Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 02/09/2022)

Miljövänlig resa ligger i framkant av våra sinnen när vi går in i det nya decenniet. Med miljöaktivister som Robert Swan och Greta Thunberg, meddelandet till världen levereras med kristallklart. Vi ont om tid för att göra en varaktig påverkan på planeten och bevara sina värdefulla resurser.

Förändring börjar i dag och med oss, de beslut vi fattar som främjar ansvarsfull turism. När vi blir mer medvetna om våra effekter på miljön och hållbart resande initiativ, vi fortfarande tenderar att tänka på miljövänlig resa i alltför bred bemärkelse. Ansvarsfullt resande är inte längre något som vi kan välja att delta i här och där. Det är något som måste intrikat vävda i vårt dagliga liv, blir andra natur.

Den positiva utvecklingen gör progressiva vågor i hela den globala resebranschen. Rese anläggningar är att införa effekt av sol-, vattenåtervinningssystem har genomförts för att minska förbrukningen och plast blir en beklaglig användning av det förflutna. Det finns en djup global rörelse på uppgång och en som, med hopp och bestämning, kommer att upprepa positivt till framtida generationer av omättliga resenärer. Här är våra bästa tips på hur man reser Eco Friendly:

 

Tågresornas svunna nåd

Många resenärer har valt att minska sin klimatpåverkan genom att flyga mindre eller genom att skära ut planet resa helt, främst till följd av den svenska modeord Flygskam (flight skam). Det är ingen hemlighet att flygresor nu är en av de snabbast växande bidragsgivarna till klimatförändringen. Även flygande kommer alltid att vara en central aktör i hur vi väljer att resa, vi behöver påminnas om att andra former av resande erbjuda sensationella helgdagar miljö.

Tågresor har en nostalgisk svunnen grace atmosfär och är ett kraftfullt miljövänlig resa initiativ. Det erbjuder en rad fördelar inklusive mer benutrymme, middag i en restaurangvagn och samtidigt njuta av den vackra naturen, resa med barn är mycket lättare och för dem som vill hålla kontakten, det finns inget flygläge. resor Train motsvarar entydigt till ansvarsfullt resande.

Amsterdam till Paris Tåg

London till Paris Tåg

Rotterdam till Paris Tåg

Bryssel till Paris Tåg

Train Travel Eco Friendly

 

Var Eco Friendly, Lämna bara fotspår

Överallt vi resa, vi bör lämna bara fotspår. Som miljö resenärer, vi redan vet detta. i alla fall, med dessa trender driver oss att göra mer, vi kan ta detta ett steg längre. Det mest positiva sak att se är resenärer att gå ihop och lämnar en destination bättre än vi fann det. Det kostar ingenting att plocka upp några bitar av skräp som vi ser på en strand eller i en skog. Dessutom, Att göra sig av med det på rätt sätt betyder att det inte landar i havet.

Frankfurt till Berlin Tåg

Leipzig till Berlin Tåg

Hannover till Berlin Tåg

Hamburg till Berlin Tåg

 

 

Ät och drick Local

Att stödja lokalbefolkningen är inte bara ett miljövänlig resa initiativ, men det är också en gemenskap upplyft bidrag. Att köpa lokalt innebär att ingen hade att transportera varorna. Ännu mer, lokala företag har möjlighet att frodas. Det minskar koldioxidavtrycket och lokalsamhället vinner.

Amsterdam till London Tåg

Paris till London Tåg

Berlin till London Tåg

Bryssel till London Tåg

Eat And Drink Local

 

Bli en del av Eco Friendly Conversation

En trend blir en trend, eftersom det utgör en del av den globala konversationen. Som ett eko resenären åtagit sig att miljövänlig resa principer, Vi måste engagera och vara en del av den berättelse. Våra röster har makt. När vi kommunicerar med andra resenärer och när vi reser till unika hörn av världen. Vi måste hålla sprida budskapet. Vi leder varandra med gott exempel och som vi gör dessa nödvändiga förändringar till våra egna liv och hur vi bidrar till hållbar turism, vi inspirera andra att göra detsamma.

Milan till Venedig Tåg

Padua till Venedig Tåg

Bologna till Venedig Tåg

Rom till Venedig Tåg

Travel Eco Friendly

 

Kollektivt eller gå

Även om det kan verka tilltalande vid första och forskning behöver göras när det gäller säkerheten för kollektivtrafik och destinationer, kollektivtrafik är en miljövänlig sätt att resa runt. Den använder en drastiskt minskad mängd bränsle per passagerare jämfört med en bil.

En destination lockar en resenär att fördjupa sig i allt som det har att erbjuda. Det är verkligen inget bättre sätt att interagera med dess folk, uppleva sin kultur, och njut av den omgivande miljön. Ta kollektivtrafiken gör just det och promenader är ett ännu bättre alternativ.

Bryssel till Amsterdam Tåg

London till Amsterdam Tåg

Berlin till Amsterdam Tåg

Paris till Amsterdam Tåg

Use Public Transportation Or Walk to be eco friendly

 

Pack ljus och Miljövänlig

Det är en stor missuppfattning att packning ljuset är obetydlig. Packnings ljus utan tvekan är en eco resa princip vänliga Vi kan alla enkelt anta och det har en stor inverkan. Den ljusare vi pack, de ljusare våra transport kommer att väga och detta kan översättas till lägre bränsleförbrukning.

Ett annat sätt att spela din roll i hållbart resande är att ta en titt på Travel Kit. En miljövänlig resekit består möjligen av en bambu tandborste, schampostänger, och tvålstänger istället för duschgeler. Miniatyrschampon och balsam och återanvändbara spillskyddade tumlare. Aluminiumvattenflaskor är viktiga liksom metallhalm.

Salzburg till Wien Tåg

Munich till Wien Tåg

Graz till Wien Tåg

Prag till Wien Tåg

Pack Light for Eco Friendly Travel

 

Volontär

De största resetrender för 2020 tyder på att erfarenhets resor är det nya sättet att resa. Flytta dig, det är klassiker. Detta ger plats för upplevelser som showcase kultur, aktiviteter, och en unik inblick i destinationer.

  1. Välj leverantörer Engagerade till Hållbara resor.
  2. Tänk dig en destination i behov av turism.

Bryssel till Brygge Tåg

Antwerpen till Brygge Tåg

Halle två Brugge Tåg

Gent till Brygge Tåg

Volunteer in the forest

 

Om vi ​​bryr oss om miljön och vi älskar konsten att resa, vi kommer att spara, skydda, och få vår resa att betyda något för det större kollektiva bästa för planeten och ekoturism. Börja med att boka en tågresa med Rädda ett tåg, i dag!

 

 

Vill du bädda in våra blogginlägg “Hur man reser Eco Friendly In 2020?” på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/travel-eco-friendly/?lang=sv Deen- (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)