, doften av rosmarin, kadens av den provensaliska accenten, och den mistral, vinden som blåser ner från Alperna. Som sådan, verksamheten är så stort, för! Låt oss hjälpa dig!

 

Fields of lavender

 

Provence - vad du kan se: Konst

Från 1 mars, 2019 till 5 januari, 2020, den Carrieres de Lumieres, den tidigare stenbrott vände uppslukande konstmuseet i Les Baux-de-Provence, värd en utställning tillägnad Vincent Van Gogh mästerverk.

Van Gogh relation med Provence var nära en. Målaren tillbringat de senaste åren av sitt liv i denna franska region, blötläggning i den magnifika ljus och landskap. Han flyttade från Paris till Arles i 1888, som han trodde att “kan hittas i Midi hela framtid ny konst” och medgavs till asyl i Saint-Remy-de-Provence när hans hälsa försämrades. Båda dessa platser inspirerade några av hans mest berömda målningar och konsoliderade sin unika stil. På grund av utställningen popularitet, rekommenderar vi att du bokar i förväg på Carrieres de Lumieres webbplats.

Dijon till Provence Tåg

Paris till Provence Tåg

Lyon till Provence Tåg

Marseille Provence Tåg

 

Provence - vad du kan se: Ikonen för moderna Marseille

The icon of modern Marseille, Provence, France

 

Detta fantastiska museum utforskar historia, kultur, och civilisation i Medelhavsområdet genom antropologiska utställningar, roterande konst utställningar, och film. Samlingen sitter i en djärv, modern byggnad designad av algeriska födda, Marseille -utbildade arkitekten Rudy Ricciotti och Roland Carta. Den är kopplad med en svindel framkallande gångbro till 13-talet Fort St. John, från vilken det finns häpnadsväckande utsikt i Vieux Port och det omgivande havet.

Lyon till Toulouse Tåg

Paris till Toulouse Tåg

Nice till Toulouse Tåg

Bordeaux till Toulouse Tåg

 

Provence - vad du kan se: Castellane

Castellane, Provence

 

Det här är en charmig stad på kanten av Verdon Gorge. Castellane, Provence är en vacker liten stad på stranden av Verdon River är en stopp plats på Napoleon Road (Rutten Napoleon) omgiven av vacker, vilda berg. Domineras av den berömda klippan som Notre-Dame du Roc kapell står, provensalsk gamla staden är en labyrint av pittoreska smala gränder, berikade spår som Tour Pentagonale (femsidig tornet) och Gate Clock (klock gateway), och den vackra Place Marcel Sauvaire fyrkant - hjärtat i Castellanes handling.

34 rue Nationale

34 Rue Nationale är ett hus där Napoleon stannade för att lunch på 3 Mars 1815 på hans retur från ön Elba. Öppet för allmänheten, det är idag Mellanöstern Verdon Museet för modern konst och traditioner.

Notre Dame du Roc kapell

Gå fans bör inte missa att följa den stig som leder upp till Notre-Dame du Roc kapell från bakom kyrkan i staden 30 minuter. Vyn från toppen över den omgivande landsbygden är fantastisk!

Montpellier till Marseille Tåg

Nice till Marseille Tåg

Paris till Marseille Tåg

Toulouse till Marseille Tåg

 

Provence - vad du kan se: påvarna’ Palatset i Avignon

Popes' Palace of Avignon, Provence, France

 

Anges som ett Världsarv av Unesco, slottet är en av de 10 mest besökta monumenten i Frankrike. Det blir 650,000 besökare per år. En symbol för påverkan av Västra kristendomen i den 14: e århundradet. Denna 15,000km mästerverk av ett monument är den största medeltida fästning och största gotiska palats Europa.

Benedikt XII, som byggde Gamla palatset i öster och norr. Och hans efterträdare Clement VI byggde det nya palatset i söder och väster. Tornet rymmer 11 historier om distrikts Arkiv. Dess höjd 52 meter gör dig yr. Slå upp på det från terrassen på Utopia Manutention Bio, så ser du vad vi menar!

Palace organiserar kulturella evenemang, tema turer, utställningar, och konserter under hela året. Det ligger också Musee de l'Oeuvre inom dess murar. I sommar, en stor konstutställning tar upp den stora kapellet medan huvudYard blir en friluftsteater med visar från Avignon, Provence teater Festival skapad av Jean Vilar i 1947.

Lyon till Avignon Tågpriser

Paris till Avignon Tåg

Nice till Avignon Tåg

Marseille till Avignon Tåg

 

Provence - vad du kan se: Avignon, Orange, Chateauneuf påven

Avignon, Orange, Chateauneuf-du-Pape trip

 

Djup dyka in landsbygden Frankrike och upptäck romerska arv bland de rullande vingårdarna. Förundras över Triumfbågen och den romerska amfiteatern. Res ut genom fertila vingårdar omChateauneuf-du-Pape, Provence, och prov lokala viner under en provsmakning. Beundra världsarv-listade Pont du Gard - en romersk akvedukt. Besök den medeltida staden Les Baux de Provence. Som ligger högt i Alpines berg, och upptäcka provensalska byarna Gordes och Roussillon.

 

 

Hur man kommer dit?

Med tåg, självklart! Tågresandet till Provence tillhandahålls av fjärrtåg, inklusive höghastighets TGV, söderut från Paris, genom Lyon, Avignon, Aix en Provence, och Marseille, sedan längs Medelhavskusten (inte hög hastighet) till Trevlig, Frankrike. Du kan få dina biljetter inom några minuter från Rädda ett tåg

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fprovence-see-get-there%2F%3Flang%3Dsv– (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)