Läsningstid: 3 minuter
(Senast uppdaterad: 27/08/2021)

När en resenär nämner besöker Frankrike, De flesta människor skulle omedelbart tänker på Paris. i alla fall, Frankrikes huvudstad är inte den enda stad värd att besöka i detta vackra land, Att resa till Strasbourg är den nya IN. Många andra ställen är lika värda uppskattning för alla vackra platser och erfarenheter som de kan erbjuda.

Strasbourg är en av dem städer att vi kunde uppskatta mer, både för sin skönhet och överflöd av saker att göra det. Att resa med tåg till Strasbourg från större europeiska städer kommer att ta andan ur dig. Låt oss ta en närmare titt på hur du kan resa till detta fantastisk destination och vad du kan se och göra det:

 

När du reser till Strasbourg Besök i Strasbourg Cathedral

Katedraler från medeltiden är förtrollande, häpnadsväckande, och helt enkelt fantastiskt att utforska. Och Strasbourg-katedralen står högt bland dem - bokstavligt talat, som det brukade vara den högsta byggnaden i världen fram 1874! Vissa delar av det datum så långt tillbaka som 1100, som är en sann bevis på hur länge denna historiska struktur har stått. Oavsett om du väljer att utforska insidan eller hålla sig till att observera fasaden, du kommer att bli imponerad.

Paris till Strasbourg Tåg

Luxemburg till Strasbourg Tåg

Nancy till Strasbourg Tåg

Basel till Strasbourg Tåg

 

Ta bilder av La Petite France

Traveling to Strasbourg to La Petite France

 

Kliva in La Petite France känns nästan som att gå tillbaka i tiden. Med pittoreska svarta och vita korsvirkeshus strukturer staplade i distriktet som används för att tillhöra handlarna av alla slag, gatsten gator, och traditionell restauranger, Det är en plats som du måste uppleva. Ta bilder och föreställa sig själv i en svunnen tid.

Marseille till Strasbourg Tåg

Dijon till Strasbourg Tåg

Antwerpen till Strasbourg Tåg

Lyon till Strasbourg Tåg

 

Ägna sig åt det lokala köket

För mat turister, det finns en speciell gastronomiska behandla som ska provtas vid resor till Strasbourg: Alsace mat, och exceptionella vin och öl. Strasbourg härskar över regionen Alsace, där viner är mestadels sort, och huvud två för att prova är Gewurtztraminer och Riesling. Para den senare med stekt karp eller Choucroute garnie, välkända elsassiska klassiker, och glädja dina smaklökar.

Cologne till Strasbourg Tåg

Lille till Strasbourg Tåg

Zürich till Strasbourg Tåg

Metz till Strasbourg Tåg

 

 

Ta en båttur runt Strasbourg

petite France

 

Ett annat utmärkt sätt att utforska Strasbourg via en båttur. Det är en vacker chans att kolla in några av stadens vackraste platser och lära sig om dess historia samtidigt. Det finns massor av båttur alternativ att välja ifrån, och du kan få ett par idéer om vilken hotspot att besöka nästa.

 

Att resa till Strasbourg med tåg

Strasbourg har den näst största tågstation i Frankrike, direkt efter Paris. Nå det med tåg är relativt enkelt, och du har möjlighet att ta höghastighetståg TGV (höghastighetståg) Det kan ta dig från Paris till Strasbourg endast 2 timmar och 20 minuter, istället för den vanliga 4 timmar med bil.

Det innebär också att restider från andra större europeiska städer är också betydligt kortare. Om du reser till Strasbourg från Schweiz, Belgien, nederländerna, Tyskland, och andra europeiska länder och städer, du kan komma till Strasbourg enkelt och snabbt. Leta efter natt anslutningar Om du är på en stramare budget därför att dessa biljetter är oftast billigare.

 

Redo att ha tid av ditt liv att utforska den charmiga staden Strasbourg? Boka dina tågbiljetter nu, och njuta av både resan och målet.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss en kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftraveling-strasbourg-train%2F%3Flang%3Dsv – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)