Läsningstid: 4 minuter
(Senast uppdaterad: 12/11/2021)

Tåg är det bästa sättet att resa i Italien oavsett årstid. i alla fall, de visar sig vara den säkrare och bekvämare alternativ, särskilt under vintern. Vinter tåg i Italien är inte bara säker, men det är också snabb och effektiv.

 

Höghastighets tåglinjer som Trenitalia springa rätt ner i mitten av Italien. Trenitalia kallas Frecciarossa, Frecciargento eller Frecciabianca beroende på linjen. Tåg länkar praktiskt taget alla städer i Italien, tar dig till mitten av varje destination. De huvudhållplatser är Salerno - Neapel (neapel) - Roma (Rom) - Florence (florens) - Bologna - Milano (Milano) - Torino (Turin). Rom till Venedig är en smidig 3 timme och 45 minuters resa medan ett resa från Florens till Rom är en ren 1 timme och 32 minuter.

Eftersom snabbhet och bekvämlighet är nyckeln för vintertågresor i Italien, du kan besöka alla landets främsta destinationerna snabbt och bekvämt. Här är de fem bästa städer att resa till med tåg i Italien i vinter.

 

Venice Winter Train Travel in Italy

 

1. neapel – är vår öppnare för Winter tåg i Italien

Neapel är perfekt för dem som vill komma bort från kylan. Det är alltid soligt i Neapel! När det kommer till julfirandet, Neapel lyser över alla andra städer i Italien. De har julen krubbor som tar andan ur dig. Du kommer att se dem över hela staden. Många kommer överens om att den vackraste är Via San Gregorio Armeno.

Milan till Neapel Tåg

Florens till Neapel Tåg

Bari till Neapel Tåg

Rom till Neapel Tåg

 

 

2. Toscana

Rom till Toscana är en topp väg i vinter tåg i Italien eftersom det är en kort och en och en halv timme tågresa bort. Du kan börja din dag i Italiens huvudstad njuter av semester försäljning och besöka Vatikanens museer. vid lunchtid, du kan hoppa på ett tåg och på mindre än två timmar, befinner dig i pittoreska Toscana. ta en dopp i den termiska vatten spa för att frysa ut din dag.

Milan till Siena Tåg

Florens till Siena Tåg

Perugia till Siena Tåg

Rom till Siena Tåg

 

3. Palermo

Om du hittar vintertid trista och hat kallare väder; sedan tåg till Palermo. Sicilien är din flykt från kyliga nordlig Europa som det ger en atmosfär som känns närmare sommar eller vår. Du kan inte heller låta bli att förälska sig i stadens julmarknader, krubbor, och medeltids charm.

Messina till Palermo Tåg

Syracuse till Palermo Tåg

Sicilien till Palermo Tåg

Catania till Palermo Tåg

 

4. Turin

Huvudet upp norr till staden Turin om en kall skidåkning flyktbilen är din idé av vintern kul. Turin är din vinter tåg i Italien inkörsport till Alperna. Missa inte Luci d'Artista. Det är den årliga samtida konst utställning som lyser upp staden med spektakulära ljusinstallationer.

Milan till Turin Tåg

Comosjön till Turin Tåg

Genua till Turin Tåg

Parma till Turin Tåg

 

5. Venedig

Vinter i Venedig betyder ren, klara luften och färre folkmassor för att distrahera dig från sin skönhet. Njut av en gondoltur eller smutta på kaffe vid torget. Det finns alltid en möjlighet att lätt snöfall att göra din Venedig upplevelse ännu mer magisk.

Milan till Venedig Tåg

Padua till Venedig Tåg

Bologna till Venedig Tåg

Rom till Venedig Tåg

 

Winter Train Travel in Italy, no need for airplanes

 

Hur att köpa biljetter till Winter tåg i Italien

Att köpa biljetter i förväg gör ditt liv mindre stress. För fjärrtåg såsom Frecciarossa, Frecciargento, frecciabianca, reserverade sittplatser är obligatoriska.

Att köpa en biljett personligen på stationen är alltid ett alternativ. i alla fall, förberedas för långa linjer och olägenheter, och högre priser. I dessa tider, det har blivit norm att boka tåg säten på nätet. När det gäller hur långt i förväg kan du köpa dina biljetter, svaret kommer att bero på vilken typ av Italienska tåg.

Frecce tåg är höghastighetståg som går mellan Italiens större städer. Du kan köpa biljetter så tidigt som fyra månader innan resdag. Nyligen, Trenitalia meddelade att man skulle öka sin bokning horisont till 6 månaderna.

 

Boka platser i förväg, och du kommer även njuta av några betydande rabatter. Det är bäst att köpa biljetter om du är säker på dina resdatum så diskonteras och förskott biljetter är vanligtvis icke-föränderlig och återbetalas. Kontakta Spara A Train För eventuella frågor om vintern tåg i Italien.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss en kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fwinter-train-travel-italy%2F%3Flang%3Dsv – (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)