Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 08/09/2023)

Den hetaste trenden i resebranschen är miljövänlig resa. Detta gäller även resenärer, som brinner för att ge tillbaka till samhället, och inte bara ägna sig åt en sorglös semester. Om du är en smart resenär är hållbar turism inte ett främmande koncept för dig.

Vad är hållbar turism? hur kan du spela din roll i bevarande och bygga lokala samhällen? Du hittar vår 10 hållbara turismresor tips insiktsfulla och enkla att följa.

 

Tips 1: Hållbar turismresor

Resa med tåg, buss, eller båt är mer miljövänlig än med flyg. Luftföroreningarna orsakade av tåg är betydligt mindre än av någon annan andra kollektivtrafikmedel eller privat bil.

Eftersom avstånden mellan de flesta länder i Europa är mycket små, att resa med tåg över länder är en fantastisk möjlighet för dig att njuta av utsikten, och vara en smart resenär. Därför, tågresor är högst upp på alla hållbara reseagendor och på vår 10 bästa hållbara restips.

Tågpriserna från Milano till Rom

Florens till Rom tågpriser

Pisa till Rom tågpriser

Neapel till Rom tågpriser

 

Sustainable Tourism Travel Tips

 

Tips 2 För en hållbar turismresa: Energi sparande

En av fördelarna med att resa, och att vara turist skämmer bort dig själv i allt. För vissa turister, detta kan inkludera att leva som kungligheter när du är på semester. i alla fall, detta sätt att resa kommer att kosta vår planet mer. Om du vill vara en smart resenär, du kan börja med att spara energi och el. Därför, en av de bästa 10 bästa hållbara turistips är att alltid tända lamporna, AC, och TV avstängd, när du lämnar rummet.

Amsterdam till Paris tågpriser

London till Paris tågpriser

Rotterdam till Paris tågpriser

Bryssel till Paris tågpriser

 

Tips 3: Grön vandring

Ett annat tips om hållbar turism gäller naturskydd, och du kan börja med att stanna på markerade spår. Den markerade leden är till för att hålla naturresurser och underverk i Europa säker från fara. Också, på detta sätt kommer du inte att avbryta alla vilda djur eller fauna ekosystem runt.

La Rochelle till Nantes tågpriser

Toulouse till La Rochelle tågpriser

Bordeaux till La Rochelle tågpriser

Paris till La Rochelle tågpriser

 

Green Hiking is a Sustainable Travel Tip

 

Tips 4 För hållbar turismresor: Håll det rent

Att ta med en liten väska till skräp är ett annat fantastiskt exempel på miljövänliga resor. Till exempel, du kan använda den här väskan för att samla in skräp som andra resenärer har kvar. Så, du kommer att bidra till att behålla de vackraste naturens underverk i Europa rent och säkert.

Bryssel till Amsterdam tågpriser

London till Amsterdam tågpriser

Berlin till Amsterdam tågpriser

Paris till Amsterdam tågpriser

 

 

Tips 5: Handla lokalt

Shopping lokalt och handgjorda produkter är ett fantastiskt exempel på hållbar turism. Istället för att bidra till den skada som orsakats vid import av varor, du bidrar till lokalsamhället. Shopping för lokalt hantverk och varor är ett fantastiskt socialt och ekonomiskt bidrag till lokalsamhället. Trots allt, kulturella investeringar är en stor del av hållbar turism.

Amsterdam till London tågpriser

Paris till London tågpriser

Berlin till London tågpriser

Bryssel till London tågpriser

 

Sustainable Shopping tips Europe

 

Tips 6: Packa en återanvändbar väska

Medan det finns en världstrend med hållbara och återvinningsbara påsar, du kan fortfarande hitta dig själv med en plastpåse. Vi vet alla vilka säkerhetsskador en plastpåse kan orsaka om ett djur hittar det eller miljöskadorna på lång sikt. En återanvändbar väska är perfekt för shopping på lokala marknader och stormarknader. Det är en bra idé att packa en återanvändbar och vikbar väska för alla souvenirer.

München till Innsbruck tågpriser

Salzburg till Innsbruck tågpriser

Oberstdorf till Innsbruck tågpriser

Graz till Innsbruck tågpriser

 

Sustainable Traveling by packing reusable items

 

Tips 7 För hållbar turismresor: Ät lokalt

Att stödja lokala företag är en del av att vara en smart och ansvarsfull resenär. Du är gäst i ett främmande land och kultur, och bör alltid visa din respekt och tacksamhet mot lokalsamhället. Detta kommer att få enorma ekonomiska och miljömässiga konsekvenser.

dessutom, mat är en fantastisk möjlighet att lära sig om det lokala köket. Historierna, kryddor, och rätter berättar allt du behöver veta om den lokala kulturen.

Lyon till Genèves tågpriser

Zürich till Genèves tågpriser

Paris till Genèves tågpriser

Bern till Genèves tågpriser

 

Tips 8: Packa en återanvändbar kaffekopp

En av de bästa upplevelserna när du reser är definitivt att köpa lokalt bakverk och kaffe, och börja dagen med en fantastisk synvinkel. i alla fall, om du tänker på alla andra resenärer som tränar samma vanor, snart kommer vår värld att vara full av plastkoppar. Så, packa en återanvändbar vattenflaska och kaffekopp innebär att du ändrar dina vanor, men tänk på hur mycket det kommer att hjälpa till att minska plastavfallet.

Wien till Budapest tågpriser

Prag till Budapest tågpriser

München till Budapest tågpriser

Graz till Budapest tågpriser

 

Pack A Reusable Coffee Cup for a Sustainable Tourism

 

Tips 9: Välj bevarande fokuserade turer och utomhusaktiviteter

Tillbringa din semester utomhus, i Europas skogar och högländer är en av de bästa 10 tips om hållbar turism.

Indorsering av lokala bevarande som skyddar vilda djur är en nyckelelement i hållbar turism. Dessa bevarandeorganisationer räddar ofta hotade djur, plantera träd, och spela en nyckelroll för att bevara ekosystem. Därför, din semester i Europa kommer att ha ett mervärde, förutom att upptäcka de naturliga underverken, reserver, och nationalparker i Europa.

Nürnberg till Prags tågpriser

München till Prags tågpriser

Berlin till Prag tågpriser

Wien till Prag tågpriser

 

Outdoor acitivities are key for Sustainable Tourism Travel

 

Tips 10: Välj miljövänligt boende

Det finns många underbara boendetyper i Europa, och det bästa sättet att njuta av naturliga underverk är att stanna några steg bort. Små och oberoende värdshus, hemvistelser, och bevarande lodges kommer vanligtvis att anställa lokalbefolkningen, och stödja lokalsamhället.

Dessutom, djurskydd erbjuder turer och volontärprogram i utbyte mot boende. Således, du kommer att vara oerhört lycklig att njuta av de mest fantastiska natur- och naturreservaten.

Boendetypen du väljer för din semester i Europa är nyckeln till att fullgöra din roll som smart resenär. Att inte undersöka det bästa boendet är en av de resefel att undvika.

Tågpriserna från Milano till Venedig

Tågpriser för Florens till Venedig

Bologna till Venedigs tågpriser

Treviso till Venedigs tågpriser

 

Tågresor är ett utmärkt sätt att börja din miljövänliga resa över Europas bevarande och åsikter. Här på Rädda ett tåg, Vi hjälper dig gärna med att planera en miljövänlig semester till Europa med tåg.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg "10 hållbara turistips" på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsustainable-tourism-travel-tips%2F%3Flang%3Dsv Deen– (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)