Läsningstid: 6 minuter
(Senast uppdaterad: 08/10/2021)

Det finns otaliga guideböcker med tips och rekommendationer för alla typer av resor till Europa, och alla typer av resenärer. Dessa guideböcker är bra för att lära dig mer om historia och kultur, men de kommer inte att berätta om Europas insidertips. Gratis vandringsturer är ett fantastiskt sätt att upptäcka Europa, och du hittar en gratis stadsvandring i varje europeisk stad.

Använd bekväma skor, eftersom vi åker på en resa till 7 bästa gratis vandringsturer i Europa.

 

1. Prags bästa gratis stadsvandring

En engelsktalande guide möter dig kl Ananas vandrarhem i Gamla stan för 2.5 timmars vandring runt Prag. Du kommer att börja vandringsturen i berömda torget i Gamla stan, fortsätt till den ikoniska Karlsbron. Från turistcentret till stadens bästa platser för lunch och dryck, Prags gör och gör inte, du kommer att avsluta resan med massor av rekommendationer och berättelser som du aldrig kommer att läsa om i guideböcker.

Prags gratis stadsvandring är en av 7 bästa vandringsturer i Europa, på grund av den speciella guiden. Du lämnar turnén spännande att upptäcka Prag, och med en bra lista över restauranger som erbjuder prisvärda lunchmenyer. Dessutom, du lär dig om barhoppning för den bästa tjeckiska hantverksölen, och den bästa utsikten över fantastiska Prag.

Nürnberg till Prags tågpriser

München till Prags tågpriser

Berlin till Prag tågpriser

Wien till Prag tågpriser

 

Prague city view is the start of the Best free walking tours Europe

 

2. amsterdam, nederländerna

Amsterdams gratis vandring, även känd som FreeDam stadsvandring, handlar om att upptäcka och njuta av den mest liberala staden i Europa. Turnén avgår dagligen från mötesplatsen på börsen för en 3-timmars vandring, från Gamla Amsterdams legender till de moderna och trendiga Amsterdams berättelser.

Under dessa 3 roliga timmar, du träffar resenärer från hela världen och lär dig mer om Amsterdams liberala narkotikapolitik, rött ljus distrikt, politik, och historia från guiderna’ underhållande berättelser. Dessutom, på gratis vandringsturer, du kan få insidertips från guiden på de bästa dagsturerna från Amsterdam och över hela Europa.

 

 

Bryssel till Amsterdam tågpriser

London till Amsterdam tågpriser

Berlin till Amsterdam tågpriser

Paris till Amsterdam tågpriser

 

3. Berlins bästa gratis stadsvandring

Berlins ursprungliga gratis stadsvandring är det bästa sättet att upptäcka stadens historia, landmärken, och höjdpunkter på ett par timmar. Det är en fantastisk introduktionsvandring till en av de tuffaste städerna i Tyskland, med en rik historia, och politik.

Förutom historiska höjdpunkter, Berlin erbjuder olika turer som visar Berlin från olika vinklar; konstnärlig, matälskare, eller drycker centrerade. i Original Berlin gratis stadsvandring, du kommer att besöka 6 av de viktigaste landmärkena i Berlin, och höra om berättelserna bakom Berlins mur och kultur.

Berlins ursprungliga gratis stadsvandring avgår två gånger om dagen, från mötesplatsen vid “Viljan”. Guiden väntar i en Original gratis vandringstur i Berlin-t-shirt och rekommenderar gärna de bästa festlokalerna i staden, och hur resa från Berlin till andra stora städer i Tyskland och nationella reserver.

Frankfurt till Berlin tågpriser

Leipzig till Berlin tågpriser

Hannover till Berlin tågpriser

Hamburg till Berlin tågpriser

 

Berlin City view from the street

 

4. Venedig, Italien

Venedig är en av de minsta städerna i Italien. ändå, det är väldigt lätt att gå vilse när du vandrar runt i dess smala gränder och hänförande arkitektur. Venedigs gratis stadsvandring leder dig genom historien, kultur, konst, och arkitektur på en 2.5 timmar turné. Den passionerade guiden Simona berättar allt om staden, kök, och fläckar för romantik.

Höjdpunkten i Venedigs gratis vandring är Simona, guiden, och den roliga atmosfären. Oavsett regn, Antalet personer, du kommer att ha en fantastisk tid och få massor av rekommendationer för italiensk mat och Eprol-drycker i Venedig.

Tågpriserna från Milano till Venedig

Tågpriser för Florens till Venedig

Bologna till Venedigs tågpriser

Treviso till Venedigs tågpriser

 

Venice Canals are the Best free walking tours Europe

 

5. Paris bästa gratis stadsvandring

Paris är en av de mest turiststäderna i Europa, för att inte tala om i världen. När Eiffeltornet och Avenue des Champs-Elysees är full av turister, det är svårt att njuta av magin på stadens ikoniska platser. Men, på en gratis vandring, din guide ser till att du får det bästa av dessa landmärken, och många fler i en unik stil turné.

Paris är hem för många dolda pärlor, därmed är antalet gratis vandringsturer oändligt. Det finns dag- och nattturer, turer för varje stadsdel, kulinariska och konstturer. i alla fall, den bästa gratis stadsvandringen i Paris är de dolda pärlorna och hemlig Paris-turné. Guiden tar dig genom dolda passager i Louvren, byggnader till hemliga fotoplatser, bort från folkmassorna och in i Parisiens hjärta.

Amsterdam till Paris tågpriser

London till Paris tågpriser

Rotterdam till Paris tågpriser

Bryssel till Paris tågpriser

 

Paris louvre museum

 

6. Zürich Chocolate Free Walking City Tour

Förutom den fantastiska och roliga guiden, Zürichs bästa gratis stadsvandring är kulinarisk himmel. Varför gå genom gamla stan och Zürichs höjdpunkter i traditionell stil, när du kan krydda det med gudomlig schweizisk choklad. Smaka tryffel, lära dig om kakaoextraktion, och besök bästa chokladkakor i Europa när du beundrar Lindenhof och Grossmunster kyrka.

Zürichs gratis vandring är 2 timmar lång och avgår varje lördag från Paradeplatz, och du behöver inte registrera dig.

Interlaken till Zürichs tågpriser

Lucerne till Zürich tågpriser

Lugano till Zürich tågpriser

Genève till Zürich tågpriser

 

Zurich canal is one of the Best free walking tours Europe

 

7. wien, Österrike

Det bästa sättet att komma igång med utforskar Wien är på Välkommen till Wien gratis stadsvandring. I ungefär 2 timmar får du en kort historia om Wien och dess viktigaste landmärken, där du kan smaka på wiensk mat till lunch från Marina, en av de bästa guiderna i Wien.

Två gånger om dagen, guiden väntar på dig vid Albertina-torget för en historisk rundtur runt Wien.

Salzburg till Wien tågpriser

München till Wien tågpriser

Graz till Wien tågpriser

Prag till Wien tågpriser

 

Vienna, Austria view from above

Slutsats

Det bästa med gratis vandringsturer är guiden. Medan de flesta turer är på engelska, guiden levererar allt du behöver veta om staden på utmärkt engelska. Varje fråga kommer att besvaras och du kommer att avsluta turnén med fantastiska rekommendationer, anekdoter, och information om staden. Det näst bästa är att 7 bästa stadsvandringar i Europa, är att de är gratis, kort och till sak, och engagerande.

 

Vanliga frågor om gratis vandringsturer i Europa

Är dessa gratis vandringsturer verkligen gratis?

Gratis stadsvandringar är tipsbaserade. Menande, du behöver inte boka en plats på turnén för betalning, men i slutet av turnén, du bör tacka den fantastiska guiden genom att tippa.

Hur mycket behöver jag tipsa?

Tippning varierar från stad till stad, men i genomsnitt är tipset 5 till 15 euro.

Hur hittar jag guiden?

Gratis stadsvandringsguider möter dig vid de centrala mötesplatserna, och du känner igen dem på deras skjorta. Dessutom, de kommer troligen att komma upp och hälsa på dig.

Finns det vandringsturer på andra språk förutom engelska?

De flesta gratis vandringsturer i Europa erbjuder turer på engelska och det lokala språket, med få turer på andra språk. Detta varierar från stad till stad, och researrangörer.

 

Här på Rädda ett tåg, Vi hjälper dig gärna med att planera din resa till de bästa europeiska städerna och vandringsturer med tåg.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg "7 bästa gratis vandringsturer i Europa" på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/best-free-walking-tours-europe/?lang=sv Deen– (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)