Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 19/08/2022)

Vintern är den perfekta tiden att bygga sprakande bränder, säkert sätt ut i backarna, bygga snögubbar och krypa upp med en kopp te. Tyvärr, det är inte allt kul och spel. Vintern skapar också några av de mest förrädiska vägen betingelser. Eftersom de flesta av oss inte kan gå i viloläge förrän vår, här är tipsen du behöver på hur du skyddar dig när du kör under vintern.

 

Säker körning? Numbers Do not Lie

How to stay safe while driving

 

Tror att vi är överdrivet försiktiga ger dig tips om hur du skyddar dig när du kör under vintern? Enligt AAA, Vinterstormar stormar~~POS=HEADCOMP, dåligt väder, och slarviga vägförhållanden är en faktor i nästan en halv miljon kraschar och fler än 2,000 dödsolyckor i trafiken varje vinter.

Paris till Lille Tåg

Rom till Milano Tåg

Hamburg till Berlin Tåg

Genève Paris Tåg

 

Packa ihop förnödenheter för bilresor

 

Ibland, din avsikt att vara säker när du kör under vinter- är inte tillräckligt. Vi gillar att leva efter mottot, ' Hoppas på det bästa, förbereda sig på det värsta. Se till att din bil är utrustade med förnödenheter i händelse av en nödsituation. Inkludera en varm filt, varma kläder, ett förstahjälpen kit, en ficklampa eller flare, startkablar, en isskrapa, en spade, sand eller kattsand för att ge dig dragkraft, och snö kedjor. Du bör också utföra vissa vatten, livsmedel-liknande energi barer eller trail mix-och en telefon laddare!

Florens till Levanto Tåg

Florens till La Spezia Tåg

Rom till La Spezia Tåg

Rom till Levanto Tåg

 

Kontrollera om det finns is på dina speglar för att vara säker när du kör

How to stay safe while driving

Detta är en vinterkörning tips som professionell lång tid förare använder för att avgöra om väglaget är isiga. Inspektera ytterbackspeglarna. Om isen börjar bildas på speglarna, det är en bra indikator på att isen är också bildas på vägar. Vidta extra försiktighetsåtgärder för att vara säker när du kör eller vänta tills den värms upp för att köra.

Bryssel till Rotterdam Tåg

Antwerpen till Rotterdam Tåg

Berlin till Rotterdam Tåg

Paris till Rotterdam Tåg

 

Kör Säkert och lämna tidigt!

Detta kan tyckas vara ett självklart en, men vi vet att du är upptagen och angelägna om att komma till din nästa destination. Vi är här för att påminna dig om att ta det lugnt! Ett av våra viktigaste tips om Hur du skyddar dig när du kör under vintern tillåter extra tid att komma fram till din destination. resor kan ta längre tid under vintern än andra tider på året, särskilt om du stöter på stormförhållanden eller isiga vägar. Och körning i dåligt väder är stressande nog utan den extra trycket av att vara sent, som kan moln din säker körning dom.

Bremen till Nürnberg Tåg

Leipzig Nürnberg Tåg

Hannover till Nürnberg Tåg

Hamburg till Nürnberg Tåg

 

Kör Säkert och minimera distraktioner

How to stay safe while driving

Hur du skyddar dig när du kör under vintern #1 dricks: Lägg ner telefonen! Hålla telefonen avstängd eller ansluten till bilens Bluetooth-och aldrig ta händerna från ratten eller ögonen från vägen för att kontrollera att WhatsApp meddelande.

 

Håll säker medan drivorgan Lyssna på väg!

Nej, inte lyssna till ditt hjärta. Inte den här gången i alla fall. Lyssna på vägen. Bokstavligen. Däck gör olika ljud vid körning på snö och is, vilket är ytterligare en anledning att hålla din radio volymen för vintern körsäkerheten. Snöig väg buller bör vara relativt högt eftersom snön sparkas upp. Om högt ljud plötsligt stannar, du kanske har flyttat från snö till is. Håll utkik i till ljud av dina däck på vägen för att hålla på toppen av vägförhållanden som ofta förändras snabbt, speciellt under eller direkt efter en storm.

Munich till Basel Tåg

Zürich till Basel Tåg

Bern Basel Tåg

Genève Basel Tåg

 

Anti-Freeze om du vill vara säker när du kör

Hur du skyddar dig när du kör under vintern? Se till att din spolarvätska innehåller frostskyddsmedel, så sprayen inte fryser i kallt väder. Överväga att köpa vintertorkarblad, som förhindrar is och snö från härdning på torkar!

Jag följde dina tips och fortfarande fastnade

 

 

Ibland, dessa saker kan inte undvikas. Om du fastnar i snön här är några snabba tips:

  • Stanna med din bil: Bilen ger tillfälligt skydd och gör det lättare för räddningsarbetare att hitta dig. Försök inte att gå i en svår storm. Det är lätt att glömma bort bilen i blåser snö och bli förlorade.
  • Inte överanstränger dig själv: När gräva ut bilen, lyssna på din kropp och sluta om du blir trött.
  • vara synlig: Knyt en färgglatt tyg till bilens antenn eller placera en trasa överst i ett upprullat fönster för att signalera nöd. På natten, hålla kupolen ljus på om det är möjligt. Den använder endast en liten mängd el och kommer att göra det lättare för räddningsarbetare att hitta dig.
  • Rensa avgasröret: Se till att avgasröret inte är igensatt med snö, is, eller lera. En blockerad avgasröret kan orsaka dödlig kolmonoxidgas att läcka in i passagerarutrymmet hos fordonet medan motorn är igång.
  • Hålla värmen: Använd vad är tillgänglig för att isolera kroppen från kylan. Detta skulle kunna omfatta golvmattor, tidningar, eller papperskartor. Förpackning filtar och tunga kläder för att användas vid en nödsituation.
  • spara bränsle: Om möjligt, bara köra motorn och värmaren tillräckligt länge för att ta bort chill. Detta bidrar till att spara bränsle.

Travel Car? Ignorera allt vi just sagt

Tänk om det fanns ett sätt att undvika allt ovanstående krångel med att vara säker när du kör? Om det bara fanns en transport som du kan hoppa på, och få till din destination snabbt och Res säkert. Oh vänta, det finns! Det kallas ett tåg!

Det är sant att bilar erbjuder frihet som få andra transportmedel do. Du kan resa tillsammans annars nås kustvägar, huvud till avlägsna byar, och inte oroa sig för scheman eller platser sälja ut. De är inte utan sina brister, i alla fall. Se de många orsakerna ovan!

 

Tåg är säkrare och snabbare! Så ingen anledning att vara säker när du kör om du Tågresor, även Tåg är mer överkomliga, speciellt om du använder Rädda ett tåg att boka tågbiljetter. Behöver du mer övertygande? Vi har skrivit en hel blogg om varför tåg är bättre än att åka bil.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss en kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsafe-driving-during-winter%2F%3Flang%3Dsv – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)