Läsningstid: 4 minuter
(Senast uppdaterad: 06/08/2021)

Om du bor i Europa och du har en helgen att skona (eller en hel vecka!), säga “ja” att besöka Vatikanstaten via järnväg och njuta av det på full fart!

 

Planerar att besöka Vatikanstaten?

Eftersom 1929 Vatikanen har varit en självständig stat och den minsta i världen. Fortfarande, som aldrig minskat sin glans, skönhet, och dess oerhört inspirerande kulturella och historisk betydelse. Även spänner över bara 0.44 kvadratkilometer, Vatikanstaten har gott om attraktioner att behålla turister upptagen: från St. Peterskyrkan till Sixtinska kapellet (och allt annat däremellan), Du kommer att älska varje sekund tillbringade i Vatikanen.

Såvitt Besöker Vatikanstaten via järnväg går, Det finns en modern elektriskt tåg tillgänglig för alla Vatikanens entusiaster. Tåget förbinder Vatikanstaten tågstation med det påvliga villor.

Här är några stjärnan attraktionerna i Vatikanen du vill besöka och få ut det mesta av din Italien upplevelse.

 

 

St. Kyrkan är den mest kända när du besöker Vatikanen

Den magnifika St. Kyrkan är mittpunkten i Vatikanen, byggd på vad som tros vara där St. Peters begravningsplats.

St. Kyrkan är praktiskt taget summan av kända artister arbete. Absolut respektingivande slående, tekniken i St. Peter’s Basilica innan du börjar in i kyrkan. Du kommer först se Berninis staty av Constantine tillsammans med resterna av Giottos mosaik ovanför huvuddörröppningen. De nåd portiken, och 185 lång och 46m lång skeppet stiger till en kupol 119 meter över! Naturligtvis, det finns också Michelangelos berömda Pietà att du inte kommer att tro dina ögon! Se rikt dekorerade kapell sakramentet, Berninis magnifika barock brons Baldacchino, den påvliga altaret och så mycket mer.

Rimini till Rom Tåg

Florens till Rom Tåg

Verona till Rom Tåg

Neapel till Rom Tåg

 

Sixtinska kapellet

Spektakulära i sin egen rätt, Sixtinska kapellet är ännu en annan webbplats du får se om du besöker Vatikanstaten via järnväg. Byggd av Sixtus IV i 1473-84 och återställs från 1980 till 1994, Sixtinska kapellet har fresker av många konstnärer. Gör namn Michelangelo, Perugino, Pinturicchio, Botticelli, Rosselli, Ghirlandaio, och Signorelli betyder något? Väl, De hjälpte till att göra väggarna i Sixtinska kapellet toppen av renässansmålning. Michelangelos Yttersta domen målas inne i kapellet anses vara den mest dramatiska och mest betydande insats av europeisk konst.

Sixtinska kapellet är där konklaven att utse en påve hålls. Dagligen, hundratals turister beundra det, och - du kan vara en för dem, för!

 

besöka Vatikanen syn seeings

Museo Pio Clementino vid besök i Vatikanen

En av de bästa sakerna med Besöker Vatikanstaten på järnväg är att det tillåter dig att se nästan alla väsentliga platser i Vatikanen.

Vatikanmuseerna har en systematisk arrangemangsskärm designad av påvar Clement XIV och Pius VI från 1769 till 1799. Dessa gallerier är en skattkammare av betydande bitar och lyfta fram några är mycket svårt! Var och en har något unikt att erbjuda:

  • Sala a Croce Greca håller rikt dekorerade röd porfyr sarkofager Konstantins dotter, Constantia, och hans mor
  • Sala delle Muse visar Dere torso, en första århundradet-BC Michelangelo beundrade arbete Apollonius i Aten
  • Gabinetto delle Maschere har en härlig mosaikgolv av teatermasker från Villa Adriana i Tivoli
  • Cortile del Belve håller Apollo Belvedere, en av de mest kända statyerna i Vatikanen
  • Galleria delle Statue har de finaste gamla kandelabrar – Barberini Candelabra – också från Villa Adriana på Tivoli

Milano till Rom Tåg

Bologna till Rom Tåg

Siena till Rom Tåg

Lucca till Rom Tåg

 

Påvliga Villa Barberini

påvens sommarresidens, Påvliga Villas – Barberini Gardens har varit öppen för allmänheten sedan Mars 2014. Ingången är ganska svårt att hitta eftersom det inte är skyltade. Trädgårdarna av denna magnifika plats är över 2000 år gammal, växer över tre nivåer. De är fantastisk och väl anges, och den slutliga nivån visar tätningar av olika påvar boxed i häckar.

 

Att njuta av din resa när du besöker Vatikanstaten via tåg, Sök ditt ursprung och plocka Rom Spara ett tåg hemsida för att boka en tågbiljett inom några minuter och börja din Vatikanens spänningen tidigare än du hade väntat!

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, klicka sedan här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fvisiting-vatican-rail%2F%3Flang%3Dsv– (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)