Läsningstid: 4 minuter
(Senast uppdaterad: 22/10/2022)

Järnvägstransporter är det mest miljövänliga sätt att resa. Växthuseffekten av gasutsläpp per kilometer på järnvägstransporter är 80% mindre än bilar. I vissa länder, mindre än 3% av alla transporter gaser kommer från tåg. De enda metoder mer miljövänliga än tågen går och cykling. där finns många anledningar till varför man väljer att resa med tåg är miljövänlig och vi skulle vilja dela dessa med dig!

En typisk tåglinjen kan bära 50,000 personer per timme. Jämför detta med en motorväg körfält, som kan förflyttas endast 2,500 personer per timme.

 

 

Se detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Nigel C Williamson (@therealnigelcw)

 

När kontrasterande biltransport med järnväg, externa kostnader, ljud, luftförorening, olyckor, och försämring infrastruktur, och trafikstockningar är mycket lägre på tåg än att använda en privat bil.

Amsterdam till London Tåg

Rotterdam till London Tåg

Paris till London Tåg

Bryssel till London Tåg

 

Buller – Varför det är miljövänligt att välja tåg

Buller är den negativa effekten av buller på både människor och djur. Det är ett direkt resultat av dålig stadsplanering. Problem från buller går tillbaka till antikens Rom! I dag, buller från bilar kan orsaka skador på människors psykiska tillstånd. Symtomen omfattar hypertension, hög-spänningsnivåer, tinnitus, sömnstörning, och andra skadliga effekter.

För närvarande, Det finns åtgärder för att begränsa effekterna av vägbanan buller. åtgärder omfattar bullerskydd, begränsande fordonshastigheter, föränderlig vägbanan textur, liksom trafikkontroller som möjliggör smidig fordonsflöde. Detta innebär att bilar i trafikstyrningssystemet kommer att behöva använda sina bromsar och acceleration mindre.

Tåget är miljövänligt och som är avgörande. Indien ser försäljningen av bilar ökar på årsbasis. Kina förväntas ha 300 miljoner bilar på vägarna genom 2030. Aviation och fartyg resor också bidrar till de globala CO2-utsläpp. Det verkar som om av alla transportsätt, bara tåg håller utsläppen låga och hållbart för framtiden.

El- och hybridbilar är uppenbarligen bättre för miljön än traditionella bilar, men problemet idag är att dessa bilar är för dyrt att säljas till en nivå som kommer att balansera ut de negativa konsekvenserna av bilar.

Rimini till Florens Tåg

Rom till Florens Tåg

Florens till Rom Tåg

Venedig till Florens Tåg

 

 

Dieseltåg och elektriska tåg

Det finns en skillnad mellan diesel tåg och elektrisk tåg. eltåg avge 20-35% mindre kol än dieseltåg. Ett tåg är miljövänliga särskilt Elektriska tåg som drivs med förnybar energi och erbjuda kolfria resor. utsläpp från tåg i Europa kommer att minska med ytterligare 50% förbi 2030. Dessa siffror är bra eftersom tågen står för 8.5% av alla aktivitet.

Köln Frankfurt Tåg

Munich till Frankfurt Tåg

Hannover till Frankfurt Tåg

Hamburg till Frankfurt Tåg

 

 

Se detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Dave Wheeler (@davewheelerstudio)

Tåg eller flygplan – varför väljer att resa med tåg är miljövänlig

En viktig viktig punkt när jämföra tåg till flygplan är att plan behöver använda en otrolig mängd bränsle för både start och landning. Också, när människor reser med flyg, de tenderar att komma till flygplatsen med bil. Detta bidrar till CO2-utsläppen för sin resa. Detta gör att en intercity tåg en no-brainer för miljön.

Det har förekommit en del den senaste utvecklingen, särskilt för personer reser i affärer som informeras av resebyråer av klimatpåverkan av sina flygningar. Också, bortsett från omgivningen, det är mycket svårt att nå stadens centrum med bil, medan, Om du är på ett tåg, du har direkt tillgång till storstadscentra. Detta, oftare än sällan, innebär också att är mycket snabbare att resa med tåg än någon annan metod.

Genua till Milano Tåg

Rom till Milano Tåg

Bologna till Milano Tåg

Verona till Milan Tåg

 

Sammanfattningsvis, ett tåg är miljövänligt och det mest miljövänliga sättet att resa och ger också bekvämlighet för människor som reser för både affärer och nöjen. Ökningen av bilar på vägarna innebär att trängsel och föroreningar är ökar och tågen är transport svaret för att skydda miljön.

 

Är du ute efter att köpa tågbiljetter med inga bokningsavgifter? Gå till www.saveatrain.com att få tillgång till de billigaste tåg priser.

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, klicka sedan här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fwhy-choosing-to-travel-by-train-is-environmentally-friendly%2F%3Flang%3Dsv – (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)