Läsningstid: 6 minuter
(Senast uppdaterad: 11/04/2022)

Polemiken på träna mot buss i Europa är en aldrig sinande ämne, alla har sin egen åsikt. Men, vi ens tala om säkerhet, och om vi är - är det nog? Säkerheten för vår valda transport ska alltid komma först, och vi ta itu med det i dag. Vanligtvis, människor tenderar att närma sig detta ämne på olika sätt, beroende på deras egna resande preferenser. Ytterligare, de senaste nyheterna hör vi om olyckor runt om i världen faktor, också. Medan du sällan hör det fanns en tågolycka någonstans, det händer. Precis som det gör med luft, bil, buss och andra transportmedel. Ändå, Statistiken är tydlig - officiellt, tåget är ett av de säkraste transport dessa dagar! Samma säkerhetsnivå gäller för flygtrafiken medan alla andra transportmedel kommer efter.

 

Är tåg ett av de säkraste transportsätten i alla länder?

Nej, det är det inte. Inte alla skenor och tåg är av samma kvalitet. När vi talar om tågresor säkerhet, vi brukar prata om det i samband med ett visst land. Rent generellt, tågresor är mycket säker, men det skadar fortfarande inte att kontrollera tillståndet för landets räls och anslutningar om du vill resa med tåg.

Till exempel, bara sju år sedan US. räknade 32,367 dödsolyckor i trafiken, 570 järnvägen dödsfall, och 485 luft dödsfall. Dessa är bara grova tal, men de målar en ganska uppenbart bild som visar att tåg och flygresor är båda betydligt säkrare än road resor.

Om du är ute och reser runt i Europa, kolla in dessa överraskande tåg fakta.

Interlaken till Zürich Tåg

Lucerne till Zürich Tåg

Bern Zürich Tåg

Genève Zürich Tåg

 

Train är en av de säkraste transport 1

 

Vilka är de minst säkra Means of Transportation?

Det borde vara en motorcykel. På skämt (inte att det är något roligt där) läkarna vanligtvis hänvisar till motorcyklar (d.v.s., de olyckor som orsakas genom att rida en) som “donatorcykler.” Uppenbarligen, dessa olyckor är oftast så frekvent och dödlig att de producerar massor av organdonatorer. Att resa i några av de snabbaste tågen i Europa inte orsaka så många olyckor.

München till Berlin Tåg

Frankfurt till Berlin Tåg

Hannover till Berlin Tåg

Hamburg till Berlin Tåg

 

train car bike

 

Hur kan jag vara säker på att tåget är en av de säkraste transport nu?

Här är några av de främsta anledningarna till varför tåget är ett av de säkraste transport:

färre olyckor

När båda järnvägar och tåg på lämpligt sätt tas om hand (d.v.s., regelbunden service, underhålls, ersättas när det behövs, etc.), du nästan aldrig uppleva några olyckor med detta transportmedel. En av anledningarna är att, Till skillnad från vägtransport, det finns bara ett sätt och ett resesätt (d.v.s., tåg) att följa en rutt till slutdestinationen. Inga oväntade fordon kommer din väg, att du förlorar kontrollen över hjulet. Det finns inga plötsliga förändringar och vändningar, eller andra stressiga och potentiellt farliga situationer. Detta kan vara en av anledningarna till transporter med tåg har förblivit en av de säkraste transport hittills.

Lille till Paris Tåg

Luxemburg till Paris Tåg

Frankfurt till Paris Tåg

Genève Paris Tåg

 

Train är en av de säkraste transport 3

 

Tåget är en av de säkraste transport med Miljöfördelar

Om vi ​​skulle jämföra järnväg med väg- och lufttransporter, vi skulle lätt visa att tåg är en av de säkraste transportsätten men också mycket mer hållbar än något annat transportmedel. På vilket sätt? Tåg producerar inte så många CO2-utsläpp, och tåg utsläppen inte släpps direkt in i den övre atmosfären. Plus, tåg inte förbrukar för mycket energi eller utrymme, och deras bullernivåer är färre än andra metoder transport. De flesta miljömedvetna pendlare väljer pendeltåg som valfri transportmetod. Resenärer runt om i Europa, för, älskar miljövänlighet tåg tillsammans med deras säkerhetsrapporter.

Amsterdam till London Tåg

Rotterdam till London Tåg

Paris till London Tåg

Bryssel till London Tåg

 

Hälsofördelar

Bortsett från ovan nämnda miljövinster som är, på samma gång, våra egna hälsofördelar, inte bara Train är en av de säkraste transport men ridning tåg är utmärkta för vår allmänna hälsa.

Beträffande pendeltåg, de tillåter dem som rider dem till:

  • Flytta runt vagnen och gå korridorerna av tåget under färd. Detta hjälper kroppen vistelsen mobilen
  • Gå ner till sina kontor eller hem efter att de lämnar stationen. Detta är bra för deras fysik
  • Ta en tupplur på väg till jobbet och tillbaka från jobbet utan att riskera att komma in i en bilolycka. En viktig förebyggande säkerhet
  • Njut av fritidsaktiviteter mellan punkterna A och B. Ett fantastiskt sätt att slappna av och ta dig ur ett dåligt humör

Dessa dagar, när alla är överarbetad och hoppa från sin bilbarnstol till sin stol på jobbet och vice versa, att ha lite chill tid emellan är avgörande. Att ha möjlighet att vila på ett tåg som du pendlar är definitivt en av många anledningar till varför människor väljer tåg.

 

Train är en av de säkraste transport CO2-utsläpp

 

På tal om fjärrtågen, dom är ett fantastiskt alternativ för att resa eftersom de möjliggör vissa driftstopp. Ta sig från punkt A till punkt B i 2 timmar med flyg är effektivt, men är det säkert för din hälsa? Är det utmanar vår blogginlägg “Train är en av de säkraste transport”? Kan din kropp och sinne bearbeta den plötsliga förändringen av klimatet, atmosfärstryck, och allt annat däremellan? Knappast. Det är därför du reser med träna runt om i Europa låter din kropp vänja sig vid förändringarna och bearbeta dem i en hälsosamt sätt.

Berlin till München Tåg

Frankfurt till Munich Tåg

Wien till Munich Tåg

Stuttgart till Munich Tåg

 

Bagage (Säkerhet) fördelar

Inte precis en hälso- eller en säkerhets fördel, men bagage säkerhet spelar en ganska viktig roll för vissa passagerare. Oavsett om du pack ljus för resor eller inte, du vill att din bagage i ett stycke. De flesta resenärer är samlare av värdefulla artefakter, figurer, dokument, etc. och de vill ha sina minnen med sig. Tyvärr, flygresor är känt för förlorat och skadat bagage som sällan händer när du reser med tåg. Plus, ditt bagage är alltid med dig, så ingen kan rycka det vid bagageutlämningen. Är det anledning att säga tåget är ett av de säkraste transport? Vi tror det.

 

 

Tågresor är inte allas kopp te, men det är definitivt ett av de säkraste koppar, och mest charmig ettor, för. Nästa gång du är planera din destination, anser att Train är ett av de säkraste transportsätten, och tveka inte att ge tågresor en chans. Det är bekvämt, det är säkert, det är super charmiga, och en upplevelse som du kommer ihåg forever. Om du är reser runt i Europa, kontakta oss på https://www.saveatrain.com att boka din biljett på mindre än tre minuter och börja njuta av din säker resa på rälsen!

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftrain-safest-transportation%2F%3Flang%3Dsv – (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)