Läsningstid: 7 minuter
(Senast uppdaterad: 03/03/2023)

Fantastiska bergstoppar, blommande dalar, vattenfall, sjöar, och olika vilda djur, Europas hem för världens mest oförglömliga naturreservat. Spendera över enorma gröna länder som blommar på våren, 5 av de vackraste naturreservaten i Europa är skyddade nationalparker som välkomnar resenärer från hela världen. Om du är intresserad av att vandra, vandring, eller njuta av naturens fristad, då kommer du att älska vår 5 topp oförglömliga naturreservat i Europa.

 

1. Belluno Dolomite naturreservat i Italien

Belluno naturreservat grundades i 1990 för att skydda den vackra vilda naturen i Dolomiterna. Beläget i utkanten av Dolomiterna i norra Italien, Naturparken Belluno är hisnande på våren. De gröna kullar och spektakulära berg toppar täcks av blommamattor. Oavsett din kondition, du kommer att ha en fantastisk tid att utforska detta naturreservat, eftersom det finns olika spår. Naturreservatet Belluno i Europa är perfekt för både nybörjare och erfarna vandrare.

32000 hektar sällsynt flora och kalkstenstoppar, naturreservatet Belluno sträcker sig från Cismon-dalen till Piave-dalen. Den rika mångfalden finns både vad gäller fauna och kultur tack vare de många byarna i området kring Piavedalen. Således när du besöker naturreservatet Belluno i Europa, du får chansen att ha en fantastisk utforskningsresa av naturens underverk och kulturpärlor.

Hur man kommer till Belluno naturreservat?

Belluno naturreservat är mindre än 3 timmars tågresa från Venedig.

Var kan jag bo runt Belluno Park?

Det finns många fjällstugor, B&B, och hotell.

Hur många dagar ska jag tillbringa i naturreservatet Belluno?

Belluno Dolomites reservat är en av de största och 5 mest oförglömliga naturreservat i Europa. Också, Belluno är en vacker naturpark, så du borde spendera åtminstone 3 dagar utforska och njuta av lagunerna, bergen, och naturlig prakt.

Florens till Milano tågpriser

Tågpriser för Florens till Venedig

Milano till Florens tågpriser

Tågpriser för Venedig till Milano

 

A trip to an Unforgettable Nature Reserves Europe

 

2. Hohe Tauern naturreservat i Österrike

Det största naturreservatet i de europeiska alperna ligger i Österrike. Hohe Tauern-reservatet är hem för 10,000 djurarter, 1,800 växter, och Grossglockner, Österrikes högsta topp, på 4,798 meter över havet. Denna enastående topp ligger bland 200 andra toppar, grön fauna, fjällsjöar, och vattenfall.

Hohe Tauern naturreservat dalar är fulla av magnifika glaciärer, forntida och natursköna byn visningar, mattor av blommor, och skogar. Denna europeiska naturpark är en fristad för besökare och lyckliga invånare i de omgivande regionerna. Särskilt, Umbalfalles naturstig med vattenfall och floder, där du ser några av de mest fantastiska vattenfall i Europa.

Hur man kommer till Hohe Tauern naturreservat?

Hohe Tauern naturreservat ligger mycket nära Mallnitz stad. Wien till Hohe Tauern med tåg handlar om 5 timmar.

Var kan jag bo runt Hohe Tauern Park?

Mallnitz är en berömd stad i Hohe Tauern med många boendealternativ.

Hur många dagar ska jag tillbringa i Hohe Tauern?

Det finns många olika vandringsleder i Höga Tauern naturreservat, så planerar en 4-5 dagar resa är bäst. På detta sätt kan du utforska parken och nära städer.

München till Salzburg tågpriser

Wien till Salzburg tågpriser

Graz till Salzburg tågpriser

Linz till Salzburg tågpriser

 

Hohe Tauern Nature Reserve In Austria

3. Ecrins naturreservat i Frankrike

När du vandrar genom detta fantastiska naturreservat i de franska alperna, se till att se upp för örnar, stoats, dalripa, och många andra vilda djur som kallar det hemma. Detta fantastiska reservat i de europeiska alperna är ett av de vackraste National Parker har du chansen att upptäcka.

Med glaciärer, höga berg, alpina gröna länder, och frisk luft, Ecrins landskap och landskap kommer att fånga din själ.

Hur man kommer till Ecrins naturreservat?

Du kan nå nationalparken Ecrins var som helst i Frankrike. Naturreservatet ligger nära den franska gränsen till Italien. Det ligger nära Lyon, Marseille, och Genève i Schweiz, så tågresor över Frankrike till Ecrins är ett utmärkt alternativ.

Var kan jag bo runt Ecrins Park?

Från familjevänliga hotell till semesterbostäder, det finns en mängd olika boendealternativ runt naturreservatet Ecrins.

Hur många dagar ska jag tillbringa i Ecrins?

Det är upp till dig. Oavsett om du bestämmer dig för att ägna dig åt 7 dagar eller ta en helgresa, du kommer att ha en helt drömmande resa.

Marseilles till Lyon tågpriser

Paris till Lyon tågpriser

Lyon till Paris tågpriser

Lyon till Avignon tågpriser

 

Ecrins Nature Reserve In France

4. Sachsen Tyskland och Bohemian Schweiz naturreservat i Tjeckien

Det underbara naturreservatet Sachsen Schweiz sträcker sig från Tyskland till Tjeckien. Elbe kalkstenberg och den världsberömda klippformationen Pravcicka Brana har redan presenterat ”Lejonet, häxan, och garderoben. Detta fantastiska naturreservat är ett av de mest oförglömliga naturreservaten i Europa med många Instagramvänliga synpunkter längst upp i kanjonen.

Sommar eller vinter, de gröna stigarna, och stigar är väl markerade och lätta att urskilja i den gröna vegetationen längs båda sidor av kanjonen och floden. Sachsen Tyskland, eller bohemiska Schweiz, beror på din ursprungliga resa eller slutdestination, som är en underbar oas och vandringsparadis för resenärer från hela världen.

Hur man kommer till Sachsiska Tyskland eller bohemiska Schweiz naturreservat?

Du kan komma till detta fantastiska naturreservat i Europa med dagsutflykt från Prag eller Dresden.

Var kan jag bo runt nationalparken?

Eftersom naturreservatet ligger vid gränsen till både Tyskland och Tjeckien, boendealternativen är oändliga.

Hur många dagar ska jag tillbringa i Böhmen Schweiz?

En dagsutflykt är ett absolut måste, och om du kan spendera några dagar, då rekommenderas det starkt.

Nürnberg till Prags tågpriser

München till Prags tågpriser

Berlin till Prag tågpriser

Wien till Prag tågpriser

 

 

5. Ordesa Och Monte Perdido Naturreservat I Frankrike

Beläget mitt i mellan Spanien och Frankrike, Ordesa och Mount Perdido är några av de mest fantastiska naturreservaten i Europa. Även om det ligger på den franska sidan med ett toppmöte om 3,355 m. namnet Monte Perdido bergskedja fick sitt namn eftersom det inte var synligt från den franska sidan av gränsen.

Spektakulära Ordesa är både en UNESCO: s världsarvslista i Europa och ett biosfärområde med vilda djur och växter. Det är hem till Ordesadalen, vattenfall, olika vilda djur, inklusive guldörnen, och 32 arter av däggdjur. När du vandrar och beundrar utsikten över Pyrenéerna, Var noga med att se upp för Marmots, Hökar, och ugglor, också. Därför, Naturreservatet Ordesa och Monte Perdido är en fantastisk fristad och destination i Europa för alla typer av resenärer.

Från 3 timmar till 2 dagars vandringstur, Ordesa erbjuder olika vandringsleder, för olika nivåer av kondition.

Hur man kommer till Ordesa naturreservat?

Ordesa och Monte Perdido reserv kan nås från både Frankrike och Spanien. Från Zaragosa till Torla-Ordesa handlar det om 5 timmar eller 3 timmar från Barcelona. Om du reser till Frankrike, då är Toulouse 7 timmar bort.

Var kan jag bo runt Ordesa Park?

Du kan hitta fantastiska boendealternativ i Torla, från pensionat och hotell.

Hur många dagar ska jag tillbringa i naturreservatet Ordesa?

Ordesa och Mount Perdido är också kända som Yosemite-parken i Europa. Därför, du borde stanna åtminstone 3 dagar, inklusive vandring och avkopplingstid.

5 av de mest oförglömliga naturreservaten i Europa erbjuder episka vyer och vandringsleder till världens fantastiska vattenfall. Därför, vandra över de gröna dalarna, att beundra blommorna och bergstopparna är den största gåvan du kan ge dig själv. Det finns inget mer avkopplande och inspirerande än den vilda naturen i Europas mest fantastiska länder.

Paris till Rouen tågpriser

Paris till Lille tågpriser

Rouen till Brest tågpriser

Rouen till Le Havre tågpriser

 

Ordesa And Monte Perdido

 

Här på Rädda ett tåg, Vi hjälper dig gärna med att planera din semester till de naturreservat du väljer med tåg.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg "5 mest oförglömliga naturreservat i Europa" på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/unforgettable-nature-reserves-europe/?lang=sv Deen– (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)