Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 26/02/2021)

Om du har två veckor att spendera i Spanien, en av de bästa sätten att komma runt är att utforska Spanien med tåg. Detta kommer inte bara att du kan se några otroliga sevärdheter runt om i landet, men tåg i Spanien är mycket effektiv och lätt. Den svåraste delen är att köpa tågbiljetter. Det bästa sättet att köpa din tågbiljetter att resa till Spanien med tåg är inte uppkopplad. Det finns flera webbplatser som låter dig göra detta. Nyckeln är att hitta en som fungerar bäst för dig när det gäller användarvänlighet, språk, och budget. Att köpa biljetter kan tidigt du ta fördel möjliga specialpriser samt att se till att du får på tågen som du vill innan de blir fullbokad.

Planera i förväg och beställ dina biljetter i förväg för att få bästa av din tågresor. Titta på det här tvåveckors färdväg för att resa runt Spanien med tåg. Låt detta bli en guide för din nästa resa.

 

Vår första Spanien med tåg är Madrid (dagar 1- 3)

Detta är den spanska huvudstaden och det är en bra blandning av både gamla och nya, med eleganta parker, otrolig shopping, vibey nattliv och naturligtvis Malasaña området. Madrid är också hemvist för flera av Spaniens främsta museer. Många hus internationellt erkända verk. Eftersom det finns så mycket att göra i denna stad så din 3 dagar här kommer att vara väl spenderade. Det är en bra start på resan två veckor och lätt att få ett tåg till någonstans här. Madrid Atocha är den järnvägsstation som det officiella järnvägsföretaget Renfe kommer till, och även denna järnvägsstation är en av de vackraste tågstationer i Spanien.

 

San Sebastian (dagar 3 - 5)

Denna vackra lilla staden är i spanska Baskien och ligger precis vid Biscayabukten. Det erbjuder både stränder och berg som får all uppmärksamhet under dagen, men när natten kommer det handlar om gamla stan där du kommer att kunna njuta av dussintals pintxo barer för ljuvlig bite storlek rätter. Missa inte en kväll promenad längs Playa de la Concha slutar med pintxos i Gamla stan. Att ta sig till San Sebastian med Spanien med tåg är lätt eftersom det finns åtminstone fyra tåg från Madrid varje dag.

 

Pamplona (dagar 5 – 6)

Denna stad är hem för den kontroversiella Tjurrusning som äger rum i juli varje år, men det finns mycket mer att Pamplona än detta. Det ligger på toppen av en kulle i Navarra provinsen vilket innebär att det finns en otrolig utsikt över berg och dalar Nedan. Staden är liten, vilket gör det lätt att gå runt och ta i den vackra arkitekturen och historia. Det finns en levande bar och tapas scen under hela året. Missa inte en promenad genom Gamla stan eller retracing rutten tas under Tjurrusning. Till sist, denna stad är också lättillgängligt från San Sebastian och en kort tågresa bort.

 

Spanien med tåg – Barcelona Tåg (dagar 6 - 9)

Detta ocean-staden har att vara en av de mest välkända och populära städer i Spanien, och det inte svika! Vare sig du är ute efter konst och kultur, arkitektur, lata dagar på strand, hela natten partier eller bara utforska en ny stad, finns det något för alla i Barcelona. Missa inte Sagrada Familia, som är en av den moderna världens mest dramatiska strukturer. Spanien med tåg erbjuder täta tåg från Pamplona till Barcelona och det finns bara en fyra-timmars resa mellan de två städerna.

 

Valencia (dagar 9 - 10)

Bara en kort Spanien från tågresa från Barcelona, Valencia är ofta förbises av turister. Denna lilla stad har mycket att erbjuda och det är väl värt att ta en dag att utforska en bit. Det är en vacker stad att gå igenom och har en spektakulära sjö och gående spår. För dem som letar efter något mer avkopplande finns det ett brett utbud av stränder och Albufera Park. Missa inte en promenad, springa eller gå igenom de Turia Gardens – en av de största stadsparker i Spanien. Det finns flera tåg som körs dagligen från Barcelona till Valencia.

 

malaga (10 - 13)

Kombinera en medelhavskänsla med en kultur av modern konst och utveckling är möjlig när du reser Spanien med tåg, Malaga finns på Spaniens södra Costa del Sol. Stadens centrum har nyligen restaurerats och kombinerar en gotisk katedral och smala medeltida gågator med modern barer och restauranger höft. Malaga har några verkligt fantastiska stränder att besöka och natursköna bergen som omger det. Missa inte klättra till Gibralfaro Slott för hisnande utsikt över den magnifika Andulasian solnedgången och staden. Det finns tåg dagligen från Valencia till Malaga.

https://www.youtube.com/watch?v = YNqMQz18HDM

 

sevilla – Den sista vår lista över Spanien med tåg

Sevilla är bara en kort tågresa från Malaga och lika spektakulära. Tänk tillbaka till det romerska riket för att få en uppfattning om utseendet och känslan i denna stad som kombinerar element av många historiska perioder. Det finns mycket att göra i staden, från att utforska staden vandrade längs Arenal kvartalet riverside att besöka de fantastiska restauranger eller titta på en tjurfäktning i stadens historiska ring. Missa inte ett besök på Sevillas katedral och Alcázar, som användes för att filma scener från populära tv-show Game of Thrones. Tågen går dagligen från Malaga till Sevilla och från Sevilla till Madrid där den internationella flygplatsen är.

Denna två veckors resplan kommer att hjälpa dig att göra det mesta av din resa och utforska Spanien med tåg. Våra tips om bokning tågbiljetter ser till att du har möjlighet att komma dit du vill gå och att din semester löper smidigt så att du kan njuta. Trots allt, det är vad helgdagar är för!

 

Om du behöver andra Europeiska Tågbiljetter, bara klicka här och gå till vår hemsida och njuta av åkturen.

 

Vill du bädda vår blogginlägg på din webbplats, klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fspain-by-train%2F%3Flang%3Dsv- (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)