Läsningstid: 4 minuter
(Senast uppdaterad: 16/07/2021)

Det finns ingen bättre känsla än att somna på en svagt rörliga tåg och vakna nästa morgon vid din destination, bara några minuter från backarna. I Europa, Vi är bortskämda för val när vi letar efter de bästa skidorterna att besöka med tåg. Det är inte bara över natten resor som är bra alternativ för skidåkare, i alla fall. Det finns en rad orter som du kan nå från genom dagtid tågresor med resor som, dörr till dörr, är om lika snabbt som flygande.

 

Här är vårt val av några av de bästa skidorterna att besöka med tåg:

Skidorter att besöka med tåg 1 – WENGEN, Schweiz

Schweiz skidorter att besöka med tåg

 

Vid basen av den slående Jungfrau bergskedjan är Wengen, en vacker alpby i Berner Oberland. Kliv in vad som känns som det förflutna när du bor i byn. Detta är det perfekta stället att ta med barnen med sin familjevänliga känner och lågmäld nattliv. Inte i skidåkning? Inga problem! Icke ski aktiviteter inkluderar ”flight-seeing” med helikopter, Heli skidåkning, samt 20 km vinter vandringsleder, åtta curling ishallar, och miles av rodelbanor.

tre orter, Grindelwald, Wengen, och Murren, omfattas av Jungfrau regionala liftkort. Det är en vinter upplev dröm!

Med tåg: Även om du kan resa med ski tåg från London St. Pancras med Eurostar till Wengen finns det ett antal förändringar. Om du reser med din familj, Vi rekommenderar att få ett flyg till Bern eller Zürich. Därifrån, ta en direkt tågförbindelse via Bern till Interlaken Ost och vidare till Lauterbrunnen. Den sista biten av resan kan nås endast på järnväg från Lauterbrunnen och tar bara 15 minuter.

Skidorter att besöka med tåg 2 – skall, Österrike

Hur kan vi nämna skidåkning utan att inkludera Österrike? De SkiWelt-regionen, särskilt, är hisnande! Byn Soll ståtar 284km av skidbackar prickade med 77 rustika alpina hyddor och apres barer. Njut av en drink med utsikt över Wilder Kaiser bergskedjan efter en natt ski. Ja, du läste rätt. Njut av några av de längsta upplysta rodelbanor i Europa Hexenritt och Mond också!

Resan

Avresa London St Pancras på 15:04 Eurostar till Bryssel, anländer 18:05; ta 18:25 ICE från Bryssel till Köln, anländer 20:15; sedan ta 21:21 NightJet sleeper tåg till Worgl, anländer 08:36; därifrån det handlar om 20 minuter med buss eller taxi.

Total restid: 16 timmar 22 minuter.

Graz till Worgl Tåg

Salzburg till Worgl Tåg

Wien till Worgl Tåg

Köln till Worgl Tåg

 

Vår sista tåget idé – Sauze d'Oulx, Italien

Italien Skid att besöka med tåg

 

Om du har erfarenhet av skidåkning, sedan de bästa skidorterna att besöka med tåg kommer att vara den Sauze d'Oulx område. När snön faller pulver fält mellan träden verkligen kommit till sin rätt. Atmosfären i byn är roligt och välkomnande och charm av de stenlagda gamla gatorna verkligen lägger till en vacker touch till äventyret.

Hur man kommer dit

Avvika london St Pancras på 9:24 är Eurostar till Paris Nord, byta station med taxi, och ta 2:41 e.m TGV från Paris-Lyon till Oulx, anländer till 7:23 e.m. Därifrån är det 15 minuter med buss eller taxi.

resa höjdpunkt

Utsikt över vidsträckta Bourgetsjön, en av Frankrikes största sjöar.

Milan Oulx Tåg

Turin Oulx Tåg

Genua till Oulx Tåg

Parma till Oulx Tåg

 

 

Har du redan packade väskan? Bra! eftersom det är den svåraste delen av resan redas ut. Boka din tåg tar bara några minuter, utan admin avgifter! Vilken njutning! Besök Rädda ett tåg nu och boka livets semester.

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss en kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fski-resorts-visit-train%2F%3Flang%3Dsv – (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)