Läsningstid: 3 minuter
(Senast uppdaterad: 19/09/2020)

Italien har några underbara tågresor. Den har ett antal vackra tåg och utsökta stationer genom landet, men där var det första tåget resan någonsin gjorts i Italien?

 

det första tåget resa någonsin gjorts i Italien

Det första tåget resa någonsin Made in Italy – Början

Det första tåget resa någonsin gjorts i Italien introducerade järnvägar var när Italien var ett delat Land. Det tog några år att länka och ansluta befintliga järnvägslinjer efter Italien Förenade. Den första tåglinjen som Italien byggde var Neapel till Portici-linjen som var i dåvarande kungariket de två sicilierna. Linjen var 7.25 kilometer lång. Linjen invigdes den 3rd oktober 1839. Detta var 9 år efter den första ”moderna” innerstadslinjen byggdes som var järnvägs Liverpool och Manchester.

Den ursprungliga banan var dubbelspår och sprang från nuvarande platsen för Corso Garibaldi i Neapel till Kungliga slottet i Portici. Kungliga slottet var vid foten av den berömda Vesuvius. Folk gjorde första tåget resa till Italien här, och denna linje bildar nu en del av Neapel-Salerno järnvägslinje.

Neapel till Salerno Tåg

Florens till Salerno Tåg

Bari till Salerno Tåg

Rom till Salerno Tåg

 

modern Day

Neapel-Salerno järnvägen är en stor järnvägslinje i Italienska järnvägsnätet idag och har en plats i The First Train Trip Ever Made in Italy. Den utgör en länk i huvudstambanan till södra Italien. Linjen första kilometer är den första järnvägslinjen. Människor använder nu tåget till en av de mest välkända destinationer, en berömd kuststad som heter Amalfi i regionen Kampanien. Det är en spektakulär kuststad. Det är säkert att säga att tågresa dit längs kusten är ungefär samma. Tänk kristallklart vatten, vit sand och frodig grönska i och bland några vackra gamla och nya arkitektur. Du kommer att vara på väg att föreställa din tågresa från Neapel till Salerno, där du kommer då att ta bussen eller dina andra organiserade transportmedel i Amalfi.

Så vad hände med Neapel-Portici linje? Fakulteten för jordbruk i universitet i Neapel Federico II är den största användaren av denna linje på grund av dess enkel tillgång till Mount Vesuvius. Det första tåget resa väg i Italien fortfarande existerar i dag.

Genua till Milano Tåg

Rom till Milano Tåg

Bologna till Milano Tåg

Verona till Milan Tåg

 

De första järnvägslinjerna i Italien banade vägen för framtiden för tågresor i landet. Några av de vackraste tågresor är här. Ser man tillbaka på det första tåget resa någonsin gjorts i Italien, vi kan vara säkra på att även om en hel del har förändrats. Landskapet har varit lika fängslande då som det är nu.

 

natur tågresa

 

Så nu när du lärt dig om det första tåget resa någonsin Made in Italy, tänker du på Bokning en tågbiljett för en europeisk tågresa? Varför inte ta 3 minuter på vår webbplats för att hitta de billigaste biljetterna till dina rutter. Logga in till vår sida nu Boka Tåg.

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, klicka sedan här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fthe-first-train-trip-ever-made-in-italy%2F%3Flang%3Dsv – (Scrolla ner för att se Bädda.