Läsningstid: 3 minuter
(Senast uppdaterad: 25/01/2021)

Paris och Nice-tåg är kopplade till ett snabbt och effektivt tågsystem så att besöka de två provinserna på en gång aldrig har ben enklare. Dessa två kontrasterande områden lockar tusentals besökare varje år. Fina ligger i hjärtat av den fantastiska franska Rivieran i södra Frankrike. Paris är huvudstad och största staden i Frankrike, belägen vid floden Seine, i norra Frankrike. Det är svårt att välja mellan romantiska staden Paris och kustnära skönhet i Nice, men med tåg, du behöver inte. För att kontrollera att du har den mest spektakulära resan, Vi har ett par tips för att resa med tåg från Paris till Nice.

 

Välj rätt tåg för din resa

Rent generellt, alla tåg i Frankrike är på gång, bekväma och prisvärda. Reser från Paris till Nice kan du gå direkt på en snabb hastighet tåg såsom TGV eller, Du kan de långsammare regionaltåg, med möjlighet att se några fantastiska anslutnings städer. Du kan också ta en natten tåg. De TGV går mellan 8 till 10 gånger om dagen från Paris Gare du Nord station till Nice Ville station. Detta tåg når Nice på cirka fem timmar. Den snabbaste bussförbindelsen tar dig från Paris till Nice på tolv timmar.

Lyon til Nice tåg

Paris til Nice tåg

Avignon Fina Tåg

Marseille Fina Tåg

 

reser med tåg från Paris till Nice från TGV och SNCF

 

Överväg att stoppa i städer på vägen till Nice

Du kan resa direkt från Paris till Nice med tåg eller stanna till i de underbara städerna Marseille och Lyon istället. Valet är ditt! Om du har lite tid över, överväga att besöka en, eller till och med två, av dessa vackra franska städer på väg till Nice från Paris. Marseille är en kuststad med en internationell atmosfär som erbjuder den mest vacker natur. Tågstationen har förvaringsboxar så stanna till här under några timmar kunde inte vara mer praktiskt.

Zürich till Paris Tåg

Genève Paris Tåg

Montpellier till Paris Tåg

Nice till Paris Tåg

 

din sista stopp är trevligt när du reser med tåg från Paris till Nice

 

Du kommer också att passera Lyon på väg till Nice. Denna blomstrande och edgy staden är definitivt värt att utforska. Denna stad är en annan knutpunkt i Frankrike för konst och historia och är känt för sin mat i världsklass.

 

Tillåt lite tid på stationen när du reser från Paris till Nice med tåg

Tågstationer i Paris är stora och kan vara ganska förvirrande om du inte har varit där innan. Se till att anlända tidigt att ta reda på vilken plattform ditt tåg avgår från.

Dijon till Paris Tåg

Reims till Paris Tåg

Lille till Paris Tåg

Turer till Paris Tåg

 

Paris tågstationen när du startar din resa med tåg från Paris till Nice

 

Du behöver också lite tid för att validera din biljett innan din resa om du inte köpte den på Save A Train. Om du köpte dina biljetter på de gamla gula maskinerna 'compostage de billets' som vanligtvis ligger precis innan du når plattformen. Om du har en biljett som du köpte med Save A Train, inspektören på själva tåget kommer att validera och kontrollera att din biljett är giltig i tåget.

 

Funderar på att resa med tåg från Paris till Nice? Gå till Spara A Train på nätet att kolla in alla våra exklusiva priser och börja planera ditt nästa äventyr! Det finns gott om rabatterade biljettpriser finns i hela olika järnvägsnät i Frankrike. Du kan också hålla utkik efter de senaste rabatt genom att följa vår Facebook och Twitter sidor också.

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftraveling-train-paris-nice%2F%3Flang%3Dsv – (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)