För en tågbiljett NU

Billiga OBB-tågbiljetter och resepriser

Här kan du hitta all information om Billiga OBB-tågbiljetter och OBB resepriser och fördelar.

 

ämnen: 1. OBB by Train Highlights
2. Om OBB 3. Top Insights för att få en billig OBB-tågbiljett
4. Hur mycket kostar OBB-biljetter 5. Resvägar: Varför är det bättre att ta OBB-tågen, och inte resa med flygplan
6. Vilka är skillnaderna mellan Standard, Bekvämlighet, och Sparschiene på OBB 7. Finns det ett OBB-prenumeration
8. Hur länge innan OBB: s avgång ska komma fram 9. Vad är OBB-tågplanen
10. Vilka stationer betjänas av OBB 11. OBB FAQ

 

OBB by Train Highlights

  • Med en hög punktlighet på 96%, OBB (ibland kallad OEBB) är en av de mest pålitliga järnvägsoperatörerna i Europa.
  • Varje år, OBB tar 447 miljoner människor och 105 miljoner ton varor över till sina destinationer i Österrike och hela Europa.
  • OBB är mycket miljövänligt, och 100% av all deras el kommer från förnybar energi.
  • OBB är Österrikes största leverantör av mobilitetstjänster.

 

Om OBB

OBB, Österrikiska federala järnvägar, är ett annat namn för de österrikiska federala järnvägarna. Sedan det grundades i 1923, OBB har levererat mobilitetstjänster till australiska medborgare i flera år nu. En ny studie visade att det i Europa, OBB är bäst i punktlighet, pålitlighet, och frekvens.

OBB erbjuder järnvägstjänster inom Österrike och över hela Europa. Med rätt biljett, du kan besöka det bästa semesterplatser i Europa. Med olika kategorier av biljetter och kortabonnemang, OBB tillgodoser allas behov.

OBB-tåg ofta Wien – Graz, Salzburg – wien, Linz – St. Polten, Graz - Salzburg. Du kan också komma till grannländerna i Europa med OBB-tåg.

Över hela företaget, 41,904 anställda som arbetar på järnvägs- och bussnät (plus över 2,000 lärlingar) se till att vissa 1.3 miljoner passagerare når säkert sina destinationer varje dag.

 

OBB train tickets

Gå till Spara ett tåghemsida eller använd den här widgeten för att söka efter tåg biljetter till OBB

Spara en tåg iPhone-app

Spara en tåg Android-app

 

Rädda ett tåg

Ursprung

Destination

Avgångsdatum

Återlämningsdatum (Valfri)

Vuxen (26-59):

Ungdom (0-25):

Senior (60+):


 

Top Insights för att få en billig OBB-tågbiljett

siffra 1: Boka dina OBB-biljetter i förväg så mycket du kan

Priset av OBB-tågbiljetter stiger när resedagen närmar sig. Du kan spara pengar genom att boka dina OBB-tågbiljetter så långt ut som möjligt från avresedagen. OBB-tågbiljetter finns tillgängliga så tidigt som 3 till 6 månader före tågavgång. Bokning tidigt säkerställer att du får de billigaste OBB-tågbiljetterna. De är också begränsade i antal, så ju tidigare du bokar, desto billigare för dig. För att spara pengar på OBB-tågbiljetter, köpa dina biljetter tidigt.

siffra 2: Res med OBB under lågtrafikperioder

OBB-tågbiljetter är billigare under lågtrafikperioderna, i början av veckan, och under dagen. Du kan vara säker på att få billigare tågbiljetter inom veckan. På tisdag, onsdag, och torsdag, OBB-tågbiljetter är de mest ekonomiska. På grund av mängden affärsresenärer som pendlar till jobbet på morgonen och kvällen, tågbiljetter kostar mer. Det är mycket billigare att resa när som helst mellan morgonen och kvällen. Helger är en annan toppperiod för tåg, särskilt på fredagar och lördagar. OBB: s tågbiljettpriser ökar också allmänna helgdagar och skolhelger.

siffra 3: Beställ dina biljetter till OBB när du är säker på ditt resplan

OBB-tåg är i hög efterfrågan, och med minimal konkurrens, de är för närvarande det bästa valet för tåg i Österrike. De har råd att ställa in tågbiljettbegränsningar som den de har som förbjuder biljettbyte eller återbetalning om det inte är affärstypen biljett. Även om det fortfarande finns webbplatser där du kan sälja dina biljetter begagnade till människor, OBB tillåter inte begagnad biljettförsäljning. Hur hjälper detta dig att spara pengar? Beställ din biljett endast när du är säker på att ditt schema skulle spara dig från att boka en biljett två gånger eftersom något kom upp och du inte kunde använda den ursprungliga biljetten.

siffra 4: Köp dina OBB-biljetter på Save A Train

Spara ett tåg har det största, Det bästa, och de billigaste erbjudandena för tågbiljetter i Europa. Vår anslutning med många järnvägsoperatörer, tågbiljettkällorna, och vår kunskap om teknikalgoritmerna ger oss tillgång till de billigaste tågbiljettbjudandena. Vi erbjuder inte bara billiga tågbiljett erbjudanden för OBB ensam; vi tillhandahåller samma för andra alternativ till OBB.

Salzburg till Wien biljetter

München till Wien biljetter

Graz till Wien biljetter

Prag till Wien biljetter

 

OBB moving train

 

Hur mycket kostar OBB-biljetter?

OBB-biljetter börjar från € 1,5 till så höga som € 51 för en enda tågresa. De pris på en OBB-tågbiljett beror på vilken typ av biljett du köper och när du väljer att resa:

 

Enkelbiljett Rundresa
Standard € 1,50 – € 51 € 2,40 – € 100
Första klass € 1,50 – € 51 € 2,40 – € 100

 

 

Resvägar: Varför är det bättre att ta OBB-tåg, och inte resa med flygplan

1) Du anländer till centrum. Detta är en fördel med OBB-tåg jämfört med flygplan. OBB-tåg och alla andra tågresor från var som helst i staden till mitten av nästa stad. Det sparar tid och kostnader för en hytt från flygplatsen till stadens centrum. Med tågstopp, det är lättare att komma till var du än är i staden. Det spelar ingen roll var du reser ifrån, München, Salzburg, Linz, eller Köln, centrumstopp är en stor fördel med OBB-tåg!

2) Att resa med flygplan kräver att du är på flygplatsen minst flera timmar innan din flygtid. Du måste gå igenom säkerhetskontroller innan du får gå ombord på planet. Med OBB-tåg, du måste bara vara på stationen mindre än en timme i förväg. När du också tänker på den tid det tar dig att pendla från flygplatsen till stadens centrum, kommer du att inse att OBB-tåg är bättre vad gäller total restid.

3) På ytan, priset på OBB-tågbiljetter verkar vara dyrare än billiga flygbiljetter. i alla fall, när du jämför alla inblandade avgifter, OBB-tågbiljetter har ett bättre pris. Med andra kostnader som bagageavgifter som du inte behöver betala på tåg, reser med OBB är bäst.

4) Tågen är miljövänliga. I en jämförelse mellan tåg och flygplan, tåg skulle komma ut på toppen. Flygplan förorenar kraftigt atmosfären med de höga kolnivåerna de avger. Tåg i jämförelse ger ut Kol 20X mindre än flygplan.

München till Innsbruck biljetter

Salzburg till Innsbruck biljetter

Oberstdorf till Innsbruck biljetter

Graz till Innsbruck biljetter

 

Vilka är skillnaderna mellan Standard, Bekvämlighet, och Sparschiene på OBB?

OBB har olika klasser av biljetter för olika budgetar och typer av resenärer: oavsett om det är affärer eller fritid. Du kan vara säker på att en av dessa biljetter passar dig.

Standard OBB-biljetter:

Standardbiljetten är den mest flexibla tågbiljetten som OBB erbjuder. Om du måste resa med kort varsel, du borde få den här biljetten. Du är inte begränsad till ett visst tåg, och du får välja din anslutning. OBB: s standardbiljett är giltig för 2 dagar oavsett rutt och inköpskanal. Standardbiljetter kan återbetalas gratis en dag före den första giltighetsdagen. När du köper denna biljett online, det finns särskilda instruktioner för återbetalning och giltighet.

 

 

OBB Komfortbiljetter:

OBB Komfort-biljetter är vanliga OBB-biljetter, och de erbjuds för anslutningar via nattåg. OBB Komfort-biljetten täcker kostnaden för resan, en reservation i den valda kategorin resor, och frukost i sovhytten.
Till skillnad från standardbiljetten, Komfort-biljetten är inte alls flexibel. Det är bokat för en viss rutt och ett visst tåg. Du måste få en ny biljett för alla anslutningar före och efter den rutt som den här biljetten täcker.
För återbetalningar, OBB: s Komfort-biljetter återbetalas gratis tills 15 dagar till den första giltighetsdagen. Efter 15 dagmärke, Komfort-biljetter återbetalas kl 50% av det ursprungliga priset.

 

 

OBB Sparschiene biljetter:

Bortsett från standardbiljett och Komfort-biljetten, OBB erbjuder ett annat utbud av biljetter som kallas Sparschiene-biljetten. Detta sortiment är billigt och för lågbudget resenärer. Det finns två typer av Sparschiene-biljetter.

obb tågbiljett

 

Finns det ett OBB-prenumeration?

För lokala medborgare, det finns två typer av prenumerationer, Vorteilscard och Osterreichcard. För Internationals föreslår vi att du köper en lång tid i förväg och då får du det billigaste alternativet.

Vorteilscard Classic kan köpas på: (lokala medborgare får en 45% rabatt på en vanlig enkelbiljett för passagerare som köper sin biljett från)

– OBB-biljetträknare.

– På OBBs kundservice 05-1717

– Från personalen på OBB tåg och bussar.

 

Med en Osterreichcard Classic, får du en extra självbokningsrabatt på 5% på en vanlig enkelbiljett för passagerare när man köper en biljett från:

– En OBB-biljettförsäljningsmaskin i tågstationen.

– Från personalen på OBB tåg och bussar.

Vorteilscard-familj

Passagerare i åldern 15 och över kan köpa Vorteilscard-familjen. Detta kort är giltigt i kombination med ett fotokort, som borde innehålla innehavarens ålder. Med den här biljetten, du kan åka på alla OBB-tåg.

Alla innehavare av Vorteilscard-familjen njuter av förmånerna till Vorteilscard-klassikern. Förutom de klassiska förmånerna, två innehavare av Vorteilscard Family-kortet får också rabatt om de reser tillsammans med ett spädbarn eller ett barn. 4 barn per innehavare av en Vorteilscard-familj får rabatt på 100% på en vanlig enkelbiljett.

Österrike Ungdomskort

Fram till dagen före deras 26-årsdag, passagerare kan köpa ett Osterreichcard Jugend. Du kan bevisa din ålder med ett foto-ID med bevis på ålder.

Austriacard-familjen

Alla föräldrar till spädbarn och barn som får familjebidrag i Österrike eller någon annanstans kan köpa en Osterreichcard Familie. Fördelarna är desamma som Osterreichcard-klassikern.

Osterreichcard Classic

Passagerare kan köpa en Osterreichcard Classic. Med en Osterreichcard Classic, de kommer att få en rabatt på 100% på kostnaden för platsbokningar för första och andra klass. Med ett Osterreichcard Classic 2: a klass, du får en 50% rabatt på byte av klass från 2: a till 1: a klass med en enkelbiljett av standardtyp.

Osterreichcard Senior

Österrikiska passagerare i åldern 63 och över kan köpa en Osterreichcard Senior. Fördelarna är desamma som Osterreichcard-klassikern.

Austria Card Special

Handikappade personer som har följande uppgifter i sitt österrikiska intyg om funktionshinder eller med svår krigsrelaterat funktionshinder kan köpa ett Osterreichcard Spezial. Fördelarna är desamma som Osterreichcard-klassikern.

Linz till Saint Polten biljetter

Wien till Salzburg biljetter

Saint Polten till Wiener Neustadt biljetter

Salzburg till Graz biljetter

 

OBB train tickets

 

Hur länge innan OBB: s avgång ska komma fram?

Det är svårt att exakt säga till den andra, men Save a Train rekommenderar att du anländer ungefär en timme före avgångstiden. Om du hamnar vid passkontrollen tillräckligt tidigt, du kan handla saker du behöver för att göra din tågresa så bekväm som möjligt.

 

Vad är OBB-tågplanen?

Du kan ta reda på det i realtid på vår hemsida på Save a Train. Skriv bara in din aktuella plats och önskade destination, och vi skulle visa dig informationen.

 

Vilka stationer betjänas av OBB?

Wienstationen i OBB är Wien Hauptbahnhof (Wien centralstation), som ligger bredvid Sudtiroler Platz i hjärtat av Wien.

I Linz, Numera OBB tåg avgår och anländer från Linz Central Station (Centralstationen på tyska är lika med Hauptbahnhof), inte långt från floden Donau.

Salzburg centralstation (Salzburgs centralstation) ligger mitt i Österrikes 2: a största stad – Salzburg.

 

OBB FAQ

Tillåts cyklar ombord på OBB-tåg?

Cyklar är tillåtna på OBB-tåg så länge du köper en biljett till dem på stationen. De kostar 2 € per cykel.

Reser barn gratis med OBB-tågen?

Ja, men bara upp till en viss ålder. Barn yngre än sex år reser gratis.

Är husdjur tillåtna i OBB-tåg?

Ja, de är så länge de följer riktlinjerna för husdjur. Små husdjur måste bäras i en låda eller liknande fall.

Vad är boardingförfarandena för OBB?

Vissa stationer har elektroniska skärmar som avslöjar bildandet av tågen. Ytterligare, använd dessa för att kontrollera zonerna där tågtrafiknumret kommer att vara när ett tåg kommer.

Mest begärda OBB-frågor – Måste jag beställa en plats i förväg på OBB?

Du kan book a jag vet i förväg på inhemska OBB tåg för 3 euro. Du kommer få en personlig sittplats efter att ha bokat.

Finns det WiFi-internet inuti OBB?

Ja. Du kan njuta Gratis WiFi på alla OBB-tåg och alla resekurser när du köper OBB-biljetter (Helst på SaveATrain.com).

 

Om du har läst till denna punkt, du vet allt du behöver veta om dina OBB-tåg och är redo att köpa din OBB-tågbiljett på Rädda ett tåg

 

Vi har tågbiljetter för dessa järnvägsoperatörer:

DSB Denmark

Danska DSB

Thalys railway

Thalys

eurostar logo

Eurostar

sncb belgium

SNCB Belgien

intercity trains

Intercity-tåg

SJ Sweden Trains

SJ Sverige

NS International Cross border trains

NS International Nederländerna

OBB Austria logo

OBB Österrike

TGV Lyria france to switzerland trains

SNCF TGV Lyria

France national SNCF Trains

SNCF Ouigo

NSB VY Norway

NSB Vy Norge

Switzerland Sbb railway

SBB Schweiz

CFL Luxembourg local trains

CFL Luxemburg

Thello Italy <> France cross border railway

fördjupas

Deutsche Bahn ICE high-speed trains

Deutsche Bahn ICE Tyskland

European night trains by city night line

nattåg

Germany Deutschebahn

Deutsche Bahn Tyskland

Czech Republic official Mav railway operator

Mav tjeckiska

TGV France Highspeed trains

SNCF TGV

Trenitalia is Italy's official railway operator

Trenitalia

eurail logotyp

Eurail

 

Vill du bädda in den här sidan på din webbplats? Klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftrain-obb%2F%0A%3Flang%3Dsv – (Scrolla ner för att se den inbäddade koden), Eller så kan du bara länka direkt till den här sidan.

Copyright © 2021 - Rädda ett tåg, amsterdam, nederländerna
Lämna inte utan en present - Få kuponger och nyheter !