Läsningstid: 4 minuter
(Senast uppdaterad: 21/04/2023)

Att resa runt i Europa med tåg är en lång tradition som inte går bort i all hast – Tåg är den snabbaste, mest miljövänliga, och mest effektiva sättet att flytta från plats till plats. Trots att vårt tåg biljettsystem tar smärtan att organisera tåg resor, en hel del planering och förberedelser resterna. För att hjälpa dig att planera den perfekta resan runt om i Europa, Här är våra bästa tips för att resa Europa med tåg.

 

Planera din rutt när du Res Europa med tåg

Att resa till Europa med tåg i 2020 det är viktigt att överväga att planera din rutt och hur mycket tid du kommer att spendera på varje destination. Om amsterdam, Berlin, london, Milano, Paris, och Venedig är på absolut måste-se lista, räkna ut det mest förnuftiga vägen att göra detta. Gör en lista över platser som du vill se och på så sätt kan grovt kartlägga resan. Bestäm datum och hur många dagar du kommer att spendera på varje ställe för att slutföra din ruttresvägen.

Milan till Comosjön Tåg

Turin till Comosjön Tåg

Padua till Comosjön Tåg

Venedig till Comosjön Tåg

 

Försök inte att packa din resplan med alltför många destinationer

En av de värsta saker du kan göra när du reser Europa med tåg är att försöka passa in för mycket. Det finns en naturlig tendens att försöka sylt så många städer och länder som möjligt i din resa, i alla fall, det är ingen idé att ta resan om du inte kommer att uppleva varje destination ordentligt! packning för många destinationer i din resplan kan vara kostsamt och kan förvandla din semester till en oskärpa hotell incheckningar och utcheckning.

Det är viktigare att njuta av varje stopp till fullo än att försöka passa för mycket i. Du kommer att spara på transport och få mer tid att utforska dina destinationer.

Bryssel till Brygge Tåg

Antwerpen till Brygge Tåg

Halle två Brugge Tåg

Gent till Brygge Tåg

 

Kontrollera valuta

När du planerar din väg till Resor Europa med tåg, se till att kontrollera valutorna i de länder. Inte alla länder i Europa använder euron. Till och med några EU-medlemmar, såsom Bulgarien och Kroatien, använder fortfarande sin egen valuta som är specifik för deras länder. Kolla in den här listan med Euro och länder utanför euro.

Frankfurt till Prag Tåg

München till Prag Tåg

Berlin till Prag Tåg

Wien till Prag Tåg

 

Boka boende i förväg

Även om det är möjligt att boka hotell och vandrarhem när du flyttar från plats till plats, Vi föreslår att du gör ditt bästa för att inte komma någonstans med ingen logi säkrad. Försök att boka vandrarhem/hotell i förväg för första en till tre städer, särskilt för populära städerna under högsäsong som Berlin och Prag. evenemang, Till exempel festivaler i städerna, har också en effekt på tillgänglighet. Inte oroa dig för boende innebär att du kan spendera din tid att göra fler saker, som sightseeing och njuta av din fritid!

Frankfurt till Köln Tåg

Bryssel till Köln Tåg

Wien till Köln Tåg

Hannover till Köln Tåg

 

Övernattning så mycket som möjligt – Res Europa med tåg

Om du bara planerar att spendera bara en dag i en stad, Försök att komma dit med nattåg. Du vill inte att spendera din tid under dagen reser Genom att ta ett nattåg, du kan spara pengar om boende och kan ha mer tid att utforska din destination. När du bokar din natten tågbiljett se till att kontrollera hur lång tid det tar att ta sig från en plats till en annan.

 

 

Prata med människor tillsammans med ditt Resor Europa med tåg

Var noga med att prata med lokalbefolkningen eller andra passagerare på din tågresa. Den information som de ger dig kan vara mer värdefullt än något du hittar i en reseguide. Genom att prata med andra, kan du få råd på bästa platserna att äta, att gå ut och dansa, dolda pärlor, bra sightseeing platser, och det enklaste sättet att ta sig runt.

 

Planerar du att resa till Europa med tåg i 2020? Kom igång genom att hålla sig à jour med den bästa tågbiljetten erbjuder på vår Facebook och Twitter sidor eller besök oss Spara A Train på nätet för oslagbara tågbiljetter i Europa

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, klicka sedan här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftop-tips-travel-europe-train-2018%2F%3Flang%3Dsv – (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)