Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 28/01/2022)

Luxemburg är en magisk kombination av gamla och moderna tillsammans med lokala och globala, enkelhet och lyx. Det är säkert att säga att med alla dessa eklektiska alternativ, det finns ingen chans att du skulle få uttråkad. Det är därför det var svårt för oss att bara namnet Topp 5 saker att göra på ett kort besök i Luxemburg. Men, vi ska ge det en go!

 

1. Historia, Konst & Kultur

Denna vackra stad erbjuder en spännande blandning av historia, kultur, konst, och naturligt landskap. Med många av EU: s kontor och avdelningar värd i Luxemburg, det finns en verklig mångkulturellt perspektiv på denna stad.

Med sina många utställningar och museer, slott, och befästningar, Luxemburg kombinerar en otrolig mångfald intressanta kulturella platser. Kulturen och konsten Luxemburg är en sann bild av dess befolkning, skiftande och mång. Luxemburg kan vara stolthet dess globala unika kulturella aktiviteter varierar från konst och traditioner på utställningar och festivaler. För att göra det lättare för dig att upptäcka konst och kultur i Luxemburg, Luxemburg för turism skapade Luxemburg Card: fri tillgång till mer än 60 kulturella platser i Luxemburg och storregionen.

Som en del av Top 5 saker att göra på ett kort besök i Luxemburg, du definitivt bör besöka Letzebuerg Stadsmuseet. Museet är inrymt i fyra historiska byggnader. Den permanenta utställningen ”Den luxemburgska Story” visar mer än tusenåriga historia av kapitalet i Storhertigdömet. Bredvid många ursprungliga objekten, Utställningen presenterar utvecklingen av staden med hjälp av en serie av urbana modeller. Tillfälliga utställningar hålls regelbundet på två andra nivåer av museet. Var noga med att kolla vad de är när du besöker!

Antwerpen till Luxemburg Tåg

Bryssel till Luxemburg Tåg

Metz till Luxemburg Tåg

Paris till Luxemburg Tåg

 

2. Bock Casemates - Casemates du Bock

visit the wall when you do a short visit to Luxembourg

Casemates du Bock är ganska lättillgänglig under tidigare slott, Klättring av Clausen. Den Bock Casemates är en 17 kilometer lång tunnel, initialt huggen ur berget av spansk mellan 1737 och 1746. och naturligt, att vara ett skydd för mer än 35,000 lokalbefolkningen och tusentals soldater under första världskriget och andra världskriget. Bestående av atmosfäriska passager och imponerande klipp trappor, den historiska tunnel av Casemates är en UNESCOs världsarvslista. Ladda dessa mobiltelefoner och packa väskan. Detta är ett måste-se på din Top 5 saker att göra på ett kort besök i Luxemburg!

Köln till Luxemburg Tåg

Frankfurt till Luxemburg Tåg

Amsterdam till Luxemburg Tåg

Rotterdam till Luxemburg Tåg

 

3. Religiösa arvet i Luxemburg

Quirinus chapel is a must on a short visit to Luxembourg

De som är intresserade religiösa arv måste besöka Quirinus kapellet. och naturligt 1355 och delvis huggen i berget. På sin webbplats, Det var ursprungligen en hednisk helgedom som romarna senare dyrkad som en tidig kristen helgedom. En sten källa ökningar här. Människor tillskrivs en gynnsam härdnings kraft till dess vatten vid ögon krämpor.

Sedan 11-talet, webbplatsen har invigts Saint Quirin och från början av den 13: e, tjänster hölls i två grottor i kapellet.

Den gotiska pilgrimsfärd kapellet uppfördes 1355, och naturligt, vid slutet av den 19: e århundradet.

S: t Mikaels kyrka är den äldsta kyrkan i Luxemburg stad och förstördes och rekonstrueras flera gånger under de senaste århundradena. Saint Michel kyrka är en av de äldsta religiösa byggnader i Luxemburg. Byggnaderna historia anor 1987 när Greven av Luxemburg uppfördes ett litet kapell i hans slott grunder. Föreliggande kyrka kombinerar en romansk fasad med gotiska strukturella element och barock inredning. Lägg märke till de spetsiga valv i långhuset. Stora glasmålningar. Ett antal religiösa skulpturer. Och den enorma Antaganden om Jungfru målning monterad på barock altaret.

 

 

4. Palais Grand-Ducal på ett kort besök i Luxemburg

Om arkitektur är din sak, och naturligt 5 saker att göra på ett kort besök i Luxemburg. Eftersom den ursprungliga residens storhertigen och den kungliga familjen, Grand Ducal Palace i Luxemburg är en spektakulär stycke arkitektur, byggdes på 16-talet under den flamländska renässansen. Slottets inredning verkar vara en utsökt kombination av en mängd olika stilar. En delikat samspel mellan romantisk och medeltids gotisk stil, och industriella ljus designer av den tysk industri designer – Ingo Maurer.

 

5. The Chocolate House i Luxemburg

Chocolate house in Luxembourg

The Chocolate House i Luxemburg är känd för sin choklad naturligtvis. Men förutom söta bett och en mängd olika kakor, Du kan också njuta av sina salta pajer och sallader. När terrassen är full, du kan alltid sitta inne på bottenvåningen eller på övervåningen.

The Chocolate House ligger framför Grand Ducal Palats. Så ta din plats och njuta av en Hotchocspoon. Vi är säkra på att du kommer att göra Chocolate House din favorit plats. En oförglömlig, superlativ erfarenhet, på alla punkter.

*extra Tip:

För en extra mängd roliga, Missa inte Sommar i staden Festival. Det sker från slutet av juni till början av september. Under denna period kan du njuta av gratis konserter, marknader, utställningar, och naturligt händelser i hela staden.

 

Ta ett tåg till Luxemburg med hjälp av SaveATrain! Det snabbaste och enklaste platsen att hitta din äventyr runt om i Europa.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftop-things-short-visit-luxembourg%2F%3Flang%3Dsv– (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)