Läsningstid: 3 minuter
(Senast uppdaterad: 10/09/2021)

Varför är brittiska tågresa priser så hög?

Storbritannien Tågpriserna har stigit för högt. Europa anses ha de bästa tågresor i världen. miljövänlig tågresor i Europa innehåller vacker natur. Tågresenärer åt överallt från avlägsna byar till storstäder. I Europa, tågresor är konkurrenskraftigt prissatta, sparar passagerare både tid och pengar. I Storbritannien, i alla fall, tågresor är mycket dyra.

 

 

Uk tågresa priser Jämför tabell

 

Pendlare i Storbritannien

Priset på pendling i Storbritannien har ökat med i genomsnitt 700 £ under det senaste 7 år enligt en analys av arbetskraft. Resan som har drabbats hårdast är tåget från Birmingham till london. Pendlare som använder detta tåg måste nu betala tågresor på £ 10 567 för en säsongsbiljett. De prisökning vid början av 2018 har i vissa fall lagt till en extra £ 100 till vissa redan dyra årskort.

Amsterdam till London Tåg

Köln till London Tåg

Paris till London Tåg

Luxemburg till London Tåg

 

Jämföra tågpriser i Storbritannien till Europa

Passagerare som reser i Tyskland kan köpa ett BahnCard100, som täcker alla Tyskland för £ 3,795.

Passagerare som reser mellan Manchester och Liverpool betalar 3 152 £ och kan inte använda denna biljett för att resa någon annanstans i Storbritannien.

I Frankrike, årliga pendlar till paris Train Rittpriserna kan vara så låga som £ 750 och i Italien betalar passagerare som reser mellan Velletri och Rom endast £ 442.

Tåget priser Storbritannien är så höga, att en årlig biljett för att resa till London Waterloo från 20 mil utanför London kostar 3,248.

Tåget företag som instiftade högsta prisökningarna i 2018 var Nordlig (4.7%), TransPennine Express (4.6%), CrossCountry (4.1%), Mersey (3.6%), och Virgin tåg (3.1%).

En studie av VoucherCloud visar att passagerarna på brittiska tåg betala ett enormt 50 pence per mil reste. Jämför detta med övriga EU där kostnaden per mil är 19 penny.

London till Frankfurt Tåg

Paris till London Tåg

London till Köln Tåg

London till Amsterdam Tåg

 

Tips för att spara pengar på brittiska Tåg

  1. Gå eller cykla

Eftersom tåget priserna går enligt olika linjer. Det kan vara så att det finns en linje som är ett bättre pris för dig men som inte går igenom din lokala tågstation. I detta fall, Du kan gå eller cykla 10-15 minuter för att komma till en station till ett bättre pris, Detsamma gäller för att hitta en station för återresan.

 

  1. Dela resan

På grund av det sätt rättvis tågresa priserna är för närvarande beräknad på brittiska tåg, Det kan faktiskt vara billigare att köpa två eller tre biljetter för att komma till din destination än att köpa en direkt biljett. Om du är ute och reser från Liverpool till London till exempel, det är billigare för dig att köpa en biljett från Liverpool till Crewe och sedan Crewe till London, än att köpa en direkt Liverpool-London biljett. För mer information om att dela din resa utcheckning split räknare.

 

3) Registrera med biljett återförsäljare

När du registrerar med en biljett återförsäljare kan du vara berättigad till fördelar tycka om 25% rabatt på nästa resa eller en gratis varm dryck.

 

Spara pengar på tåg överallt

Planerar du en tågresa i Europa? Varför inte ta 3 minuter och hitta billigare tågbiljetter på SaveATrain. Fyll i datum och tid som du vill resa, och vi kommer att ge dig det bästa priset för resan, att du kan betala för på flera olika sätt.

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, klicka sedan här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fuk-train-ride-prices-vs-europe%2F%3Flang%3Dsv – (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)