Нарачајте билет за воз СЕГА

Ефтини билети за воз CFL и цени за патувања

Овде можете да ги најдете сите информации за Евтини билети за воз CFL и ЦФЛ патни цени и придобивки.

 

Теми: 1. CFL со нагласи на возот
2. За CFL 3. Врвни сознанија за да добиете ефтина билет за воз CFL
4. Колку чинат CFL билетите 5. Патувања: Зошто е подобро да се користат возови CFL, а не патување со авион
6. Кои се разликите помеѓу Кратко време, и дневни билети на CFL 7. Дали има претплата на CFL
8. Колку долго пред поаѓањето од CFL треба да пристигнам 9. Кои се распоредите за возови CFL
10. Кои станици ги опслужува CFL 11. Најчесто поставувани прашања за CFL

 

CFL со нагласи на возот

  • Со висока стапка на точноста на 96%, CFL (Официјалната железничка компанија во Луксембург) е еден од најсигурните железнички оператори во Европа.
  • Секоја година, CFL трае 25 милиони луѓе и 105 милиони тони стока до нивните дестинации во рамките на Луксембург и низ Европа.
  • CFL е многу пријателска за животната средина, Без СО2, и 100% од целата нивна електрична енергија е добиена од обновлива енергија.
  • CFL е најголемиот давател на услуги за мобилност во Луксембург.

 

За CFL

CFL, Национално друштво на железници во Луксембург, е друго име за Националните железници на Луксембург. Од основањето во 1946, CFL обезбеди услуги за мобилност на граѓаните на Луксембург.

CFL понуди железнички услуги во рамките на Луксембург и низ цела Европа. Со вистинскиот билет, можете да ги посетите сите најдобри места за одмор во Европа. Со различни категории билети, CFL ги задоволува сите потреби.

CFL возови се чести железнички линии, Луксембург – Брисел, Луксембург – Париз, Етеллбрук – Лиеж, Васербилиг - Дизелдорф. Можете да стигнете до соседните земји во Европа користејќи возови CFL: Франција, Германија, и Белгија.

Низ корпорацијата, 3,090 вработените работат на железницата за да осигурат дека околу милиони патници безбедно стигнуваат до своите дестинации секој ден.

 

CFL train heading to luxembourg

Оди до Зачувај ја почетната страница за воз или користете го овој елемент за пребарување возови билети за CFL:

Зачувајте ја апликацијата iPhone за воз

Зачувајте воз Андроид апликација

 

Зачувај воз

Потекло

дестинација

Дата на заминување

Датум на враќање (Изборен)

Возрасен (26-59):

Младина (0-25):

Сениор (60+):


 

Врвни сознанија за да добиете ефтина билет за воз CFL

број 1: Резервирајте ги CFL билетите однапред колку што можете

Цената на Билети за воз CFL се крева додека денот на патување се приближува. Можете да заштедите пари со резервација на вашите билети за воз CFL што е можно подалеку од денот на поаѓање (Нормално 3 месеци пред нас е максимум). Раната резервација гарантира дека ќе ги добиете најевтините билети за воз CFL. Тие исто така се ограничени по број, па што побрзо порачате, поевтино за вас. Да заштеди пари на билети за воз CFL, купете ги вашите билети рано.

број 2: Патувајте со CFL за време на периоди надвор од шпицот

Како и со секој железнички оператор, Билетите за воз CFL се поевтино за време на вон-врвните периоди, на почетокот на неделата, и во текот на денот. Може да бидете сигурни дека ќе добиете поевтини билети во текот на неделата. Во вторник, Среда, и четврток, Билетите за воз CFL се најекономични. Заради обемот на бизнис патниците патување до работа наутро и навечер, билетите за воз чинат повеќе во поголемиот дел од времето. Далеку е поевтино да патувате во секое време помеѓу утрото и вечерното патување. Викендите се уште еден врвен период за возови, особено во петок и сабота. Цените на билетите за воз CFL исто така се зголемуваат државни празници и училишни празници, а училишните одмори во Европа можат да траат 3 недели секој пат.

број 3: Нарачајте ги билетите за CFL кога сте сигурни во распоредот на патувањето

CFL возови се во голема побарувачка, и со минимална конкуренција, тие во моментов остануваат врвен избор за возови во Луксембург. Тие можат да си дозволат да постават ограничувања за билети за воз како оној што го имаат и забранува размена или враќање на билетите, освен ако не е деловен тип на билет. И покрај тоа што сè уште има веб-страници на кои можете да ги продавате своите билети од втора рака на луѓе, CFL не дозволува продажба на билети од втора рака. Како ви помага ова да заштедите пари? Нарачајте го вашиот билет кога сте сигурни дека вашиот распоред ќе ве спаси од резервација на еден билет двапати затоа што се појави нешто и не можевте да го користите оригиналниот купен билет.

број 4: Купете ги вашите CFL билети на Зачувај воз

Зачувај воз има најголем, најдобар, и најевтините зделки за билети за воз во Европа. Нашиот добар однос со многу железнички оператори, кои се извори на билети за воз, и нашето знаење за вклучените технолошки алгоритми, дајте ни пристап до најевтините зделки со билети за воз. Ние не нудиме само ефтини билети за билети за воз само за CFL; ние го обезбедуваме истото за други алтернативи на CFL.

Цени на возот од Луксембург до Колмар

Цени на возот од Луксембург до Брисел

Цени на возот од Антверпен до Луксембург

Цени на возот Мец до Луксембург

 

onboard the CFL train

 

Колку чинат CFL билетите?

Јавен превоз во Големиот Души од Луксембург понекогаш е бесплатно, а некогаш не, во зависност од рутата и доколку сте граѓанин. Сепак, 1st класа на возови CFL, секогаш чини пари, но тие исто така не се скап избор. Билетите за воз CFL започнуваат од 3 до 6 евра за едно патување со воз. На цена на билет за воз CFL зависи од кој тип на билет ќе купите и кога ќе изберете да патувате:

Цена
Кратко време 3 евра
Дневен билет 6 евра

 

 

Патувања: Зошто е подобро да се користат возови CFL, а не патување со авион

1) Секогаш пристигнувате во Центарот на градот. Ова е една предност на возовите CFL кога ќе се споредат со авионите. CFL возови и сите други патувања со воз од каде било во градот до центарот на следниот град. Тоа ви заштедува време и цена на кабината од аеродромот до центарот на градот. Со постојки на возот, полесно е да стигнете до кое било место во градот кон кој се упатувате. Не е важно од каде патувате, Брисел, Ненси, Париз, или Амстердам, Застанувањата во центарот на градот се голема предност на возовите CFL! На пример, Аеродромот во Луксембург е 20 неколку минути од центарот на градот.

2) Патувањето со авиони бара барем да бидете на аеродромот 2 неколку часа пред вашиот лет. ’Е мора да поминете преку безбедносни проверки пред да ви биде дозволено да се качите во авионот. Со возови ЦФЛ, само треба да бидете на станицата помалку од 30 минути однапред. Кога ќе го земете предвид времето, потребно е да патувате од аеродромот до центарот на градот, ќе сфатите дека возовите за CFL се подобри во однос на вкупното време на патување.

3) Билетите за воз CFL се ефтини дури и ако ги споредите со авио билети. Згора на тоа, кога ќе ги споредите сите вклучени обвиненија, Билетите за воз CFL имаат уште подобар договор. Со други трошоци, како што се такси за багаж, што не мора да ги плаќате на возовите, патување со CFL е најдобар.

4) Возовите се еколошки. Во споредба помеѓу возовите и авионите, возовите секогаш излегуваа на врвот. Авионите во голема мера ја загадуваат атмосферата со високите нивоа на јаглерод што го отпуштаат. Возовите во споредба даваат Јаглерод 20x помалку од авионите.

 

Кои се разликите помеѓу краткото време, и Дневен билет на CFL?

CFL има различни типови билети за различни буџети и времетраење на патувањата: без разлика дали станува збор за деловно работење или за слободно време. Можете да бидете сигурни дека еден од овие билети ќе биде идеален за вашето патување од 1-ви класа низ Луксембург со национални возови CFL.

Билети за кратко време CFL:

Билетот за кратко време важи само за 1-ви час 2 часови од моментот на валидација. Можете да патувате на мрежа со воз CFL без никакви ограничувања, но земете го предвид времето на пристигнување на возот до неговата дестинација, според возниот ред. Ако треба да патувате на кратко известување, треба да го добиете овој билет. Вие не сте ограничени на одреден воз, и ви е дозволено да ја изберете вашата врска.

CFL Дневни билети:

Билетите за CFL Day се билети од 1-ви класа со долг рок на траење, и тие важат од моментот на издавањето до 4 сум следниот ден. Билет за воз CFL ден можете да го купите од машина за билети, билет канцеларија, или зачувај воз.

 

 

Дали има претплата на CFL?

Јавен превоз, вклучувајќи избрани услуги за обука на ЦФЛ, во рамките на Луксембург, е бесплатен. Затоа, нема потреба од претплата на CFL, освен ако не претпочитате да патувате во 1 класа. Луксембуршки граѓани кои често патуваат прекугранично кон Франција, можат да уживаат во месечен премин на Флексвеј од 1-ва класа, за 85 €. во прилог, Граѓаните на Луксембург можат да уживаат во ниски цени на месечните билети за Германија. Значи, каде што можете да добиете дополнителни информации за ова?

– Бројачи на билети за CFL.

– На телефонот за услуги на клиенти CFL 2489 2489

 

Колку долго пред поаѓањето од CFL треба да пристигнам?

Тешко е точно да се каже на втората, но „Зачувај воз“ ве советува да пристигнете околу 30 минути пред вашето време на поаѓање. Со оваа временска рамка, исто така ќе имате доволно време да купувате работи што ви требаат направете патување со воз што е можно полесно.

 

Кои се распоредите за возови CFL?

Можете да дознаете во реално време на нашата почетна страница на „Зачувај воз“. Само внесете ја тековната локација и посакуваната дестинација, и ние ќе ви ги покажевме информациите.

Цени на возот од Луксембург до Келн

Цени на возот од Луксембург до Кобленц

Цени на возот од Париз до Луксембург

Цени на возот од Брисел до Луксембург

 

old style CFL trains

 

Кои станици ги опслужува CFL?

Луксембуршката станица CFL се наоѓа на Плас де ла Гаре, кое се наоѓа во центарот на градот.

Во Тројсвирж, CFL возови заминете и пристигнете од станицата Троисвиржес лоцирана на линија 10, поврзување на градот Луксембург со северот на земјата. Тројсвиржес е дом на два од највисоките ридови во Луксембург.

Возовите CFL исто така заминуваат и пристигнуваат во градот Нанси во Франција. CFL возовите тргнуваат од централната станица во Луксембург до Нанси секој 1 час.

Можете да ја откриете Фландрија во Белгија со патување со воз од Луксембург до Гент и / или Брисел. Возовите CFL тргнуваат секој час од Луксембург до неверојатните градови на Белгија и шармантни стари градови во Европа.

 

 

Најчесто поставувани прашања за CFL

Дали се дозволени велосипеди на одборот на CFL возови?

Велосипедите се дозволени на возови CFL бесплатно, и сè додека ги чувате во назначени простори за велосипеди. Можете да ги лоцирате местата за складирање на велосипедите со зелено обележување на вратите на CFL.

Дали децата патуваат бесплатно на возовите ЦФЛ?

Да, но само до возраста на 12 години. Деца помлади од 12 години, можат да патуваат бесплатно ако ги придружува лице постаро од возраста 12, со важечки билет и лична карта.

Дали домашните миленици се дозволени на возови CFL?

Да, CFL сака кучиња од сите големини и овие 4 нозете со нозе можат да патуваат бесплатно со возови CFL. Кучињата мора да водат и не смеат да седат на седиштата.

Кои се процедурите за интернат за CFL?

Секој патник мора да претстави важечка карта и лична карта. Ако сте го изгубиле билетот за воз или брзавте, и не купив билет однапред, можете да го сторите тоа во возот, од претставници на ЦФЛ.

Најчесто поставувани прашања за CFL – Дали треба однапред да нарачам место на CFL?

Не, нема резервација на седишта во национални или меѓународни возови CFL, седите таму каде што имате слободно место, и секогаш ќе имате бесплатно место ако однапред купевте билет за воз.

Дали има Wi-Fi интернет на возови CFL?

Не. Можете да уживате Бесплатен Wi-Fi интернет на избраните железнички станици CFL, но Wi-Fi не е достапна на возовите CFL.

Цени на возот од Луксембург до Етелбрук

Цени на возот од Етлбрук до Јунглинстер

Цени на возот Мерш до Луксембург

Цените на возот Клерво до Луксембург

 

Brand new CFL Train

 

Ако прочитате до оваа точка, знаете сè што треба да знаете за возовите CFL и подготвени сте да го купите вашиот билет за воз CFL за вашето претстојно патување на Зачувај воз.

 

Имаме билети за воз за овие железнички оператори:

DSB Denmark

Дански ДСБ

Thalys railway

Талис

eurostar logo

Еуростар

sncb belgium

СНЦБ Белгија

intercity trains
Меѓуградски возови
SJ Sweden Trains

СЈ Шведска

NS International Cross border trains

НС Интернационал Холандија

OBB Austria logo

ОББ Австрија

TGV Lyria france to switzerland trains

SNCF TGV Лирија

France national SNCF Trains

SNCF Оуиго

NSB VY Norway

NSB Vy Норвешка

Switzerland Sbb railway

СББ Швајцарија

CFL Luxembourg local trains

CFL Луксембург

Thello Italy <> France cross border railway

продлабочува

Deutsche Bahn ICE high-speed trains

Deutsche Bahn ICE Германија

European night trains by city night line

ноќ возови

Germany Deutschebahn

Дојче Бах Германија

Czech Republic official Mav railway operator

Мав Чешка

TGV France Highspeed trains

SNCF TGV

Trenitalia is Italy's official railway operator

Трениталија

логото на eurail

Eurail

 

Дали сакате да ја вградите оваа страница на вашата страница? Кликни тука: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftrain-cfl%2F%0A%3Flang%3Dmk – (Движете се надолу за да ја видите Вградување законик), Или можете само да водите директно до оваа страница.

  • Ако сакате да се вид на вашите корисници, можете да ги водите директно на нашите страници за пребарување. На овој линк, ќе најдете нашата најпопуларна железнички линии – https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml. Внатре ќе имаат нашите врски за англиски целни страници, но ние исто така имаат https://www.saveatrain.com/de_routes_sitemap.xml и можете да ги промените / de во / nl или / fr и повеќе јазици.
Авторски права © 2021 - Зачувај воз, Амстердам, Холандија
Не оставајте без подарок - Добивајте купони Вести !