Läsningstid: 8 minuter
(Senast uppdaterad: 25/06/2021)

Färgrik, exotisk, och extraordinärt i funktioner och livsmiljöer, du hittar dessa 12 djur de mest unika djuren att se i Europa. som bor i de djupaste haven, högsta Alperna, eller vila i gröna europeiska skogsmarker, Var noga med att hålla utkik efter dessa fantastiska vilda djur vid din nästa eskapad i Europa.

 

1. Unika djur att se i Europa: Europeiska lodjur

Bor i Schweiz, Frankrike, Italien, och Tjeckien, den europeiska lodjuret är en unik vildkatt. Lynxen har en kort svans, brun päls med fläckar, så lätt att upptäcka i den snöiga vinterskogen.

Du hittar den här vilda katten en fascinerande ras av en huskatt, och den vilda prickiga geparden.

Var kan jag se den europeiska lodjuret i Europa?

De Bayerska skogen är en fantastisk plats att upptäcka Lynxar och deras avkommor.

Düsseldorf till München med tåg

Dresden till München med tåg

Nürnberg till München med tåg

Bonn till München med ett tåg

 

European Lynx in the snow is a Unique Animals To See

 

2. Unika djur att se i Europa: Lunnefågel

Du kan upptäcka dessa vackra varelser bäst från mitten av april vid kustklippor. Till exempel, Skomer Island i västra Wales är ett underbart resmål för djurliv och lunnefotografering. Dessutom, Bretagnekusten är en annan fantastisk plats att beundra den atlantiska sjöfågeln.

Lunnefåglar når upp till 30 cm i längd och 20 cm i höjd. Dessutom, med en orange näbb och cirklar i ögonen, du kommer att upptäcka att de är väldigt lätta att upptäcka dessa underbara sjöfåglar på klippor vid havet. Med 90% av hela världens befolkning i Europa, du kan beundra hela kolonier vid Europas kuster under större delen av året.

Var kan jag se lunnefåglar i Europa?

Bretagnekusten i Frankrike och Skomer Island är fantastiska platser där du kan se lunnefågeln.

Amsterdam till Paris med ett tåg

London till Paris med ett tåg

Rotterdam till Paris med ett tåg

Bryssel till Paris med ett tåg

 

Puffin is a Unique Animals To See In Europe

 

3. Unika djur att se i Europa: Saiga

Saiga är en unik antilop, tyvärr, hotade nuförtiden. Saiga är en av 12 mest unika djur du kan se i Europa. Med sin ovanliga näsa, detta unika djur kan lätt anpassa sig till kalla och heta klimat, eftersom näsans form tjänar detta syfte.

Därför, Saiga har inte ett fast hem och kan migrera upp till 1000 km mellan sommar och vinter. Dessutom, den kan gå dussintals km per dag och är mestadels aktiv under dagen. Ett intressant fakta om Saiga är att förutom växter och gräs, den äter giftiga växter till andra djur.

Var kan jag se Saiga i Europa?

Du kan upptäcka Saiga i de vackra Karpaterna och skogarna.

 

Saiga is the wild in Europe

 

4. Unika djur att se i Europa: Tallmården

Om du råkar vandra genom de europeiska skogarna och skogarna kommer du sannolikt att träffa den unika Pine Marten. Pine Martens lever i trädhål och är ganska bra klättrare, så se till att titta upp om du vill upptäcka denna speciella varelse.

Pine Martens är i kastanjebrun färg, med en ljusgul haklapp runt halsen. Därför även i skogen, det blir svårt att sakna detta fascinerande djur på en trädgren, med den gula haklappen.

Var kan jag se Pine Martens?

Högländerna i Skottland och Irland, är de bästa platserna att se Pine Marten.

 

The Pine Marten is among the Unique Animals To See In Europe

 

5. Unika djur att se i Europa: Europeiska gröna ödlan

På 40 cm i storlek, det blir väldigt svårt att sakna den europeiska gröna ödlan. Denna unika ödla har en ljusgrön rygg och gul mage. Intressant, under parningstiden, hanarna ändras i färg till ljusblå.

Den gröna ödlan bor på hög höjd 2000 meter, så, medan du vandrar upp i de österrikiska bergen, se till att titta runt. Om du reser från höst till vinter, då kommer du förmodligen att upptäcka dessa ödlor i grottor och torra gömställen. i alla fall, på sommaren, från mars, dessa skönheter kommer att värmas upp i solen.

Var kan jag se den gröna ödlan?

Du kan se den här gröna ödlan som sitter i solen på stenar, över Europa, Österrike, Tyskland, upp till Rumänien, och Turkiet.

Salzburg till Wien med ett tåg

München till Wien med ett tåg

Graz till Wien med tåg

Prag till Wien med ett tåg

 

the gorgeous European Green Lizard

 

6. Unika djur att se i Europa: Rosa Flamingo

De vackra rosa flamingorna bor i en av bästa naturreservat i Europa. De rosa flamingorna lever med fantastiska vilda hästar i Camargue-reservatet i Frankrike. Den rosa flamingo har blivit symbolen för Camargue, i sina livliga rosa färger.

I lagunerna, sumpmark, eller flyger upp, visar upp sin skönhet, den rosa flamingo är ganska underbar syn. När du går igenom 4 spår i Camargue, du kommer snabbt att förstå varför denna fågel är en av 12 mest unika djur att se i Europa.

Var kan jag se den rosa flamingo i Camargue Reserve?

Camargue är ett stort naturreservat i Frankrike. För att se denna unika fågel, gå till Ornitologiska parken.

Lyon till Toulouse med tåg

Paris till Toulouse med tåg

Trevligt att Toulouse med ett tåg

Bordeaux till Toulouse med tåg

 

Flying Pink Flamingo

 

7. Valar i Irland

Om du råkar segla i södra Irland, någonstans i fjärran, ett knubbigt huvud kan dyka upp från vattnet. Det här kan vara knölvalen, den magnifika och enorma valen som lever i havet runt Irland.

Trots deras imponerande och skrämmande storlek, 12-16 meter, de är ofarliga och skonsamma. Dessa vackra valar anländer på senhösten, sjunger sina komplexa sånger, varar mellan 10-20 minuter.

Var kan jag se knölvalen?

Skottland, irland, England är utmärkta för valskådning.

 

 

8. Unika djur att se i Europa: Vargar

Fascinerande och skrämmande, vargar är ett av de hotade djuren i Europa. Dessa unika djur anpassar sig enkelt till alla livsmiljöer, i deras kamouflagefärger, och stor i storlek. Det finns många vargaraser, men den genomsnittliga vargen kan nå upp till 70 kg.

Vargar lever i skogar, i förpackningar, och anses vara mycket skyddade djur i Europa. Det finns bevarandecentra och reserver för att skydda vargarna och ge dem de bästa förutsättningarna så att de inte helt utrotas.

Var kan jag se vargar i Europa?

Ligurienregionen i Italien, den bayerska skogen, och Polen är vargarna’ önskad livsmiljö.

 

Special Wolves Animals To See In Europe

 

9. Unika djur att se i Europa: Delfiner

Stänk och sjunga i vattnet vid Italiens kust, de härliga delfinerna är en underbar syn. Medan alla förmodligen har sett delfiner i bilder, vattenparker, eller djurparker i Europa, ingenting kan jämföras med att segla och beundra dessa underbara varelser.

Den bästa tiden att se delfiner är på sommaren när det är varmare, och du kan åka på en båttur med delfiner.

Var kan jag se delfiner i Italien?

De vackra kuster av Cinque Terre och det liguriska havet är det perfekta stället att se vilda delfiner i Italien.

La Spezia till Riomaggiore med ett tåg

Florens till Riomaggiore med tåg

Modena till Riomaggiore med ett tåg

Livorno till Riomaggiore med ett tåg

 

Dolphins in Italy jumping over water

 

10. Basking Sharks

När de flesta hör “haj” den mest naturliga reaktionen är skrämmande och rädsla. i alla fall, den mäktiga Basking Shark kan vara enorm och skrämmande i storlek, men den här hajen äter bara plankton.

Därför, du kan känna dig helt säker kring dessa 12 toner och 12 meter fisk. Basking Shark är den näst största hajen i Storbritannien, och det bästa sett från klippor på sommaren. Så, om du ser en stor triangulär fen och grå kropp, vinka sedan hej och förbered din kamera för en Basking Shark snap.

Var kan jag se Basking Sharks Inn Storbritannien?

utanför Cornwell-stränderna, Isle of Men, och många av västra Englands stränder, du kan se sola hajar i deras naturliga livsmiljö.

 

Basking Sharks looks similar to whales

 

11. Unika djur att se i Europa: Järv

Röra, Röra, är järns smeknamn på latin, översatt till gluten. Detta ovanliga namn passar den största medlemmen i Mustelidae-familjen – perfekt eftersom de har en ovanlig stor aptit.

Av denna anledning, vargar kan resa långt på jakt efter mat, och finns nu över hela Europa.

Var kan jag se järv?

Rent generellt, järnpopulationen är koncentrerad i Ryssland, Taiga, och Asien. Dessutom, Du kan också se vargar i Highland Wildlife Park i Storbritannien.

 

Wolverine is a Rare and part of the Unique Animals To See In Europe

 

12. Unika djur att se i Europa: alpina stenbockar

Högt uppe 4000 meter, mellan de snöiga bergstopparna, till klippiga klippor, du hittar Alpine Ibex. Med horn som kan växa upp till 140 centimeter, denna bergget är en av de mest imponerande och unika djuren i Europa.

för det första, som bor i de europeiska alperna, alpbocken, är inte så lätt att upptäcka i jämförelse med Basking Sharks och gröna ödlor. Förutom, deras hovar gör det enkelt för Ibex att klättra upp och fly rovdjur i de steniga Alperna.

Var kan jag se Alpine Ibex?

De italienska alperna och schweiziska Alperna har några fantastiska synpunkter för djurliv och Alpine Ibex tittar.

Zürich till Wengen med ett tåg

Genève till Wengen med tåg

Bern till Wengen med tåg

Basel till Wengen med tåg

 

Mountain Alpine Ibex

 

Här på Rädda ett tåg, Vi hjälper gärna till med att planera en resa till de bästa platserna för djurliv. En tågresa över Europa är idealisk för att resa till de naturliga livsmiljöerna för dessa unika djur i Europa.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg "12 mest unika djur att se i Europa" på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Funique-animals-europe%2F%3Flang%3Dsv– (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)