Време на читање: 5 минути Хари Потер филмови беа најуспешниот филм серија на сите времиња. Многу сцени од филмовите за Хари Потер беа снимени во рамките на самиот Лондон. Без разлика дали сте обожавател на филмот Хари Потер или серијалот книги, Лондон е несомнено…