Koha e leximit: 3 minuta(Modifikimi I Fundit Më: 19/09/2020)

Italia ka disa udhëtime të mrekullueshme tren. Ajo ka një numër të trenave të bukura dhe stacionet e hollë në të gjithë vendin, por ku ishte udhëtimi i parë i trenit bërë ndonjëherë në Itali?

 

Udhëtimi i parë i trenit bërë ndonjëherë në Itali

Udhëtimi i parë i Trenit bërë ndonjëherë në Itali – Fillimi

Udhëtimi i parë i trenit bërë ndonjëherë në Itali introduced railways was when Italy was a divided vend. U deshën disa vjet për të lidhur dhe të lidhur linjat ekzistuese hekurudhore pas Italy bashkuar. Linja e parë e trenave që ndërtoi Italia ishte linja Napoli në Portici e cila ishte në Mbretërinë e atëhershme të Dy Sicilive. Linja ishte 7.25 kilometra e gjatë. Linja inauguroi 3rd tetor në 1839. Kjo ishte 9 vjet pasi i pari "modern" Linja e brendshme të qytetit është ndërtuar që ishte Liverpool dhe Manchester hekurudhor.

Udhë fillestar ishte një udhë të dyfishtë dhe ajo u zhvillua nga faqja aktuale e Corso Garibaldi në Napoli në Pallatin Mbretëror në Portici. Pallati Mbretëror ishte në këmbët e malit Vezuvit famshme të. Njerëzit e parë e bëri udhëtimin e trenit në Itali këtu, dhe kjo linjë tani është pjesë e linjës hekurudhore Naples-Salerno.

Napoli për Trenat Salerno

Florence për Trenat Salerno

Bari për Trenat Salerno

Roma për Trenat Salerno

 

Dita moderne

Linja hekurudhore Napoli-Salerno është një linjë e madhe hekurudhore në Rrjeti hekurudhor italiane today and has a place in The First Train Trip Ever Made in Italy. Ajo formon një lidhje në trungun kryesor në jug të Italisë. kilometër e parë e linjës është vija e parë hekurudhore. Njerëzit tani përdorin trenin për një nga më të Destinacionet njohur, a famous coastal town called Amalfi in the region of Campania. Kjo është një qytet spektakolar bregdetar. Është e sigurt të them se udhëtim tren për të arritur atje përgjatë bregdetit është shumë më i njëjtë. Mendoni ujërat kristal, rërë të bardhë dhe gjelbërim i harlisur në dhe në mesin e disa arkitekturë të bukur vjetër dhe të re. Ju do të jetë në rrugën tuaj për të imagjinuar udhëtimin tuaj tren nga Napoli në Salerno, ku ju do të kapur autobusin ose mjetet tuaja të tjera të organizuara të transportit në Amalfi.

Pra, çfarë ka ndodhur në vijën e Napoli-Portici? Fakulteti i Bujqësisë e universitet i Napolit Federico II është përdoruesit kryesor të kësaj linje për shkak të qasjes së saj të lehtë në malin Vezuvit. Rruga e parë Udhëtimi i trenit në Itali ende ekziston sot.

Genoa për Trenat Milanit

Roma për Trenat Milanit

Bologna për Trenat Milanit

Verona për Trenat Milanit

 

Linjat e para hekurudhore në Itali i hapën rrugën e ardhmja e udhëtimit me tren në vend. Disa nga udhëtimet e trenit më të bukura këtu. Looking përsëri në udhëtimin e parë të trenit bërë ndonjëherë në Itali, ne mund të jetë i sigurt se edhe pse shumë ka ndryshuar. Peizazh ka mbetur po aq joshës, atëherë sa është tani.

 

natyra udhëtim tren

 

So now that you learned about The First Train Trip Ever Made in Italy, are you thinking of Prenotim një biletë treni for a European train trip? Pse të mos marrë 3 minuta në faqen tonë për të gjetur bileta më e lirë për rrugët tuaja. Login në faqen tonë tani për të Trenat Book.

 

A doni të embed blog post tonë në faqen tuaj, pastaj kliko këtu: https://embed.ly/code?url=https://www.saveatrain.com/blog/the-first-train-trip-ever-made-in-italy/ - (Shkoni poshtë për të parë Embed.