Läsningstid: 3 minuter
(Senast uppdaterad: 26/05/2021)

Tåg i Europa är en stor sak; Vi älskar våra rails, och vi kommer att välja dem framför alla andra typ av transport närsomhelst. Bortsett från att ta sig från punkt A till punkt B på ett snabbt, bekvämt och tillförlitligt sätt, det finns så mycket de flesta av er är inte ens medvetna om om tåg transport. Alltså, vi peka ut några överraskande fakta om tåg i Europa du inte har varit medvetna om hittills:

 

Tåg i Europa är miljövänliga

Ropa till alla med ett medvetande som vill hjälpa vår moder natur och vår planerare att leva för evigt: om du köper en tågbiljett istället för ett flyg eller en bussbiljett, och du kommer att göra just detta. När vi reda, ”höghastighetståg är 3x mer energieffektiva än regionaltåg”, medan ”även den långsammaste tåget är 20% effektivare än en bil”. Hur häftigt är att?

London till Bryssel Tåg

London till Paris Tåg

Lyon till London Tåg

London till Amsterdam Tåg

 

 

Att resa med tåg är hur Locals Res

Tågresor är massiv i Europa, och vi har en känsla av att det inte kommer att ändra någon gång snart. Det finns några skäl till varför tågen är så populära bland européer, och alla av dem är 100% äkta: de är super snabb, kostnadseffektiv, och bekvämt på alla sätt. Plus, Tåg i Europa åkattraktioner är en autentisk reseupplevelse, vilket är bara en annan bonus till det hela!

Lyon till Genève Tåg

Zürich till Genève Tåg

Paris till Geneve Tåg

Lucerne till Genève Tåg

 

Tåg i Europa är bekväma

 

Tågresor kan spara pengar på ett hotellrum

Vänta, Vad? Ja, det är sant! På grund av något som kallas ”nattåg i Europa”Resenärer som spenderar mer än 10 timmar med tåg från punkt A till punkt B kan dra nytta av att åka i ett nattåg i Europa och spara pengar på ett hotellrum. Det finns flera olika typer av boende som erbjuds inom ”nattåg,” utformad för att passa allas resande preferenser och deras budget. Så, vi har:

  • fällbara stolar
  • Mindre sovutrymmena, ligg-
  • Enkla eller dubbla åkande sovutrymmena

Dessa typer av erbjudanden varierar vanligtvis per land och tågbolag, men de innehåller vanligtvis liknande erbjudanden.

Bremen till Berlin Tåg

Leipzig till Berlin Tåg

Hannover till Berlin Tåg

Hamburg till Berlin Tåg

 

Om du reser under en längre tid då tåg i Europa med Rail Pass kan få dig Rabatter

Nej, du inte drömma - för det mesta, Rail Pass kommer med bonusar som kan vara allt från mindre gåvor som båtturer och busstransporter till rabatter på hotell och vandringsturer. Ibland, du kan även få belöningar erbjuder dig helt gratis aktiviteter inklusive gratis flodkryssningar, måltider, och liknande.

Bryssel till Amsterdam Tåg

Lille till Amsterdam Tåg

Berlin till Amsterdam Tåg

Paris till Amsterdam Tåg

 

Du kan oftast Kiss Dessa bagage avgifter Adjö

En av den bästa saker om tågresor låter nästan för bra för att vara sant. Eeeh, vänta på det, japp, du har gissat det: de flesta tåg i Europa tar inte ut bagageavgifter! Säker, Det är på grund av att det inte finns någon kontroll på när du reser med tåg, Begrepp - du måste bära hela ditt bagage med dig. Medan vissa kanske ser detta som en nackdel att tåg, Vi tycker att det är imponerande: åtminstone vi vet att vi kommer att resa lätt, höger? Plus, det finns alltid en bagagevagn någonstans att hjälpa passagerare som transporterar en hel del bagage, så det är redas ut.

 

Nästa gång du har andra tankar om huruvida att resa med tåg - vi tror att svaret är ganska klart ... är det inte? Gå till Spara-A-Train att boka din destination i 3 minuter, på de billigaste priserna, och befrias från vidrig bokningsavgifter!

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, klicka sedan här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2F5-surprising-facts-you-should-know-about-trains-in-europe-fun-times%2F%3Flang%3Dsv – (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)