Läsningstid: 6 minuter
(Senast uppdaterad: 30/04/2021)

Har du någonsin undrat hur det känns att stare, storögda, ut stora panoramafönster som världens virvlar av? Vad sägs om att vaggas till sömns av den stadiga gungning av ett tåg som det trundles ner ett spår? tågresor är en mycket vanlig metod för transport i hela Europa, och kanske en av de bästa sätten att göra det är via en sovhytt tåg. dessa tåg, som normalt tar fart på sen eftermiddag och reser genom natten, erbjuder en helt annan upplevelse än standarden tågresupplevelse. Vi har samlat ihop de bästa sovande tåg i Europa för dig. Från Italien till Frankrike, här är våra sex bästa europeiska nattåg.

 

Top Sleeper Train 1: Milan Till Palermo

Om du någonsin har drömt om att uppleva den italienska landsbygden, denna sleeper tåg är ett av de bästa sätten att göra det. Även om tågresa tar hela tjugo timmar från början till slut, tåget är direkt och det finns en mängd olika alternativ för hytter sovvagn. Biljetter finns också tillgängliga via Thello, som också driver biljetter till Venedig.

Om du är ute efter att spara pengar, du kan välja en fyra-personers soffa, som fungerar som ett slags mini alternativ sliper. dock, Om du är ute efter att få några allvarliga shut-eye, Du kan välja att dela en tremannsstuga med vänner – eller till och med främlingar, och biljetten kommer att kosta under 50 euro. Det är en rent fynd! Om du vill ha en mer deluxe situation, kan du också boka en enda sleeper för under åttio euro. Även om du inte hittar någon eget badrum, du kommer att kunna njuta av att sova i fred till ett relativt billigt pris.

Denna resa ser ett stort stråk av Italien, eftersom det tar dig från Milan hela vägen till toppen av landets boot. Längs vägen, du får en vidsträckt utsikt över kusten och kullarna i Toscana. Detta är, självklart, förutom de marmorerade statyerna i Rom och dess historia.

Milan till Rom biljetter

Florens till Rom biljetter

Pisa till Rom biljetter

Neapel till Rom biljetter

 

Sovtåg till Palermo

 

Top Sleeper Train 2: Zürich till Hamburg

Vår andra val för bästa sleeper tåg i Europa är en kör från Zurich, Schweiz till Hamburg, Tyskland. Om du letar efter sovhyttståg, du vill överväga Nightjet. Även om det finns flera nonstop alternativ för detta tåg, kanske du vill överväga att gå via en väg som ger dig förändras. Landsbygden är vacker, och tåget slingrar sig igenom många små byar längs vägen, inklusive staden Hannover. Dessa städer är väl värda ett stopp på din resa om du har tid. Glöm inte det spektakulära vyer av Alperna kommer du att kunna uppleva antingen.

Ännu bättre, När du har gjort din väg till Hamburg du är en kort bit från Berlin. Den nuvarande tyska huvudstaden är känd för sina hip nattklubbar och sitt absoluta engagemang för hipsterkulturen. Njut av gatukonst och fantastiskt kaffe medan du funderar över de graffiterade resterna av Berlinmuren.

Zurich To Bern biljetter

Geneva To Bern biljetter

Interlaken To Bern biljetter

Zürich till Hamburg biljetter

 

Hamburg solnedgång

Top Sleeper Train 3: Bryssel till Wien

Bryssel till Wien europeiska sleeper tåg är en populär väg som förbinder Belgien till Österrike. Beroende på vilket tåg du väljer, den körs relativt på eftermiddagen och anländer på morgonen, och det är fjorton timmar’ restid. Detta är mycket lättare att magen än, säga, de tjugo timmarna som krävs av nattåget från Milano till Palermo-rutten.

Med en sådan kort tid för tågresor, du behöver inte dröja alltför lång vid restaurangvagn, även om du verkligen kan njuta av de bekvämligheter som erbjuds av olika klasser.

När du väl är i Wien kan du upplev den verkliga kaffekulturen, eftersom Wien väl har etablerat sig som centrum för europeiskt kaffe.

Bryssel till Brygge biljetter

Antwerpen till Brugge biljetter

Bryssel till Wien biljetter

Gent till Brugge biljetter

 

Sovtåg från Bryssel till Wien

 

Top Sleeper Train 4: London till Edinburgh

Denna berömda routing körs sex gånger per vecka. Även kallad Caledonian Sleeper, denna sovhyttstjänst blandar lyx med kostnadseffektivitet. Här hittar du erbjudanden som inkluderar mat, drycker, och naturligtvis, sovhytter.

Om du letar efter för att besöka London under resan, kan du alltid välja att ta Eurostar från det europeiska fastlandet. Detta är ett kostnadseffektivt och enkelt sätt att göra resan över kanalen från Frankrike till England. Biljetter finns även från andra platser, som Amsterdam.

Om du letar efter en anledning att välja denna väg, kom ihåg att Edinburgh är hem för Harry Potter, den berömda skapandet av JK Rowling. Du kan också hitta ytterligare väg till högländerna, såsom Fort William, för den äkta skotsk erfarenhet. Det fungerar för oss!

Amsterdam till London biljetter

Paris till London biljetter

Berlin till London biljetter

Bryssel till London biljetter

 

 

Hedersomnämnande 5: Paris till München

Även om denna resa tekniskt sett inte kvalificerar sig som en sovande tågväg, eftersom det inte innehåller en fullständig sovplats, den kör flera rutter dagligen.

Självklart, Paris är en stad av ljus och en av de mest romantiska städerna i världen, så det borde absolut poäng en plats på din europeiska semester. Detta gäller oavsett om det är ditt första besök eller ditt hundrade.

Under tiden, München är hem för Oktoberfest. Denna festival råkar vara en av mina favoriter genom tiderna – Det är en utsvävande händelse av tusentals. Med tusentals deltagare per år och en uppsjö av aktiviteter att välja mellan, München är väl värt en plats på din lista.

Düsseldorf till München biljetter

Dresden till München biljetter

Paris till München biljetter

Bonn till München biljetter

 

München skyline

Hedersomnämnande 6: Köpenhamn till Berlin

Detta är ytterligare ett hedersomnämnande på grund av en icke-standard sleeper tåg erfarenhet, men det är värt tiden helt enkelt för att du hittar dig över några av de vackraste terrängen i Europa. Danmark är en unik blandning av skandinaviska inflytande och fastlandet europeisk kultur och är inte att missa. Routningen startar också väldigt nära Malmö, vilket är en härlig stad att besöka och den tredje största i Sverige.

Även om du inte hittar fulla sovplatserna på detta tåg, du hittar nattvägledning dagligen. Dessa gör att du kan lämna på natten och anländer på morgonen uppdateras för dagen för att komma. För den bästa upplevelsen med en icke-sleeper tåg, du vill boka en förstklassig biljett. Dessa biljetter kommer ofta med ökade förmåner såsom extra bagage, ingår mat, och mer privat kabinupplevelse.

Frankfurt till Berlin biljetter

Köpenhamn till Berlin biljetter

Hanover till Berlin biljetter

Hamburg till Berlin biljetter

 

Sovtåg till Berlin

När du reser i hela Europa med tåg du är helt bortskämd efter valet. Oavsett om det är i Skottland och Spanien, Norge, eller Sverige, sleeper tåg är några av de bästa tjänsterna runt för ankommande nästa morgon uppdateras och redo för din dag att komma. Även om du har en uppsjö av alternativ för dig, som tåghotell eller sovplatser över natten i Prag, polen, lissabon, eller till och med Moskva, gör dig själv en tjänst och slå dessa sex topp sovvagn tåg i Europa i stället. Du kommer inte vara ledsen!

 

Resa på natten och boka dina sovplatser med Spara A Train!

 

 

Vill du bädda in våra blogginlägg “Topp 6 Sovplatser i Europa för resor” på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länkar till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/sleeper-trains-europe/?lang=sv Deen- (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)