Läsningstid: 7 minuter
(Senast uppdaterad: 29/05/2020)

Att vara gravid är en av de mest underbara tiderna i ditt liv. Det gör det, dock, kommer med vissa begränsningar. Särskilt om du planerar att resa medan du är gravid. Att bära och bygga ett barn begränsar den typ av transport du kan använda för att komma runt, särskilt när man reser medan man är gravid internationellt. Man kan inte flyga och många andra former av resa under graviditet under en viss månader, eller om du upplever komplikationer. Se till att inkludera allt detta i din graviditetsresplan. Ett mycket enkelt sätt att komma till din destination när du reser medan du är gravid via tåg. Tågföretag tar ofta hand om gravida kvinnor, gör det till ett av de mest populära transportmedlen när du reser medan du är gravid.

  • Tåg Transport Är miljövänligt sätt att resa, Särskilt när Traveling medan gravid. Denna artikel är skriven för att utbilda om tåg resa från Save A Train, Den billigaste tågbiljettwebbplatsen I världen.

Innan du börjar

Innan du ens börjar din resa med din lilla ombord, ta lite tid att förbereda kroppen för att resa medan du är gravid. Försök göra så mycket träning du kan, det här kommer att se till att din kropp är i bästa form att slipa upp till strängarna i resan. Att resa medan du är gravid kan ta mycket av dig. Öva på stretching, och stärka din kärna och benen. Sova i resande fack är ofta mer trångt än du är van vid, och du kan behöva den extra flexibiliteten för att bli bekväm när du reser medan du är gravid.

Amsterdam till London

Paris till London

Berlin till London

Bryssel till London

 

Resa medan du är gravid 1: Kontakta din läkare

Innan du börjar resa medan du är gravid, Kontrollera med ditt dokument att du faktiskt har rensats för det. Var noga med att förklara att du reser medan du är gravid med tåg och inte med flyg, eftersom det troligen kommer att ha en stor skillnad i resultatet. Högriskgraviditeter och de som är mycket sent i tredje trimestern kan nekas tillgång till resor medan de är gravida, så det är alltid bäst att rensas i förväg för att undvika besvikelse. När du väl har klart, boka din tågbiljett på nätet.

Amsterdam till Paris

London till Paris

Rotterdam till Paris

Bryssel till Paris

 

Läkarkontroll

 

Traveling medan gravid Tips 2: Planera noggrant

Vi vet alla att evenemang som bröllop och fester inte alltid faller inom din perfekta tidsram, speciellt om du planerar att resa medan du är gravid. Där det är möjligt, dock, försök att se till att resan sammanfaller med den mest bekväma delen av din graviditet. Den första trimestern är ofta plågas av illamående, brist på aptit och känns generellt hemskt, vilket är dåliga nyheter för att resa medan du är gravid. Tredje trimestern är när du börjar känna dig som en val, och att stå under någon tid gör att dina fötter vill falla av. Lägg till svullna vrister, bristen på sömn, och det ständigt växande barnets rörelse går in i det och du kan ha en mycket obekväm resa om du reser medan du är gravid. Andra trimestern är vanligtvis den bästa tiden att komma på. Du är inte för stor än, och i de flesta fall, illamående har sjunkit. Att resa medan du är gravid görs alltid bäst om du inte lägger hela tiden på att kasta upp, eller ligga!

Milan till Rom

Florens till Rom

Pisa till Rom

Neapel till Rom

 

 

Resa medan du är gravid 3: Ta med dina egna kuddar

Att bli bekväm när du reser medan du är gravid är inte lätt. Detta gäller särskilt om det är lite senare under graviditeten. Var noga med att packa dina egna favoritkuddar för din resa. Att ha egna kuddar garanterar inte bara mer komfort när du reser medan du är gravid, men det kommer också att ge dig en känsla av bekanta för att hjälpa dig att känna dig mindre stressad. Att resa medan du är gravid kan göra ryggen, nacke, och ganska mycket varje del av dig öm. Låt möta det, nästan allt kan vara stressande medan gravid, så försök alltid göra saker så enkelt som möjligt när du reser medan du är gravid.

Milan till Venedig

Padua till Venedig

Bologna till Venedig

Rom till Venedig

 

Ta med din egen kudde när du reser medan du är gravid

 

Traveling medan gravid Tips 4: Håll till din tidtabell

Att resa medan du är gravid har ofta många oförutsedda förseningar. Du vet aldrig hur du mår på morgonen på din resa, eller om din kropp kommer att behöva lite tid när du reser medan du är gravid. Allt är mer stressande, och man kan ofta springa sent. Skapa en tidtabell innan din tågresa, och se till att lägga till så mycket extra tid i det som möjligt. Syftar till att vara tillräckligt tidigt förseningar som trafik eller annat kommer inte att få dig att rusa när du reser medan du är gravid. Säker, att sitta och vänta på ditt tåg kan vara ont, men det är oändligt bättre än rusa, medan gravid, att fånga den.

Salzburg till Wien

München till Wien

Graz till Wien

Prag till Wien

 

Resa medan du är gravid 5: Lita inte på köpt mat

Alla typer av saker kan sätta upp magen när du är gravid. För att inte tala om att det finns en lista så länge din arm av saker som du inte ska äta. Att ta med dig egen mat som en del av din resplan kommer att avskaffa de flesta av dessa problem när du reser medan du är gravid. När du packar dina egna måltider, du vet exakt vad som finns i det, och exakt vad man kan förvänta sig. Se till att packa dem i en kylbox eller någon annan isolerad förpackning för att hålla den sval eller varm när du reser medan du är gravid.

Nürnberg till Prag

München till Prag

Berlin till Prag

Wien till Prag

 

Mat att äta medan du är gravid

 

Traveling medan gravid Tips 6: Triple Kontrollera dina mediciner

Den sjunkande känslan när du inser att du har lämnat en viktig medicin bakom är något som ingen av oss vill uppleva, särskilt när du reser medan du är gravid. När du förväntar dig, du kan ha olika mediciner i vardagen. Dessa kanske inte direkt dyker upp i framkant när du packar för att resa medan du är gravid. Se till att inte bara tredubbla kontrollera att du har mer än tillräckligt med medicin för att resa medan du är gravid, men få någon annan att kontrollera dem för dig också.

Frankfurt till Berlin

Leipzig till Berlin

Hannover till Berlin

Hamburg till Berlin

 

Resa medan du är gravid Tips 7: Lyft inte din bagage!

Detta förbises ofta när man funderar på att resa medan man är gravid. Så ofta bär vi bara en resväska eller en väska bara för att göra det och ur vägen. Bagage är tung, så att lyfta det medan gravid är ett nej! Få någon annan som ger dig hand om du kan, annars flagga ned en vakt för att hjälpa dig när du reser under graviditet.

Bryssel till Amsterdam Tåg

London till Amsterdam Tåg

Berlin till Amsterdam Tåg

Paris till Amsterdam Tåg

 

Reser medan du är gravid

 

Traveling medan gravid Tips 8: Resa inte ensam

Även om du planerar att ta en resa själv, försök att binda det med en kollega eller en vän som behöver åka till samma plats. Reser medan du är gravid ensam utsätter dig för enorma risker. Du vet aldrig om något kan gå fel, så du behöver ett vänligt ansikte där med dig för att hjälpa dig. När du beslutar om dina resplaner, försök att inkludera minst en annan person som du litar på att resa med dig.

Munich till Zurich Tåg

Berlin till Zürich Tåg

Basel till Zürich Tåg

Wien till Zurich Tåg

 

Resa medan du är gravid Tips 9: Ta med lite musik

Hela poängen bakom att vara beredd när du reser medan du är gravid är att minska stress. Stress kan orsaka alla slags oönskade och ohälsosamma effekter på din kropp. Se till att ta lite musik med dig på tåget. Pop i dina hörlurar, och bara luta dig tillbaka och koppla av när du kommer till din destination. Kom ihåg att andas.

Luxemburg till Bryssel Tåg

Antwerpen till Bryssel Tåg

Amsterdam till Bryssel Tåg

Paris till Bryssel Tåg

 

Ta med lite musik och hörlurar

 

Tips 10: Boka dina biljetter i förväg

Se till att du inte bara bokar dina biljetter online för att resa medan du är gravid, men du får också de billigaste tågbiljetterna med Save A Train. Se till att du har sinnesfrid när det gäller att få bästa biljetter, gör det långt i förväg som möjligt, att få rätt tågbiljetter är viktigt för att du ska ha en bra upplevelse när du reser medan du är gravid.

Dusseldorf till Munich Tåg

Dresden till Munich Tåg

Nuremberg till Munich Tåg

Bonn till Munich Tåg

 

Att vara gravid är en underbar och ibland skrämmande upplevelse. På Spara A Train vi skulle gärna hjälpa dig att njuta av din resa, planera framåt, och undvik eventuella fallgropar. Trasar medan du är gravid med tåg är en så härlig upplevelse, och det borde inte förändras för att du förväntar dig ett barn!

 

 

Vill du bädda in våra blogginlägg “10 Tips för att resa medan du är gravid” på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länkar till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/tips-traveling-pregnant/?lang=sv Deen- (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)