Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 10/09/2021)

Solo resa bäst är oförfalskade njutningslystnad och spontanitet. Det är friheten att komma och gå som du vill, stanna på ett ställe längre på ett infall, och hoppa över de kommersialiserade webbplatserna; Om du inte kunde vara störd. Den enda kompromisser du behöver göra är att själv. Bland många av de växande globala resetrender, Solo resor tar topplaceringen, men med stor solo resor kommer stort ansvar. Du vet vad de säger, Det finns för- och nackdelar med varje situation. Din önskan att göra det ensamma medel du måste vara framsynta och beredd. Bocken stannar med dig. När det går lite päronformade, du måste ha förtroende och kunniga att reda ut. Här är några av våra bästa tips om hur man planerar en ensam resa.

 

Reseresa ensam: Resa med tåg

En av de mest populära transportsätt för solo resenärer är att resa med tåg. Att resa med tåg öppnar ett stort antal destinationer som du kan klämma in ett par veckor. Det finns också den sociala delen, det är ett bra sätt att få kontakt med kolleger äventyrare i en säker miljö. Solo resa med tåg är också ett bra sätt att verkligen kunna se destinationer och landskap när du passerar genom dem. Det finns också ett rykte om att tåg ledare är de perfekta människor att ställa om tåg fotografering, prova för din nästa perfekta Instagram story.

Amsterdam till Paris Tåg

London till Paris Tåg

Rotterdam till Paris Tåg

Bryssel till Paris Tåg

Travel By Train is the best

 

Välja en destination & boka boende

När du väljer en destination för din solo reser – kolla lågsäsong, vilket kan bidra till att sträcka din budget lite längre. Hela resan är ditt, men så är kostnaden. Med detta i åtanke, kontrollera vädret! Vissa destinationer under lågsäsong är helt enkelt otäckt och det skulle vara en bra idé att tänka på större evenemang eller helgdagar som kan skicka priserna skyhöga. Det råder ingen brist på boende, varhelst du väljer att resa, hotell, B&B: s, och Airbnb s överflöd. Välj det som är rätt för dig och din budget.

Marseille till Lyon Tåg

Paris till Lyon Tåg

Lyon till Paris Tåg

Lyon till Avignon Tåg

Use Trains On Your Solo Travel Trip

 

Reseresa ensam: Planera din resplan

Spontanitet är en av de bästa förmåner av solo resor men, till att börja med, försöka få en detaljerad resplan. Det är en utmärkt utgångspunkt. Identifiera viktiga höjdpunkter destination du har valt och ställa in en tidslinje. Det fina med att ha en detaljerad resplan är att det kan guida dig medan samtidigt kan du ändra när du går längs.

Bryssel till Amsterdam Tåg

London till Amsterdam Tåg

Berlin till Amsterdam Tåg

Paris till Amsterdam Tåg

Take Photos During Your Travels

 

Var försiktig

Säkerheten först har aldrig varit Apter. Om du reser någonstans nya och unchartered för dig, vara uppmärksam på lokala brotts hot spots och gör din forskning! När du är ute och om, hålla dina värdesaker ur vanlig syn och försöka att inte gå runt tittar ner på din telefon. Bär ditt hotell namn och adress med dig, för säkerhets skull. Försök och bekanta dig med några lokala nödnummer och medan du forskning säkerhetsinformation för just din destination, göra lite forskning om kulturell etikett samt. En av de bästa säkerhetsåtgärder är att dela din resplan med en vän eller familjemedlem. Låta folk veta var du är och vad dina planer är. Uppdatera dem om eventuella förändringar som du kan göra på vägen.

Frankfurt till Berlin Tåg

Leipzig till Berlin Tåg

Hannover till Berlin Tåg

Hamburg till Berlin Tåg

How To Plan A Solo Travel Trip

 

Reseresa ensam: Gör vänner på vägen

Även solo resor är stor, du kan gå flera dagar utan att tala med någon. Freden kan vara en av anledningarna du reser solo men så småningom kan ta ut sin rätt. Lyckligtvis, när du är på resande fot, Det är ganska lätt att träffa nya människor och slå upp några samtal. Var självsäker. Håll öronen öppna för en bekant accent till din egen och kom ihåg att gemensamma erfarenheter är perfekt isbrytare att ansluta med andra resenärer.

Amsterdam till London Tåg

Paris till London Tåg

Berlin till London Tåg

Bryssel till London Tåg

Make Friends Along Your Travels

 

Lätt packning

När du solo resa, måste du se till att du kan bära allt på egen hand. En carry-on, en resväska, eller en ryggsäck ska vara den perfekta mängden bagage oavsett om du reser en vecka eller tre. Packa för destinationen, klä sig för vädret, vilket bör lätta din last. Du skulle bli förvånad över hur bra det känns att packa bara det nödvändigaste och lämna skräp bakom. Kameran är alltid en nödvändighet, solo resor och fotografering går hand i hand.

Salzburg till Wien Tåg

Munich till Wien Tåg

Graz till Wien Tåg

Prag till Wien Tåg

 

 

Reseresa ensam: Middag för en

Om du är modig nog att filial till solo resor, du är modig nog att äta ensam. I många länder, frukost och lunch tenderar att vara mer på den avslappnade sidan så om du fruktar tabellen för ett scenario, börja med dessa måltider. Ta en bok eller en tidskrift med dig och om matsal ensam är verkligen inte din sak, titt i lokala meetup grupper. Du kan ansluta med människor som frossa i foodie turer och om du vill verkligen vill undvika folksamlingar, leta efter ett boende som erbjuder ett pentry och koka upp din egen storm.

Munich till Zurich Tåg

Berlin till Zürich Tåg

Basel till Zürich Tåg

Wien till Zurich Tåg

Eating on a Solo Travel Trip

 

Försök Anländer under dagen

När du planerar Din resplan, försöka planerar att anlända under dagtid. Det är en ganska svår uppgift att hitta din väg genom en främmande stad i mörker och ännu mer så när du gör det solo. Planering kommer att bli en intrikat del av din solo resa uppdrag, till att börja med, och du kan ebb och flod när du flyttar längs men dessa små detaljer gör en enorm skillnad.

Luxemburg till Bryssel Tåg

Antwerpen till Bryssel Tåg

Amsterdam till Bryssel Tåg

Paris till Bryssel Tåg

Solo Travel Trip Photos

 

Du gör rätt val att göra några resor på egen hand och har en Solo Trip. Du kommer att vara mycket mer lyhörd och öppen för vad som händer runt omkring dig. litar alltid magkänsla när du reser och användning Rädda ett tåg!

 

 

Vill du bädda in våra blogginlägg “Hur man Plan A Solo Travel Trip?” på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/solo-travel-trip/?lang=sv Deen- (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)