Läsningstid: 6 minuter
(Senast uppdaterad: 08/01/2021)

Corona utbrottet har varit en enorm källa till oro för människor runt om i världen, men kanske en av de största frågorna är att vända resenärer. Eftersom reseplaner är svåra att ändra och biljetter ofta redan är bokade, det kan göra mer meningsfullt för dig att fortsätta med era planer i stället för att avbryta. Om du väljer att göra det, dra nytta av dessa tips att se till att du reser tryggt under corona utbrott och få all Corona senaste uppdateringarna.

 

Vad är corona?

Först, vad är corona? Det är en stam av viruset som omfattar en sådan luftvägssjukdomar som Mellanöstern Respiratory Syndrome (MERS) och svår akut respiratorisk sjukdom (SARS). Årets roman Coronavirus kallas COVID-19 och antas ha sitt ursprung i Hubeiprovinsen kinesiska fastlandet, i staden Wuhan. Det är en mycket smittsam sjukdom med kallliknande symtom, inklusive feber, öm hals, hosta, och en rinnande näsa. Eftersom det först kom till erkännande i januari, sjukdomen har spridit sig över stora delar av Asien och resten av världen, påverkar länder som Japan, Sydkorea, Italien, Förenta staterna, och Iran. Detta har resulterat i reserestriktioner eller rese bulletiner i många platser, men många fler är fortfarande lönsamt för resor.

Amsterdam till Paris Tåg

London till Paris Tåg

Rotterdam till Paris Tåg

Bryssel till Paris Tåg

 

Hur att resa säkert under corona Outbreak?

Medan Centers for Disease Control and Prevention (CDC) har varnat onödiga resor till de länder mest drabbade, stora delar av världen är att se begränsad, om några fall. De Världshälsoorganisationen har bedömt COVID-19 a hot mot människors hälsa av internationell omfattning i stället för en pandemi, Vilket innebär att du kan hålla på med dessa resplaner om du är försiktig. Bara ta extra noga med att behålla din hälsa med hjälp av dessa tips:

Marseille till Lyon Tåg

Paris till Lyon Tåg

Lyon till Paris Tåg

Lyon till Avignon Tåg

 

 

Tips 1: Få alla dina Vaccines

Även om detta kan tyckas självklart, Det är viktigt att se till att du har alla dina vacciner innan du börjar din resa. För att ta reda på vad skott du behöver innan du går, Kontrollera CDC webbplats för hälsoinformation. Se till att du är skyddad från så många behandlingsbara sjukdomar som möjligt är nyckeln till att hålla ditt immunförsvar starkt.

Bryssel till Amsterdam Tåg

London till Amsterdam Tåg

Berlin till Amsterdam Tåg

Paris till Amsterdam Tåg

take Vaccines to travel safely during the coronavirus outbreak

 

Tips 2: Bring Desinficering Wipes

Några av de värsta utbrotten har setts på platser med nära kontakter, såsom karantän Diamond Princess kryssningsfartyg i Japan, som förblir förankrade strax utanför Tokyo. Om du också resa bland många andra passagerare, såsom på ett plan, se till att hålla området rent. Ta och antibakteriella våtservetter och rengöra området när du anländer. Detta inkluderar torka dina armstöd, mugghållare, brickbord, och alla områden du kommer att ockupera.

Frankfurt till Berlin Tåg

Leipzig till Berlin Tåg

Hannover till Berlin Tåg

Hamburg till Berlin Tåg

 

Tips 3: Håll händerna rena Om du vill resa säkert under corona Outbreak

Medan många människor försöker undvika viruset via ansiktsmasker, i verkligheten, läkarna har funnit de gör lite för att ingenting att hålla dig frisk. Istället, handtvätt ofta visar sig vara mest effektiva förbli frisk. Om du reser någonstans där du inte ofta kunna tvätta händerna, ta hand sanitizer istället och använda den ofta.

I samma anda, hålla fingrarna borta ansiktet, och bort från munnen och ögonen. Dessa är de högre riskområden för dig att få en infektion.

Nürnberg till Prag Tåg

München till Prag Tåg

Berlin till Prag Tåg

Wien till Prag Tåg

wash your hands if you want to travel safely during the coronavirus outbreak

 

Tips 4: Få Reseförsäkring

Om du är USA-baserade, massor av kreditkort erbjuder inbyggd reseförsäkring, men du måste kolla med din kortutgivare för att se om den nya coronavirus utbrottet täcks. För alla andra, i alla fall, måste du köpa reseförsäkring om bekräftade fall av viruset börjar poppar upp och sprida sig i det land där resor.

Detta tips omfattar även återbetalas resor, såsom tågbiljetter, hotell, och turer. Även om det kan kosta mer förskott till bok, flexibiliteten att ha återbetalnings resplaner kan löna sig stor vid avbokning.

Amsterdam till London Tåg

Paris till London Tåg

Berlin till London Tåg

Bryssel till London Tåg

 

Tips 5: Håll dig borta från folksamlingar!

Hälsa experter har varnat för att viruset sprider sig via gemenskap kontakt, Vilket innebär att du bör hålla sig borta från platser med mycket folk så mycket som möjligt. Detta minimerar din exponering för sjuka människor. Självklart, turistattraktioner tenderar att locka publik, men du bör ändå kunna besök under lågtrafik när besökare är låga. På platser som Paris, Detta kan innebära att besöka Louvren på museum öppning eller strax före nära i stället för mitt på dagen när turisttrafiktoppar.

Självklart, det kan vara omöjligt att undvika folksamlingar helt, speciellt vid festivaler. Medan stora delar av Europa har aktivt avbryts festivaler som Italiens Carnivale och även Mobile World Congress Expo i Spanien.

Salzburg till Wien Tåg

Munich till Wien Tåg

Graz till Wien Tåg

Prag till Wien Tåg

soccer crowd

 

Tips 6: Ta hand om dig själv

Travel är hektiskt, vi alla vet det. i alla fall, höghastighets go natur resor betyder inte att du måste köra själv ojämn. Det kan låta lockande att vakna vid gryningen och gå ut förrän efter midnatt, men det är viktigt att se till att du tar hand om dig själv mitt i allt det roliga. Varför? Eftersom tillräcklig sömn och en hälsosam kost innebär kroppen kan försvara sig mot sjukdomar. Detta är särskilt viktigt för dem som är mer mottagliga för sjukdomar, såsom de äldre eller de med innefattade immunsystem.

Luxemburg till Bryssel Tåg

Antwerpen till Bryssel Tåg

Amsterdam till Bryssel Tåg

Paris till Bryssel Tåg

 

Resa säkert under corona Outbreak – Slutsats

Även om det är verkligen ett bekymmer för dem som har bokat resor under denna tid, Det finns sätt för dig att resa säkert under corona utbrottet. De covid-19 infektiös, men många länder ännu inte påverkas och är fortfarande säker för resor. Om du planerar att fortsätta med din semester, använda dessa tips för att hålla dig frisk. Se till att du sover tillräckligt och äta gott, få alla dina krävs vacciner, Rengör områdena runt omkring dig med desinfektionsmedel, och hålla dina resplaner flexibla. Köp reseförsäkring och undvika trängsel områden så mycket som möjligt, och framför allt hålla medveten. Håll dig verkligen beredd vid corona Utbrott dyka upp i ditt land.

Munich till Zurich Tåg

Berlin till Zürich Tåg

Basel till Zürich Tåg

Wien till Zurich Tåg

travel safely and use trains

 

Ett av de bästa sätten att resa säkert under corona utbrottet är via tåg – njuta av bekvämligheten och säkerheten för resa med tåg och användning Rädda ett tåg!

 

 

Vill du bädda in våra blogginlägg “Hur att resa säkert under corona Outbreak?” på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/travel-safely-coronavirus/?lang=sv Deen- (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)