Läsningstid: 6 minuter
(Senast uppdaterad: 12/03/2022)

Alla som någonsin sett en film om bergsklättring vet att det inte är någon lätt uppgift att nå toppen av Mount Everest. Att nå Everest Base Camp är heller ingen picknick, men det är ett mycket mer uppnåeligt mål för de flesta. Det finns många olika sätt att göra det på, och allt beror på vad du letar efter i en upplevelse. Du kan vandra, flyga eller ta en buss, och det finns olika vägar du kan ta också. Se till att göra din research och välj det alternativ som är rätt för dig. Här är 3 Bästa sätten att göra Everest Base Camp.

 

1) Vandring till Everest Base Camp

Detta är det mest populära sättet att göra Everest Base Camp, och även den billigaste. Det är möjligt att göra det som en organiserad resa eller på egen hand. Om du letar efter det billigaste alternativet, Nepal är dit du vill åka. Nackdelen är att det inte finns några vägar bortom Namche Bazaar och Lukla – så om något skulle hända och du inte kan fortsätta, sedan har du en mycket lång promenad tillbaka till Pokhara!

Det brukar ta runt 10 dagar till vandra till foten av Mount Everest från Lukla. Rutten följer Dudh Kosi-floden och passerar genom byarna Phakding, Namche Bazaar, Tengboche, Pheriche, och Lobuche. Den sista uppstigningen till Base Camp är en utmanande sådan, men utsikten är värt det!

Höjden av Everest Base Camp är 17,598 fötter (5,364 meter). Att vandra till Everest Base Camp är en utmanande men givande upplevelse, och utsikten över Mount Everest är helt fantastisk. Se till att ta många bilder!

Amsterdam till London Tåg

Paris till London Tåg

Berlin till London Tåg

Bryssel till London Tåg

Trekking To Everest Base Camp

 

2) vandring

Det populäraste sättet att ta sig till Everest Base Camp är genom att vandra. Det är ett bra sätt att se landsbygden och få lite motion på samma gång. Vandringen tar cirka två veckor, och det finns många olika rutter du kan välja mellan. Se till att göra din research och välj den väg som är rätt för dig!

Se till att du tränar innan du går. Ät inte bara massor av skräpmat och dyk upp och förvänta dig att vara redo för denna vandring. Att bygga muskler utan att lägga till för mycket kroppsfett är viktigt om du vill ta dig hela vägen till baslägret!

Packa lätt, men packa inte för lätt. Du behöver tillräckligt med förnödenheter för två veckors resa – inklusive extra kläder, medicinska förnödenheter, och allt annat du kan behöva – så försök inte spara vikt genom att klippa ut din tandborste eller hoppa över en regnrock. Kom ihåg att du måste bära allt själv.

Lugna dig! Vandring från gryning till skymning varje dag kommer att slita ner dig snabbt, speciellt eftersom det inte finns något platt land – varje steg kommer att vara antingen uppför eller nedför. Dela upp det i mindre segment och ta täta pauser.

Bryssel till Amsterdam Tåg

London till Amsterdam Tåg

Berlin till Amsterdam Tåg

Paris till Amsterdam Tåg

 

 

3) Helikoptertur till Everest Base Camp

Detta är det snabbaste sättet att göra Everest Base Camp, men också den dyraste. Det finns gott om företag som erbjuder en Helikoptertur till Everest Base Camp och det är ett bra sätt att se Mt Everest och de omgivande områdena. Om du försöker välja mellan detta alternativ och vandring, tänk på hur mycket tid du har – om du vill spendera 20 dagars promenad genom landsbygden, ta på dig stövlarna och börja gå!

Att flyga är definitivt det snabbaste sättet att ta sig till Everest Base Camp, men det är inte alltid det billigaste eller mest bekväma. Beroende på hur man går till väga, att flyga kan vara ett dyrt förslag som kräver mycket planering i förväg – och lite efterplanering också om du vill tillbringa mer tid på baslägret i stället för att glida igenom på vägen tillbaka från Katmandu. Se till att göra din research och välj det alternativ som fungerar bäst för dig!

Se till att du har alla dina visum och tillstånd uppställda innan du åker – många flyg till Tibet går inte ens ombord på passagerare utan dessa dokument i handen. Planera framåt, för; flygningar under högsäsong (Mars-maj) kommer att bli dyrare än flyg under lågsäsong.

 

Khumbu-dalen

Khumbudalen ligger i den nordöstra delen av Nepal och är hem för det världsberömda Everest Base Camp. Dalen är också hem för många andra populära vandringsleder, inklusive Annapurna Circuit.

De Khumbu regionen är ett vackert område med höga berg och orörda dalar. Det är inte konstigt att det är så populär destination för vandrare och vandrare!

Det finns många olika byar i Khumbudalen, och var och en har sin egen unika karaktär och kultur. Några av de mest populära byarna inkluderar Namche Bazaar, Tengboche, Pheriche, och Lobuche.

 

AMS

Många vandrare upplever problem på hög höjd, så se till att vidta försiktighetsåtgärder om du har några symtom på akut bergssjuka (AMS).

Akut bergssjuka (AMS) är ett problem som kan drabba vandrare och vandrare på hög höjd. Det kan orsaka en rad symtom, från mild huvudvärk till livshotande lungödem. Se till att du är medveten om symptomen på AMS, och vidta försiktighetsåtgärder om du börjar uppleva någon av dem. Drick mycket vätska, Ät bra, och pressa inte dig själv för hårt. Om du har några tvivel om din hälsa, det är alltid bäst att vara försiktig och gå tillbaka till en lägre höjd.

Everest Base Camp är en upplevelse en gång i livet, men se till att det är rätt val för dig! Att vandra hela vägen från Katmandu kan vara skrämmande, speciellt eftersom vissa människor inte känner sig helt i nivå med den höjden. Om du inte mår bra eller är orolig för att vandra över så utmanande terräng, det finns många andra sätt att se Everest Base Camp.

Att klättra till Mount Everests basläger är ingen lätt uppgift. Det tar månader av träning, och resan uppför berget blir inte lättare – det kan till och med bli svårare! Om du är fast besluten att nå Everest Base Camp, se till att göra din research och välj det alternativ som är rätt för dig!

Everest Base Camp kan vara en svår och utmanande process, men det är värt resan att nå. Det finns många olika vägar du kan ta samt transportsätt som hjälper dig att ta dig dit snabbare och med mindre svårighet, beroende på vad dina behov är. Vi hoppas att den här artikeln har varit informativ för dem som aldrig har provat Everest Base Camp förut eller inte vet var de ska börja!

Nantes till Bordeaux Tåg

Paris till Bordeaux Tåg

Lyon till Bordeaux Tåg

Marseille till Bordeaux Tåg

 

Hiking to Kathmandu

 

Här på Rädda ett tåg, vi delar gärna med oss ​​av 3 Bästa sätten att göra Everest Base Camp.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg "3 bästa sätten att göra Everest Base Camp" på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsv%2Fways-do-everest-base-camp%2F – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)