Време на читање: 3 минути Новата железничка линија започна, покривање на Азербејџан, Турција, и Грузија. Линијата опфаќа повеќе 820 Километри и располага пратки во прилог на патничките возови. Прво, линијата ќе биде првиот што ќе ги поврзува Европа и Кина, додека заобиколувајќи ја Русија. Возот ќе работи од…