Läsningstid: 7 minuter
(Senast uppdaterad: 08/10/2021)

Det finns en hel del saker Paris är känt för. Men gratis saker att göra i Paris är inte något det är känt för. Det är känt för att vara en av de mest romantiska platserna i världen. En mode kapital och litterära paradis även! Paris har många olika skepnader. Och medan museum posten kan vara branta och fina middagar kommer vid en premie, den franska huvudstaden kan också vara en billig datum. Tro inte oss? Här är 10 Gratis Saker att göra i Paris!

 

1. Bästa gratis saker att göra i Paris: Karnevalsmuseet

Först på min lista över 10 Bästa gratis saker att göra i Paris är Karnevalsmuseet. Detta museum har varit stängt i ett par år för renoveringar, i alla fall, det officiellt återupptagande på December, 20th 2019! Beläget i historiska kvarter av Marais, Carnavalet Museum är tillägnad historia Paris. Från sitt ursprung till idag.

Besökaren kommer att kunna upptäcka fantastiska samlingar med anknytning till staden. Från Gallo romerska och medeltida föremål och arkiv. Minnen från den franska revolutionen till många typer av målningar, skulpturer, möbel, och konstföremål från olika tidsperioder!

Om du älskar staden Paris och kärlek för att berika sig själv både kulturellt och personligt, Du kommer verkligen njuta av Musee Carnavalet! Du kommer att bli förvånad av dess värdefulla samlingar, dess arkitektur, och atmosfären, som är så typiska för Paris!

Amsterdam till Paris Tåg

London till Paris Tåg

Rotterdam till Paris Tåg

Bryssel till Paris Tåg

Best Things To Do In Paris For Free

 

2. Notre Dame de Paris

Är det bara jag, eller varje gång någon nämner Notre Dame, Jag tycker bara om Victor Hugo oförglömlig Ringaren i Notre Dame? Oavsett om du älskar filmen eller inte, denna katedral är en till besök. Inte bara är det en badass medeltida katolska katedral, men det är också det finaste exemplet på fransk gotisk arkitektur ute!

De blyinfattade fönstren (särskilt rosa fönstret), användningen av arkitektoniska detaljer som strävpelare och skulpturer gör detta till en måste-se gratis Paris erfarenhet. För bästa fototillfällen från katedralen klättra klocktorn för en fågelperspektiv över Paris. För en utsikt över katedralen sig, Square Jean XXIII ger en bra utsiktspunkt för att ta en bakre utsikt över den vackra monument. Bäst av alla? Det är på vår 10 Gratis Saker att göra i Paris. Varför? Du gissade det. Det är gratis!

Paris till Marseille Tåg

Marseille till Paris Tåg

Nice till Marseille Tåg

Marseille till Clermont Ferrand Tåg

Best Things To Do In Paris For Free

 

3. Bästa gratis saker att göra i Paris: Pantheon

Detta vacker byggnad byggdes ursprungligen som en plats för tillbedjan. i alla fall, Numera har konverterats till ett mausoleum. Den rymmer resterna av flera uppmärksammade parisare; Victor Hugo, Marie Curie, Alexandre Dumas för att nämna några! Pantheons ikoniska silhuett och kupolen ligger högst upp på Montagne Sainte Genevieve, den historiska kullen i Quartier Latin.

Från april till oktober, turister kan njuta av fin utsikt av kapitalet från pelargången av kupolen. Den neoklassiska arkitekturen påminner om Pantheon i Rom. Begravdes i Pantheon anses vara en av de högsta utmärkelser skänkt på en medborgare. Inskriptionen på väggen vid ingången till gravplatsen bär bevis på denna känsla. Till stora män, den tacksamma hemland.

När kan du besöka gratis? Tänkte du aldrig skulle be! Få fri entré varje första söndagen i månaden från 1 november till 31 Mars. Gratis för personer under 26 från länder inom Europeiska unionen, samt primära och sekundära lärare. Gratis för funktionshindrade besökare och en ledsagare, samt arbetssökande och de som tar emot franska statliga förmåner. Det är också gratis för ungdomar och barn.

Paris till Rouen Tåg

Rouen till Paris Tåg

Paris till Calais Tåg

Rouen till Calais Tåg

The Pantheon

 

4. Canal Saint-Martin

Också nära toppning min gratis Saker att göra i Paris gratis lista. Walking längden på Canal St Martin! Detta är fortfarande en av mina favoriter promenader i denna stad. En konstgjorda vattenväg, kanalen är ungefär 4.5 km lång, ansluter Canal de L Ourcq till Seine. Ursprungligen byggdes 1802 av Napolean som en outthrust av Ourcq -floden, syftar till att föra drickbart dricksvatten till parisare full av potentiella sjukdomar som kolera och dysenteri.

Varje femton år eller så kanalen är muddrad att rengöra det, men på senare tid själva området kring kanalen har genomgått vitalisering. Hitta en bikupa av pubar och barer spridda längs kanalen. Detta område är också ett populärt tillhåll för studentpopulationen. I populärkulturen, kanalen området presenterades på bio Amelie som en plats att hoppa över stenar.

Tågpriser från Marseille till Lyon

Tågpriser från Paris till Lyon

Lyon till Paris Tåg

Lyon till Avignon Tåg

Canal Saint Martin

 

5. Bästa gratis saker att göra i Paris gratis: Des Buttes Chaumont Park

Vår första park på vår 10 Gratis Saker att göra i Paris lista! Denna vackra stadspark ligger i nordöstra Paris. Dragen av denna gröna parken består av en konstgjord sjö med frid simning ankor, en klippö central till sjön kallas Ile de la Belvedere, Temple of the Sibylla (till minne av den antika romerska tempel Vesta i Tivoli) uppflugen femtio meter över sjön. Hitta broar som förbinder ön med resten av parken, en central promenade att gå, och spretande gröna gräsmattor.

La Rochelle till Nantes Tåg

Toulouse till La Rochelle Tåg

Bordeaux till La Rochelle Tåg

Paris till La Rochelle Tåg

 

 

6. Triumfbågen

En annan superkänd plats att besöka det är, självklart, fri! En Triumphal Arch, inspirerad av den romerska Titusbågen, detta monument till minne livet för franska nationalister som kämpade i franska revolutionskrigen och Napoleonkrigen. Under Arc ligger grav Den okände soldatens första världskriget och präglas av en evig låga som har brunnit sedan Vapenstilleståndsdagen i 1921. Sex mycket viktiga reliefer dekorerar fasaderna som var och en skildrar viktiga ögonblick från revolutionära och Napoleonkrigen. De omfattar General Marceau begravning, striderna av Austerlitz, Arcole, Jemappes, och Aboukir, och nedgången av Alexandria.

Att få tillgång till utsiktsplattform och ser Arc på nära håll kostar pengar men en vy eller ögonblicksbild av denna imponerande monument från Champs Elysees eller en cirkulerande buss eller bil är helt gratis.

Paris till Le Mans Tåg

Nantes till Paris Tåg

Paris till Rennes Tåg

Tåg från Rouen till Lille

Arc de Triomphe

 

7. Bästa gratis saker att göra i Paris: Parc Monceau

Detta är en allmän park som ursprungligen förvärvades av hertigen av Chartres. Han är kusin till kung Ludvig XVI. Parken har utformats för att likna en engelsk trädgård av Louis Carmontelle. Det finns många slående arkitektoniska detaljer som pryder trädgården. De omfattar en liten rotunda vid huvud park gate, en miniatyr forntida egyptisk pyramid, en romersk pelargång, en kinesisk fort, en nederländsk väderkvarn, och andra kuriosa från hela världen. Besöka parken är som att besöka de kulturella underverk i världen alla i miniatyr.

Dijon till Provence Tåg

Paris till Provence Tåg

Lyon till Provence Tåg

Marseille Provence Tåg

Parc Monceau

 

8. Free Mode visar på Galeries La Fayette

Vill du ta reda på vad som är nytt och händer i världens stilhuvudstad? Då inte missa ett tillfälle att delta i en av de fria modevisningar hålls på Galeries la Fayette, varje fredag ​​kl 3 e.m. Se till att du gör din bokning på nätet, i förväg för att säkerställa tillgänglighet på önskat datum. Också, en annan utmärkt fri aktivitet, Om du är på Galeries la Fayette, är att besöka takterrassen för en av de bästa utsikterna över Paris. Göra en del fönstershoppa efteråt i galleria själv, Om du har extra tid.

Lyon till Toulouse Tåg

Paris till Toulouse Tåg

Nice till Toulouse Tåg

Bordeaux till Toulouse Tåg

Free Fashion Shows At Galeries la Fayette

 

9. Open Air Cinema på Parc De La Villette

Detta val av gratis saker att göra i Paris är inte året runt, men du kan njuta av utomhusbio under juli och augusti (Torsdag till söndag) i ett av stadens största parker. De visningar varierar från klassisk biograf till mer samtida filmer. Boka en solstol och förberedas för vissa filmiska glädje så fort det blir mörkt.

Lyon til Nice tåg

Paris till Avignon Tåg

Nice till Avignon Tåg

Marseille till Avignon Tåg

Open Air Cinema At The Parc de la Villette

 

10. Watch The Free Light Show vid Eiffeltornet

vid mörker, varje hel timme under fem minuter Eiffeltornet gnistrar och ger en ljusshow för alla åskådare, Detta kommer att förbli grädden de la kräm av gratis saker att göra i Paris. Place du Trocadero ger dig bästa sätet för showen i stan.

Montpellier till Marseille Tåg

Nice till Marseille Tåg

Paris till Marseille Tåg

Toulouse till Marseille Tåg

Watch The Free Light Show At The Eiffel Tower

 

Redo att spara din plånbok några euro? Bra! Tågbiljetter är inte bland de gratis saker att göra i Paris, i alla fall, när du använder Rädda ett tåg de är säkert inte dyrt!

 

 

Vill du bädda in våra blogginlägg “10 Gratis Saker att göra i Paris” på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/free-things-paris/?lang=sv Deen- (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)