Läsningstid: 6 minuter
(Senast uppdaterad: 13/08/2021)

Med nuvarande utbrott av coronavirus (Covid-19) kasta allas resplaner i oordning, kan det vara svårt att veta om du ska hålla din semester under coronavirus eller inte. Även om vi inte kan göra det beslutet för dig om du väljer att fortsätta på det är viktigt att se till att du vidtar åtgärder för att skydda din hälsa. För detta ändamål, här är 7 resetips för att hjälpa dig hålla sig frisk medan reser.

 

Håll dig frisk under resa Number 1: Tvätta dina händer

Den här kan tyckas självklart, men tvätta händerna är en av de bästa sätten att hålla dig frisk. Varför? Enligt National Health Service, “Tvätta händerna ordentligt bort smuts, virus, och bakterier för att stoppa dem sprida sig till andra människor och föremål, som kan sprida sjukdomar som matförgiftning, influensa eller diarré. Det kan hjälpa till att stoppa människor från att plocka upp infektioner och sprida dem till andra”.

Enkelt uttryckt, handtvätt gör sig av all gook du samlar hela dagen. Detta är särskilt relevant för resenärer. Turistattraktioner är fulla av horder av människor från hela världen. Om tusen personer per dag vidrör en enda dörrhandtag, och bara ett har inte tvättat sina händer, tänka på hur smutsigt det måste vara!

Om du är i ett område utan tillräcklig rinnande vatten eller tvål, Du måste också se till att du har köpt och använt hand sanitizer regelbundet. Även om detta kan torka händerna ut om de används alltför ofta, Det finns även versioner av Hand Sanitizer som innehåller återfuktande komponenter så att du kan ha rena händer och mjuk hud.

Amsterdam till Paris Tåg

London till Paris Tåg

Rotterdam till Paris Tåg

Bryssel till Paris Tåg

 

Wash Your Hands With Soap

 

sova tillräckligt

Det har länge varit känt att inte sova tillräckligt negativt påverkar immunsystemet. Medan på semester kan det verka som en bra idé att gå upp i gryningen och springa runt tills mitt i natten. i alla fall, sanningen är att få tillräckligt med sömn är mycket mer effektfulla än du tror. På natten, vår kropp tar tid att föryngra och även läka. Ju mindre tid du spenderar i slummer sätt mindre tid kommer du att kunna ta hand om sig själv.

Faktiskt, studier har även visat att de som inte sover tillräckligt kan drabbas långvariga negativa effekter såsom högt blodtryck och minnesförlust. Dessa effekter kan bara förvärras under resa, så gör dig själv en tjänst och se till att du träffar hö under minst sju timmar per natt.

Det kan vara svårt att få in dina zzz om du har flyttat flera tidszoner och lider av jetlag, Du kan använda flera olika metoder för att hjälpa kroppen slappna av och glida iväg till sömn. Dessa inkluderar en varm dusch eller bad, lavendel-doftande sprut, meditation, och även en varm kopp te. Kortfattat, få massor av sömn är viktigt att hjälpa dig hålla sig friska medan reser.

Tågbiljetter från Marseille till Lyon

Tågbiljetter från Paris till Lyon

Lyon till Paris Tåg

Lyon till Avignon Tåg

 

Sleep Enough To Stay Healthy While Traveling

 

Håll dig frisk Samtidigt reser och Undvik kranvatten

Om du är på väg någonstans ganska okänd, Det borde vara självklart att du måste undvika kranvatten. Varför? Eftersom mikrober inne lokala vatten är regionspecifika, och / eller tarmbakterier är inte alls beredd att hantera dem. Tusentals personer per år blir sjuka dricka lokala vatten, med effekter som kräkningar och diarré mycket vanligt. Som ett tips, stick till vattenflaskor när du är långt ut ur din komfortzon. Detta går dubbel för platser med skissartade hygien. Andra mindre utvecklade länder kan använda dricksvatten från samma källa som toalett serviceställen. Ja, det är en sak!

Också, se till att du återfukta ordentligt. varma temperaturer och ansträngande aktiviteter är ett snabbt biljett till ett sjukhus utan att dricka tillräckligt med vatten.

Bryssel till Amsterdam Tåg

London till Amsterdam Tåg

Berlin till Amsterdam Tåg

Paris till Amsterdam Tåg

 

Drink A Lot To Stay Healthy While Traveling

 

Få dina bilder

Beroende på var du ska, du kan behöva få specialiserade skott på en resa klinik eller annan vårdcentral. Detta gäller särskilt för vissa mindre utvecklade länder, som fortfarande sport sjukdomar som malaria och gula febern. Innan du ger dig ut på resan, kontrollera Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hemsida. Här kan du ta reda på de specifika kraven för det land du reser. Om du inte är från USA, du kan också kontrollera din lokala webbplats, såsom NHS, för dina behov för en sund resor.

Frankfurt till Berlin Tåg

Leipzig till Berlin Tåg

Hannover till Berlin Tåg

Hamburg till Berlin Tåg

 

Women coughing

 

Hålla sig frisk: Rör inte Face

Som vi redan har talat om handtvätt, Nu är det dags att prata om ditt ansikte. Ofta ser du människor vilar huvudet i sina händer, repa en klåda, eller på annat sätt röra sina ansikten. Det är en tuff vana att bryta, men hålla händerna borta från ansiktet om du försöker att hålla sig frisk medan reser.

Det är sunt förnuft, som dina händer röra så många saker hela dagen. På en tåg eller flyg, du har brickbord, säkerhetsbältet. och diverse andra vanliga rymd områden som du är gripande. Såvida du tvätta händerna varje gång du trycker på något (eller råkar vara handskar), det är en bättre idé att hålla fingrarna borta ansiktet hela tiden.

Amsterdam till London Tåg

Paris till London Tåg

Berlin till London Tåg

Bryssel till London Tåg

 

 

Ät bra

Det är vettigt att du kommer att äta bra på semester, höger? Trots allt, vad är Spanien utan choklad och churros, och vad är Frankrike utan baguette? Detta är inte vad vi menar, i alla fall.

God mat är allt gott och väl, men du måste se till att du är frisk mat samt. Följ matpyramiden och byta ut de friterade godsaker för vissa greener varje gång på ett tag. Om du har utrymme för det, ta vitaminer tillsammans med dig att hålla dig lagras upp. Se till att ta C-vitamin, probiotika, och andra lätt konsumera vitaminer.

Detta är mest relevant för dricker alkohol under resan också. Det är väl känt att dricka för mycket alkohol kan leda till en sänkt immunförsvar (och vissa onda baksmälla). Om du försöker att undvika att bli sjuk, se till att du håller din alkoholkonsumtion till ett minimum. Trots allt, som vill besöka Mona Lisa med förkylning?

Salzburg till Wien Tåg

Munich till Wien Tåg

Graz till Wien Tåg

Prag till Wien Tåg

 

Eat Well And Healthy

 

Senaste förbli frisk Tip: Rengör ditt område

Det kan vara ett besvär, Men det är värt att föra några desinficerande våtservetter tillsammans med dig när du reser. Varför? Att städa upp alla dessa fack bord och stolar som vi har redan nämnts. Clorox våtservetter kan köpas i bulk och tas i ziplock påsar. Du kan sedan ta dem med dig på din bedriva.

Var noga med att torka armstöden, ryggstödsficka (om du har en), och även bälteslåset med desinfektionsmedel för att säkerställa att dina vistelser området så ren som möjligt.

Munich till Zurich Tåg

Berlin till Zürich Tåg

Basel till Zürich Tåg

Wien till Zurich Tåg

 

Clean Your Area

 

Människor blir sjuka när de reser oftare än nästan allt annat. Var inte som alla andra. Ta hand om dig själv och användning Rädda ett tåg!

 

 

Vill du bädda in våra blogginlägg “7 Sätt att hålla sig friska under resa” på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/stay-healthy- While-Reesing/?lang=sv Deen- (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)