Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 08/10/2021)

Att resa med tåg kan vara en av de mest avkopplande och trevlig sätt att komma runt. Du måste veta hur man gör det bästa av din resa och vara smart. Att vara väl organiserad och veta vad som är vad går en lång väg mot att göra din tågresa a markera av din semester eller äventyr. Ta en titt på dessa Top 10 Enkla tips för tåg Riding Smart. Var beredd på din nästa resa.

 

Topp 10 Enkla tips för tåg Riding Smart – TIPS ONE: Köp din biljett i förväg

Topp 1 Top 10 Enkla tips för tåg Riding Smart, Se till att planera din resa och köpa dina tågbiljetter i förväg att se till att du får på tågen som du vill. Var noga med att fråga om några specialerbjudanden eller rabatter som kan vara tillgängliga för dig. Vem älskar inte spara lite pengar! Du kommer att kunna spara lite pengar att spendera på andra delar av resan.

Milan till Neapel Tåg

Florens till Neapel Tåg

Bari till Neapel Tåg

Rom till Neapel Tåg

 

Tågstation kvinna - Topp 10 Enkla tips för tåg Riding Smart
En kvinna på en järnvägsstation

Tips två: Stuva ditt bagage

Den bästa Easy Tips för tåg är att man inte alltid behöver kontrollera påsar i och om de är av rimlig storlek kan du också välja att förvara dem i stället ovanför sätet eller kila in dem i det triangulära utrymmet mellan rygg-till-rygg-säten. Detta gör att du har dina väskor nära dig hela tiden.

Messina till Palermo Tåg

Syracuse till Palermo Tåg

Sicilien till Palermo Tåg

Catania till Palermo Tåg

 

Tips tre: Var smart med dina väskor

Vi säger inte att varje tåg har en tjuv redo att kasta på första chans de får, utan snarare vara på säkra sidan. Vara vaksamma när det gäller dina väskor. Förvara dem insikt snarare än i slutet av ett tåg bil. Om du har en ryggsäck kan du också klippa dina remmar till bagagehyllan vara extra säker.

Milan till Turin Tåg

Comosjön till Turin Tåg

Genua till Turin Tåg

Parma till Turin Tåg

 

 

TIPS FYRA: Hitta din plats

Om du har använt våra tidigare Easy Tips för Tågresor och har reserverat ett säte du alla sorterade. Du kan gå direkt till din plats. Om inte, är du välkommen att göra anspråk på någon oreserverad säte. Om det inte finns många av dessa tillgängliga, kontrollera reservations taggar postat ovanför sätena eller luckor. Taggarna visar sträckan av resan att sätet är bokad för. De visar också om du får innan ägaren ens får på du är fri att ta den platsen.

Milan till Venedig Tåg

Padua till Venedig Tåg

Bologna till Venedig Tåg

Rom till Venedig Tåg

 

TIPS FEM: Använd Train Time klokt

Passa på att använda tiden på tåget resan för att få dig organiserad. Du kan planera din nästa destination. Använd denna tid att läsa din guidebok, kontrollera en vägbeskrivning till din nästa destination. Gå igenom dina bilder, organisera din ryggsäck, dubbelkolla din anslutning eller fullgöra andra uppgifter du behöver när du har tid. Om resan är längre detta är också en trevlig möjlighet att ta in några av sevärdheterna.

Lyon flygplats till Nice med tåg

Paris til Nice tåg

Avignon Fina Tåg

Marseille Fina Tåg

 

 

TIPS SIX: Använd Badrummen På tåget

För att spara både tid och pengar, försök att använda dessa enkla tips för tåg och använd badrummen på tåget i motsats till att använda dem på stationen. Tåget toaletter är vanligtvis belägen vid slutet av bilar och är ofta mycket renare än toaletterna på stationerna, såväl som fria.

Milano till Rom Tåg

Florens till Rom Tåg

Venedig till Rom Tåg

Neapel till Rom Tåg

 

Tåg flickor med foton - Topp 10 Enkla tips för tåg Riding Smart

TIPS SJU: Talk to Locals and Other Travelers

Tips 7 av vår Topp 10 Enkla tips för tåg Riding Smart, Vad är ett bättre sätt att lära sig om en stad eller land än genom att prata med en del av sin lokalbefolkningen, eller andra resenärer som kan ha varit till den plats du går? De kommer att kunna berätta om alla detaljer i din destination och ge dig råd om vad man ska göra och vad man inte ska göra. Försök att bryta isen genom att ställa en fråga, erbjuder en söt, eller visar något från din hemstad.

Milan till Levanto Tåg

Milan till La Spezia Tåg

Siena till La Spezia Tåg

Siena till Levanto Tåg

 

TIPS ÅTTA: Packa en Snack

Att resa är hungrig arbete och du kanske vill packa något att snacks på när du är på tåget. Du kan fylla på dina favoriträtter på en lokal stormarknad eller deli eller besök vinkällare Innan du hoppa på tåget; mest tågstationer har åtminstone en av dessa. De mat erbjuds på tåg är ofta intetsägande och dyrare om du betalar för en första klassens säte.

Zürich till Innsbruck Tåg

Salzburg till Innsbruck Tåg

Wien till Innsbruck Tåg

Köln till Innsbruck Tåg

 

TIPS NIO: Vet var att få bort

Vet vilken station är en av de viktigaste enkla tips för Tågresor. När du anländer till en stad kan du stanna vid flera förortsstationer med skyltar som visar destinationens namn och stadsdelens namn, men inte hoppa tills du når centralstationen. Du kan alltid be medpassagerare eller kolla din guidebok för ytterligare hjälp.

Hamburg till Köpenhamn Tåg

Hannover till Köpenhamn Tåg

Berlin till Köpenhamn Tåg

 

TIPS TEN: Tänk alltid lokaltåg Etiquette

Ta del av hur andra passagerare i tåg bil agerar. Om de är tysta, vara noga med att följa efter. Se upp för tecken som kan tyda på att du sitter i en utsedd tyst bil där människor kommer att sova eller arbeta. Oavsett var du sitter, försök att inte vara den mest högljudda personen i närheten. Var noga med att inte vila fötterna på sätet mittemot dig också, om du inte har dina skor av.

Om du kommer ihåg dessa Top 10 Enkla tips för tåg Riding Smart vi garanterar dig en super resa och en övergripande stor erfarenhet. Du kan även träffa några nya lokalbefolkningen och göra några nya vänner! Allt är möjligt när det gäller utbildning resor. När du har bemästrat dessa, sedan överväga Bernina Express och mer!

 

– Om du gillade vår post på Top 10 Enkla tips för tåg Riding Smart, gärna dela den, Vi fick knappar för att dela strax under detta blogginlägg.

 

Redo att ta en tågresa? Boka din plats och inte betala någon bokningsavgifter på – www.saveatrain.com

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, klicka sedan här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftop-10-easy-tips-for-train-riding-smart%3Flang%3Dsv – (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)