Нарачајте билет за воз СЕГА

Евтини OBB билети за воз и цени за патувања

Овде можете да ги најдете сите информации за Евтини билети за воз OBB и Патни цени ОББ и придобивки.

 

Теми: 1. OBB со воз нагласува
2. За ОББ 3. Врвни сознанија за да добиете ефтин билет за воз OBB
4. Колку чинат билетите на ОББ 5. Патувања: Зошто е подобро да се возите со возови ОББ, а не патување со авион
6. Кои се разликите помеѓу Стандардот, Удобност, и Спаршиен на ОББ 7. Дали има претплата за ОББ
8. Колку долго пред пристигнувањето на ОББ да пристигне 9. Кои се распоредите за воз OBB
10. Кои станици ги опслужува ОББ 11. Најчесто поставувани прашања за ОББ

 

OBB со воз нагласува

  • Со висока стапка на точноста на 96%, ОББ (понекогаш се нарекува ОЕББ) е еден од најсигурните железнички оператори во Европа.
  • Секоја година, ОББ зема 447 милиони луѓе и 105 милиони тони стока до нивните дестинации во Австрија и низ цела Европа.
  • OBB е многу пријателски за околината, и 100% од целата нивна електрична енергија е добиена од обновлива енергија.
  • OBB е најголем давател на услуги во Австрија за мобилност.

 

За ОББ

ОББ, Австриски федерални железници, е друго име за австриските федерални железници. Од основањето во 1923, OBB им обезбедува услуги за мобилност на австралиските граѓани со години наназад. Една неодамнешна студија покажа дека во Европа, ОББ е најдобар во точноста, доверливост, и фреквенција.

OBB нуди железнички услуги во рамките на Австрија и низ цела Европа. Со вистинскиот билет, можете да ги посетите сите најдобри места за одмор во Европа. Со различни категории билети и претплати за картички, ОББ одговара на потребите на сите.

ОББ возови често во Виена – Грац, Салцбург – Виена, Линц – Св. Полн, Грац - Салцбург. Може да стигнете и во соседните земји во Европа користејќи возови ОББ.

Низ корпорацијата, 41,904 вработените кои работат на железничката и автобуската мрежа (плус над 2,000 чирак) осигурете се дека некои 1.3 милиони патници безбедно стигнуваат до своите дестинации секој ден.

 

OBB train tickets

Оди до Зачувај ја почетната страница за воз или користете го овој елемент за пребарување обучува билети за ОББ

Зачувајте ја апликацијата iPhone за воз

Зачувајте воз Андроид апликација

 

Зачувај воз

Потекло

дестинација

Дата на заминување

Датум на враќање (Изборен)

Возрасен (26-59):

Младина (0-25):

Сениор (60+):


 

Врвни сознанија за да добиете ефтин билет за воз OBB

број 1: Резервирајте ги билетите OBB однапред колку што можете повеќе

Цената на Билети за воз OBB се крева додека денот на патување се приближува. Можете да заштедите пари со резервација на билети за воз OBB колку што е можно подалеку од денот на поаѓањето. OBB билети за воз се достапни уште! 3 до 6 месеци пред заминувањето на возот. Резервацијата рано ви гарантира дека ќе ги добиете најевтините билети за воз OBB. Тие исто така се ограничени по број, така порано ќе резервирате, поевтино за вас. Да заштедите пари на билети за воз OBB, купете ги вашите билети рано.

број 2: Патување со OBB за време на периоди надвор од врските

OBB билети за воз се поевтино за време на вон-врвните периоди, на почетокот на неделата, и во текот на денот. Може да бидете сигурни дека ќе добиете поевтини билети во текот на неделата. Во вторник, Среда, и четврток, OBB билетите за воз се најекономични. Поради обемот на деловни патници кои патуваат да работат наутро и навечер, билети за воз чинат повеќе. Далеку е поевтино да патувате во секое време помеѓу утрото и вечерното патување. Викендите се уште еден врвен период за возови, особено во петок и сабота. Цените на билетите за воз ОББ исто така се зголемуваат државни празници и училишни празници.

број 3: Нарачајте билети за OBB кога сте сигурни во вашиот распоред за патување

Возови ОББ се во голема побарувачка, и со минимална конкуренција, тие во моментов остануваат врвен избор за возови во Австрија. Тие можат да си дозволат да постават ограничувања на билетите за воз како оној што го имаат со кој се забранува размена на билети или поврат на средства освен ако не е деловен вид на билет. И покрај тоа што сè уште има веб-страници на кои можете да ги продавате своите билети од втора рака на луѓе, OBB не дозволува продажба на билети од втора рака. Како ви помага ова да заштедите пари? Нарачајте го вашиот билет само кога сте сигурни дека вашиот распоред ќе ве спаси од резервација на еден билет двапати затоа што нешто излезе и не можете да го користите оригиналниот билет.

број 4: Купете ги OBB билетите на Save A Train

Зачувај воз има најголем, најдобар, и најевтините зделки за билети за воз во Европа. Нашата врска со многу железнички оператори, извори на билет за воз, и нашето знаење за алгоритмите за технологија ни даваат пристап до најевтините договори за билети за воз. Ние не само што нудиме евтини договори за билети за воз само за ОББ; истото го обезбедуваме и за другите алтернативи на ОББ.

Билети за Салцбург до Виена

Билети од Минхен до Виена

Билети за Грац до Виена

Билети во Прага до Виена

 

OBB moving train

 

Колку чинат билетите на ОББ?

OBB билетите започнуваат од 1,5 € до дури 51 € за единечно патување со воз. На цена на билет за воз OBB зависи од кој тип на билет ќе купите и кога ќе изберете да патувате:

 

Едностран билет Околу патување
Стандард 1,50 € – 51 € 2,40 € – 100 €
Прва класа 1,50 € – 51 € 2,40 € – 100 €

 

 

Патувања: Зошто е подобро да се возат ОББ возови, а не патување со авион

1) Пристигнувате во Центарот на градот. Ова е една предност на возовите ОББ кога се споредуваат со авионите. Возови ОББ и сите други воз патуваат од каде било во градот до центарот на следниот град. Тоа ви заштедува време и цена на кабината од аеродромот до центарот на градот. Со постојки на возот, полесно е да стигнете до кое било место во градот кон кој се упатувате. Не е важно од каде патувате, Минхен, Салцбург, Линц, или Келн, стоп центарот на градот е голема предност на возовите ОББ!

2) Патувањето со авиони бара да бидете на аеродромот барем неколку часа пред вашето летање. ’Е мора да поминете преку безбедносни проверки пред да ви биде дозволено да се качите во авионот. Со возови ОББ, само треба да бидете на станицата помалку од еден час однапред. Кога ќе го земете предвид времето, потребно е да патувате од аеродромот до центарот на градот, ќе сфатите дека OBB возовите се подобри во однос на вкупното време на патување.

3) На површината, цената на билетите за воз OBB се чини дека е поскапа од буџетските авионски билети. Сепак, кога ќе ги споредите сите вклучени обвиненија, OBB билетите за воз имаат подобра цена. Со други трошоци, како што се такси за багаж, што не мора да ги плаќате на возовите, патувајќи со ОББ е најдобар.

4) Возовите се еколошки. Во споредба помеѓу возовите и авионите, возовите ќе излегоа на врвот. Авионите во голема мера ја загадуваат атмосферата со високите нивоа на јаглерод што го отпуштаат. Возовите во споредба даваат Јаглерод 20X помалку од авионите.

Билети од Минхен до Инсбрук

Билети за Салцбург до Инсбрук

Билети за Оберсдорф во Инсбрук

Билети за Грац до Инсбрук

 

Кои се разликите помеѓу Стандардот, Удобност, и Спаршиен на ОББ?

OBB има различни класи на билети за различни буџети и видови на патници: без разлика дали станува збор за деловно работење или за слободно време. Може да бидете сигурни дека еден од овие билети би ви одговарал.

Стандардни билети за ОББ:

Стандардниот билет е најфлексибилниот билет за воз што го нуди ОББ. Ако треба да патувате на кратко известување, треба да го добиете овој билет. Вие не сте ограничени на одреден воз, и ви е дозволено да ја изберете вашата врска. Стандардниот билет на ОББ важи за 2 денови без оглед на трасата и каналот за купување. Стандардните билети можат да се вратат бесплатно на ден пред првиот ден на важење. При купување на овој билет преку Интернет, постојат посебни упатства за надомест и важност.

 

 

ОББ Удобни билети:

Билетите на ОББ Комфорт се редовни билети за ОББ, и тие се понудени за врски преку ноќен воз. Билетот ОББ Комфорт ги покрива трошоците за патувањето, резервација во категоријата избрани патувања, и појадок во кабината за спиење.
За разлика од стандардниот билет, билетот на Комфорт воопшто не е флексибилен. Резервиран е за одредена рута и за одреден воз. Anyе треба да добиете нов билет за какви било врски пред и по трасата што ја опфаќа овој билет.
За надоместоци, Билетите за Комфорт на ОББ се враќаат бесплатно до 15 денови до првиот ден на важење. По 15 белег на денот, Влезниците на Комфорт се враќаат на 50% од првичната цена.

 

 

Билети OBB Sparschiene:

Настрана од стандарден билет и билетот за Комфорт, OBB нуди уште еден опсег на билети познати како билет Спаршиен. Овој опсег е ефтин и за нискобуџетни патници. Постојат два вида билети за Спаршиен.

билет за воз

 

Дали има претплата за ОББ?

За локалните граѓани, постојат два вида претплати, Вортилескард и Остеррејхчард. За Интернационалците предлагаме да купите долго време однапред и тогаш ќе ви биде претставена најевтината опција.

Vorteilscard Classic може да се купи на: (локалните граѓани добиваат а 45% попуст на стандарден единечен билет за патниците што го купуваат својот билет од)

– Бројачи на билети за ОББ.

– На услугата за клиенти OBB 05-1717

– Од персоналот на ОББ возови и автобуси.

 

Со Остеррајхаркард Класик, ќе добиете дополнителен попуст за само-резервација на 5% на стандарден единечен билет за патници при купување билет од:

– Машина за продажба на билети OBB во железничката станица.

– Од персоналот на ОББ возови и автобуси.

Семејство Vorteilscard

Патници на возраст 15 и над може да го купи семејството Vorteilscard. Оваа картичка е валидна во комбинација со картичка за слика, што треба да ја вклучи возраста на сопственикот. Со овој билет, можете да патувате на сите возови ОББ.

Сите носители на семејството Vorteilscard уживаат во бакшишот на класиката Vorteilscard. Покрај класичните бакшиш, Двајца носители на картичката Vorteilscard Family исто така добиваат попуст доколку патуваат заедно со новороденче или дете. 4 деца по носител на семејство Вортилескард ќе добијат попуст од 100% на стандарден единечен билет.

Австрија младинска картичка

До ден пред нивниот 26 роденден, патниците можат да купат Остеррајхард Јуџенд. Вашата возраст може да ја докажете со лична карта со доказ за старост.

Семејство Австриакар

Сите родители на новороденчиња и деца кои добиваат семеен додаток во Австрија или на друго место, можат да купат Остеррејчард Фамили. Придобивките се исти со оној на класиката Остеррајхчард.

Osterreichcard Classic

Патниците можат да купат Остеррајхард Класик. Со Остеррајхаркард Класик, тие ќе добијат попуст од 100% за трошоците за резервации на места за 1 и 2 класа. Со 2-ри класа Остерајхкард Класик, добиваш а 50% попуст за промена на класа од 2-ри до 1-ви класа со стандарден тип единечен билет.

Остеррајчард сениор

Австриски постари граѓани патници на возраст 63 а над може да се купи Остеррајхкард сениор. Придобивките се исти со оној на класиката Остеррајхчард.

Австрија специјален картон

Лицата со инвалидност кои ги имаат следниве записи во австрискиот сертификат за инвалидност или сериозна инвалидност поврзана со војната, можат да купат Остеррајхард Специјал. Придобивките се исти со оној на класиката Остеррајхчард.

Билети за Линц до Сен Полтен

Билети за Виена до Салцбург

Билети за Сент Полтен до Винер Нојштат

Билети за Салцбург до Грац

 

OBB train tickets

 

Колку долго пред пристигнувањето на ОББ да пристигне?

Тешко е точно да се каже на втората, но Save Train советува да пристигнете околу еден час пред вашето време на поаѓање. Ако завршите на контролата за пасош доволно рано, можете да купувате работи што ви требаат за да го направите возот со возот што е можно поудобно.

 

Кои се распоредите за воз OBB?

Можете да дознаете во реално време на нашата почетна страница на „Зачувај воз“. Само внесете ја тековната локација и посакуваната дестинација, и ние ќе ви ги покажевме информациите.

 

Кои станици ги опслужува ОББ?

Виенската станица на ОББ е Виена Хауптбанхоф (Централна станица во Виена), кој се наоѓа веднаш до Судиролер Плац, во срцето на Виена.

Во Линц, Денес ОББ возови заминете и пристигнете од Централната станица Линц (Централната станица на германски е еднаква на Hauptbahnhof), недалеку од реката Дунав.

Главната железничка станица во Салцбург (Централна станица во Салцбург) се наоѓа во средина на 2-ри по големина град во Австрија – Салцбург.

 

Најчесто поставувани прашања за ОББ

Дали се дозволени велосипеди на одборот на Возови ОББ?

Велосипедите се дозволени на возовите ОББ сè додека купите билет за нив на станицата. Тие чинат 2 евра за велосипед.

Дали децата патуваат бесплатно на возовите на ОББ?

Да, но само до одредена возраст. Деца помлади од шест години патуваат бесплатно.

Домашни миленици се дозволени на возовите OBB?

Да, тие се сè додека ги следат упатствата за домашни миленици. Малите миленичиња мора да се носат во гајба или сличен случај.

Кои се процедурите за интернат за ОББ?

Некои станици имаат електронски дисплеи кои откриваат формирање на возови. понатаму, користете ги овие за да ги проверите зоните каде бројот на тренерот на возот ќе биде кога ќе дојде возот.

Најбарани прашања за OBB – Дали треба да нарачам седиште однапред на ОББ?

можете може бодобро а Знамна однапред на домашни ОББ возови за 3 евра. можете ќе земи личен седиште по резервација.

Дали има WiFi интернет во OBB?

Да. Можете да уживате Бесплатен WiFi интернет на сите возови OBB и сите часови за патувања кога купувате билети за ОББ (По можност на SaveATrain.com).

 

Ако прочитате до оваа точка, знаете сè што треба да знаете за вашите OBB возови и подготвени сте да го купите вашиот билет за воз OBB Зачувај воз

 

Имаме билети за воз за овие железнички оператори:

DSB Denmark

Дански ДСБ

Thalys railway

Талис

eurostar logo

Еуростар

sncb belgium

СНЦБ Белгија

intercity trains

Меѓуградски возови

SJ Sweden Trains

СЈ Шведска

NS International Cross border trains

НС Интернационал Холандија

OBB Austria logo

ОББ Австрија

TGV Lyria france to switzerland trains

SNCF TGV Лирија

France national SNCF Trains

SNCF Оуиго

NSB VY Norway

NSB Vy Норвешка

Switzerland Sbb railway

СББ Швајцарија

CFL Luxembourg local trains

CFL Луксембург

Thello Italy <> France cross border railway

продлабочува

Deutsche Bahn ICE high-speed trains

Deutsche Bahn ICE Германија

European night trains by city night line

ноќ возови

Germany Deutschebahn

Дојче Бах Германија

Czech Republic official Mav railway operator

Мав Чешка

TGV France Highspeed trains

SNCF TGV

Trenitalia is Italy's official railway operator

Трениталија

логото на eurail

Eurail

 

Дали сакате да ја вметнете оваа страница на вашата страница? Кликни тука: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftrain-obb%2F%0A%3Flang%3Dmk – (Движете се надолу за да ја видите Вградување законик), Или можете само да водите директно до оваа страница.

  • Ако сакате да се вид на вашите корисници, можете да ги води директно во нашите страници за пребарување. На овој линк, ќе најдете нашата најпопуларна железнички линии – https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml. Внатре ќе имаат нашите врски за англиски целни страници, но ние исто така имаат https://www.saveatrain.com/de_routes_sitemap.xml и можете да ги промените / de во / nl или / fr и повеќе јазици.
Авторски права © 2021 - Зачувај воз, Амстердам, Холандија
Не оставајте без подарок - Добивајте купони Вести !