Läsningstid: 7 minuter
(Senast uppdaterad: 13/05/2022)

Att resa är ett fantastiskt sätt att upptäcka kulturer, platser, och människor. När vi reser lär vi oss så mycket att det ibland verkar omöjligt att komma ihåg alla fantastiska platser och saker vi har gjort. i alla fall, dessa 10 sätt att dokumentera reseminnen kommer att få dina minnen att leva för alltid, i ditt hjärta, och hem. Från scrapbooking till sociala medier, det finns ett fantastiskt sätt för varje resenär att återuppleva ögonblicken när du vill.

  • Järnvägstrafiken är miljövänliga sättet att resa. Denna artikel är skriven för att utbilda om tåg resa från Save A Train, De Billigaste tågbiljettwebbplats I världen.

 

1. Sätt att dokumentera reseminnen: Resejournal

Att skriva ner små anekdoter från din resa genom Italien, eller ölträdgård i Prag, minns hur solen sken den dagen, eller ölets smak eftersom det är de små sakerna som gör resan oförglömlig. Att föra en resedagbok är ett bra sätt att dokumentera dina resminnen.

Dag-till-dag-skrivande i resejournalen, eller speciella ögonblick, är helt upp till dig. Vissa tycker om att skriva en sammanfattning av dagens höjdpunkter, Vid slutet av dagen, medan andra har en liten anteckningsbok med sig, att kunna dokumentera allt när det händer om det finns en tendens att glömma bort namn på platser, och människor, evenemang. Så härligt det är att bläddra igenom resejournalen hemma, eller till och med vid en annan tidpunkt på din resa, och kom ihåg de underbara människor du har träffat, och besökta platser, och verkligen se hur långt du har rest.

Dijon till Provence Tåg

Paris till Provence Tåg

Lyon till Provence Tåg

Marseille Provence Tåg

 

Document Your Travel Memories In A Travel Journal

 

2. Skapa en reseklippbok

Blandar ihop bilder, kort, Kartor, eller vykort till en klippbok är ett roligt sätt att dokumentera resminnen. Dessutom, om du är en kreativ person, då kommer du med största sannolikhet att skapa en fantastisk klippbok. På ett liknande sätt, de Schweiz har många vi besök berikar våra liv och lägger till lager till vår identitet som människor, och resenärer, och så kommer de lager du lägger till i klippboken. Lager av klistermärken, papperslappar, bilder, och skrivna minnen, kommer att lägga till den person du är, och din inre värld.

Dessutom, klippböcker är ett fantastiskt sätt att dela dina resor med vänner och familj. Berättelserna från dina resor får liv i en klippbok, fönster mot utsikten, kultur, samhällen, och ögonblick, ha ett färgstarkt liv, och kan göra en klippbok till ett äventyr, mysterium, och fascinerande bok för att ge platserna till människor som inte har rest dit.

Milan till Neapel Tåg

Florens till Neapel Tåg

Venedig till Neapel Tåg

Pisa till Neapel Tåg

 

A Travel Scrap Book

 

3. Designa ditt fotoalbum

Att skriva kan vara utmanande för vissa människor; hitta rätt ord, eller möjligheten att pausa under resan för att skriva. i alla fall, att ta bilder är lätt, snabbt, och roligt att göra när du reser. Därför, ett fotoalbum är ett fantastiskt sätt att dokumentera resminnen.

Med ett klick fångar du skönheten på en strand i Irland eller Toscana i solnedgången. Sedan, du kan välja de mest speciella bilderna, och samla dem i ett digitalt album, med små anteckningar, datum, och små påminnelser som hjälper dig att dela berättelsen om din resa. Dessutom, ett fotoalbum tar inte upp för mycket lagringsutrymme, och du kan placera den på soffbordet, eller skapa en unik hylla för alla dina resefotoalbum.

Amsterdam till London Tåg

Paris till London Tåg

Berlin till London Tåg

Bryssel till London Tåg

 

Design Your Photo Album

 

4. Sätt att dokumentera reseminnen: Illustrationer

Sitter i Versailles trädgårdar eller njuter av Utsikt över Amalfikusten – 2 av de mest ovanliga platserna i Europa, du får en plötslig lust att fånga den vackra synen. Så, i stunder som dessa, du kan ta fram en fickanteckningsbok och börja klottra bort ögonblicken och platserna framför dig.

Medan doodling låter som ett väldigt kreativt sätt att dokumentera dina resminnen, det kräver inte nödvändigtvis att du har talang för målning eller illustration. Dessutom, dina illustrationer behöver inte vara på samma nivå som Monets. Eftersom det viktigaste med att illustrera reseminnen är att de är personliga, och ha en hylla full av dina egna resor som illustrerar för att minnas de fantastiska resorna genom Europa.

Bryssel till Amsterdam Tåg

London till Amsterdam Tåg

Berlin till Amsterdam Tåg

Paris till Amsterdam Tåg

 

Document Your Travel Memories In Illustrations

 

5. Samla och visa vykort

Häng dem i kylen, gör ett collage till vardagsrummet, eller inspirationsvägg, vykort är fantastiska souvenirer. Dessutom, vykort är ett av de bästa sätten att dokumentera reseminnen, är lätta att få tag på, och kräver ingen ansträngning från din sida. Säljs i alla presentbutiker, och gatumarknad, vykort är en populär souvenir, att minnas resan.

Nantes till Bordeaux Tåg

Paris till Bordeaux Tåg

Lyon till Bordeaux Tåg

Marseille till Bordeaux Tåg

 

Collect And Display Postcards

 

6. Sätt att dokumentera reseminnen: Vloggar

Håller en videoblogg, eller med andra ord, vloggning är ett fantastiskt sätt att dokumentera resminnen, att hålla en livstid. Ta en kamera, eller en telefon med en förstklassig kamera, och skapa ett YouTube-konto för att ladda upp dina resevideor, och dina äventyr kommer att leva för evigt. Vloggning låter dig välja de bästa ramarna, berätta historierna, och dokumentera ögonblicken – ur din synvinkel.

Dessutom, vloggning är ett fantastiskt sätt att dela platser med världen. för det första, vloggning är personligt och har ingen dold marknadsföringsagenda. För det andra, vloggning visar folk de mindre kända fakta och anekdoter bakom populära platser över hela världen. Så, vloggning är ett bra miljövänligt verktyg, så att du kan dela en viss kulturs berättelser, utan kostnad, och agenda, med en värld av resenärer.

 

 

7. Blogga

En annan form av vloggning och den digitala formen av en resejournal är att blogga. Antalet livebloggar idag är enastående, så du kan hitta många exempel på resebloggar på nätet om du är osäker hur du startar din egen reseblogg. I ett nötskal, du kan enkelt starta din egen blogg på WordPress, ladda upp resebilder, resvägar, tankar, och mer.

Den största skillnaden mellan att blogga och en resedagbok är att en blogg är ett onlinemedium, och tillgänglig för hela världen på webben. Dina personliga tankar kan bli virala, och har många följare, som kommer att älska att läsa och bli inspirerad av dina reseminnen.

Luxemburg till Bryssel Tåg

Antwerpen till Bryssel Tåg

Amsterdam till Bryssel Tåg

Paris till Bryssel Tåg

Working On Your Laptop On A train

 

8. Sätt att dokumentera reseminnen: Instagram

De mest kraftfulla medierna i den moderna världen är sociala medier, och om för att vara mer exakt, Instagram. I dag, du kan ladda upp vilken information du vill om var som helst i världen, på Instagram. Dessutom, resebloggare och reseinfluenser’ bästa sättet att dokumentera reseminnen är genom att ladda upp berättelser, rullar, och inlägg på Instagram.

Därav, skapa dig en färgstark och rolig Instagramsida, att dokumentera dina resor, och dyrbara minnen. Föreställ dig bara hur vackert det kommer att bli att titta igenom den färgglada sidan, tittar på alla korta filmer, och bilder du tagit under din resa, under månaderna, och till och med år efter dina resor.

Interlaken till Zürich Tåg

Lucerne till Zürich Tåg

Bern Zürich Tåg

Genève Zürich Tåg

 

Document Your Travel Memories On Instagram

 

9. Skapa en minneslåda

Kartor, vykort, och museibiljetter är bara några av de saker som en del av oss gillar att behålla från våra många resor runt om i världen. Det är häpnadsväckande hur en liten bit papper eller kort kan ta dig tillbaka mil bort, till en annan kultur, gånger, och ögonblick. Så, istället för att ha alla dessa vackra minnen förlorade i ryggsäcken, eller plånbok, att skapa en minneslåda är ett fantastiskt sätt att dokumentera alla dessa resminnen, och skydda dem från skada.

Till exempel, du kan ta en gammal skokartong, dekorera den, lägg in alla dina resminnen, ställ sedan upp dem på en hylla. En annan idé för en minneslåda är att tillverka en låda av återvunnet trä, så det är både miljövänligt och kreativt. Hur som helst, en minneslåda är en av de 10 speciella sätt att dokumentera resminnen.

Salzburg till Wien Tåg

Munich till Wien Tåg

Graz till Wien Tåg

Prag till Wien Tåg

 

Memories Box

 

10. Track Tour Trip App

En holländsk resa börja Polarsteps är ett exempel på hur du kan dokumentera reseminnen i den snabba teknologiska värld vi lever i. Med Polarsteps-appen kan du spåra dina steg, tankar, idéer, besökta platser, och så mycket mer från din telefon, med ett enda klick. Ett fantastiskt resultat av att spåra din resa är ett fantastiskt resefotoalbum, i slutet, designad och gjord av dig, av dina favoritögonblick.

För att sammanfatta, olika sätt att dokumentera dina resminnen, från det första steget är oändlig. Från appar till de gamla och bra resejournalerna, du kan välja vilken som helst av dessa 10 sätt som nämns ovan, att dokumentera, dela med sig, och återupplev dina fantastiska resor runt om i världen.

Frankfurt till Berlin Tåg

Leipzig till Berlin Tåg

Hannover till Berlin Tåg

Hamburg till Berlin Tåg

 

Vi på Rädda ett tåg hjälper dig gärna att planera en oförglömlig resa runt Europa, där du kan skapa minnen för livet.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg "10 sätt att dokumentera reseminnen”På din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsv%2Fways-document-travel-memories%2F – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)