Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 13/11/2021)

Europa är bästa destinationen för en romantisk stad flyktbilen. i alla fall, det är en stor plats, och du kanske vill begränsa den. Lyckligtvis, det finns mycket att tycka om Tyskland, speciellt dess romantiska städer. Varför inte ta din älskade på en resa som de aldrig kommer att glömma? För att hjälpa dig att bestämma var att gå, här är 10 romantiska städer att besöka i Tyskland:

 

En romantisk stad: Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg är vår första på listan över romantiska städer att besöka i Tyskland, Det är en perfekt sagostad som lockar miljontals besökare årligen. i alla fall, när du besöker, du kommer att se varför det är så populärt. Grundat på medeltiden, inspirera bildspråk av otaliga teckningarna och filmer, Rothenburg är en stad och en romantisk stad du inte kommer att glömma.

Berlin till Rothenburg ob der Tauber Tåg

Stuttgart till Rothenburg ob der Tauber Tåg

München till Rothenburg ob der Tauber Tåg

Frankfurt till Rothenburg ob der Tauber Tåg

 

En romantisk stad: Bamberg

Bamberg är den tyska staden sju kullar, mycket liknande Rom i Italien. Och precis som Rom, denna romantiska staden är full av vackra historisk arkitektur och vyer som kommer att svepa dig av dina fötter. Vad är mer, Bamberg har sin egen ”Little Venice” distrikt, som erbjuder en chans att ta en gondol rida.

Nürnberg till Bamberg Tåg

Frankfurt till Bamberg Tåg

Stuttgart till Bamberg Tåg

Dresden till Bamberg Tåg

Romantic Cities to Visit in Germany

 

En romantisk stad i Tyskland: Monschau

Nära staden Aachen, Monschau har allt: pittoreska vyer, en lindning, flod, och en majestätisk slott, och romantik. Vad gör det en perfekt romantisk städer att besöka i Tyskland destination för naturälskare är dess mångfald av vandringsleder i bergen. dessutom, om du besök på vintern, du kommer att kunna njuta av dess traditionell julmarknad.

Munich till Salzburg Tåg

Salzburg till Passau

Wien till Salzburg Tåg

Salzburg till Wien Tåg

 

En Romans Story – Meissen

Meissen sitter på floden Elbe, och det är den äldsta staden i alla sachsen och en romantisk stad. Elbe-dalen är vad lånar Meissen sådan romantisk överklagande. i alla fall, det finns mer att se, såsom dess vackra röda tak som är påminner om Prag. dessutom, älskare av arkitektur kan njuta utforska en majestätisk gotisk katedral med ett slott från 1500-talet.

Berlin till Meissen Tåg

Freiberg till Meissen Tåg

Cottbus till Meissen Tåg

Chemnitz till Meissen Tåg

Romantic Cities to Visit in Germany

 

Stora romantiska städer att besöka i Tyskland: Heidelberg

Heidelberg är det perfekta resmålet om du vill känna andan romantikens och njuta av charmen i denna stad. Vad är mer, du kan utforska slottsruinerna på kullen och promenera längs floden Neckar med din älskade.

Frankfurt till Heidelberg Tåg

Stuttgart till Heidelberg Tåg

Nürnberg till Heidelberg Tåg

Bonn till Heidelberg Tåg

Heidelberg

 

Romantiska städer att besöka i TysklandFreiburg

Om du letar efter en solig tid när vi letar efter romantiska städer att besöka i Tyskland, ser längre än Freiburg, på kanten av den berömda Svart skog. Att nära gränsen till Schweiz, du kan förvänta dig vackra vyer och underbara strömmar utanför staden. Freiburg är perfekt att besöka året runt.

Offenburg till Freiburg Tåg

Stuttgart till Freiburg Tåg

Leipzig till Freiburg Tåg

Nürnberg till Freiburg Tåg

 

Lindau

Havsblått vatten i Bodensee sjön och Alperna omge Lindau. Här kan du njuta av den underbara utsikten, såväl som olika vattensporter och båtturer, och några Romance. dessutom, Lindau är vackert på vintern, speciellt när Bodensee fryser.

Konstanz till Lindau Tåg

Memmingen till Lindau Tåg

Biberach till Lindau Tåg

Ulm till Lindau Tåg

Lindau

 

trier

Trier är den äldsta staden i Tyskland, Det är på listan över romantiska städer att besöka i Tyskland, men bara så att du vet att det är mycket nära till Luxemburg, att ha stått på stranden av den Mosel i över två tusen år. För att illustrera sin skönhet, Trier har romersk arkitektur, samt medeltida och gotiska byggnader. Med andra ord, denna unika blandning gör Trier en sann undra.

Koblenz till Trier Tåg

Frankfurt till Trier Tåg

Mainz till Trier Tåg

Stuttgart till Trier Tåg

 

En romantisk stad som heter: Cochem

Om du tänker på en flod kryssning i Tyskland, se till att inkludera Cochem as ett av dina hållplatser. vingårdar och ett hisnande slott från 1100-talet är huvudfunktionerna i denna flodstad och en mycket romantisk stad.

Frankfurt till Cochem Tåg

Bonn till Cochem Tåg

Köln till Cochem Tåg

Stuttgart till Cochem Tåg

Cochem

 

Senast Romantiska städer att besöka i Tyskland – Quedlinburg

denna lilla medeltida stad kan också räknas på listan över romantiska städer att besöka i Tyskland, denna stad kommer att ta andan ur dig med sin charmiga kullerstensgator och pittoreska hus. dessutom, historia älskare kommer att njuta av att utforska dess unika historia. Som viloplats kung Heinrich I, Quedlinburg är en viktig stad.

Berlin till Quedlinburg Tåg

Hanover till Quedlinburg Tåg

Magdeburg till Quedlinburg Tåg

Bielefeld till Quedlinburg Tåg

Quedlinburg

 

Har du bestämt vilka romantiska städer att besöka i Tyskland du vill plocka som din nästa semester? Planera en resa till en av de 10 mest romantiska städer i Tyskland och Boka Tåg Biljetter i tid med Save A Train!

 

 

Vill du bädda in våra blogginlägg “10 Romantiska städer att besöka i Tyskland” på din webbplats? du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fromantic-cities-visit-germany%2F%3Flang%3Dsv– (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)