Läsningstid: 8 minuter
(Senast uppdaterad: 21/04/2023)

Änglar, färsk, glasmålade färgglada ljusa fönster, är några av elementen i 12 Europas mest fascinerande katedraler. Varje katedral är högre, större, och mer fängslande än den andra, var och en med element i den andra.

  • Järnvägstrafiken är miljövänliga sättet att resa. Denna artikel är skriven för att utbilda om tåg resa från Save A Train, De Billigaste tågbiljettwebbplats I världen.

 

1. Duomo -katedralen, Milano

Milano lockar miljontals turister varje år. Milanos katedral, Milanos katedral är det landmärke som kommer att förvåna dig vid första anblicken. Det tog 600 år för att bygga den största katedralen i Italien, elegant, graciös, och fantastisk i ljusrosa marmor.

Glasmålningar, gotiska element, och Madonnina gyllene staty högst upp är bara några av de element som kommer att fascinera dig. Så, om du verkligen vill beundra den fascinerande gotiska katedralen i Milano, sedan kan du gå på taket. Så, Milanos katedral är den enda katedralen i världen, där du kan gå på taket.

Florens till Milano med ett tåg

Florens till Venedig med ett tåg

Milano till Florens med ett tåg

Venedig till Milano med ett tåg

 

Duomo Milan Cathedral is a must sightseeing

 

2. Sagrada Familia -katedralen, Barcelona

Den enda katedralen som fortfarande pågår sedan 1882, Gaudis katedral Sagrada Familia, är ett konstverk. Sagrada -katedralen är en blandning av spansk sengotik, Art Nouveau, och katalansk modernismarkitektur. Gaudis design var av 18 spiror, att representera 12 apostlar, Jungfru Maria, de fyra evangelisterna, och den högsta Jesus Kristus.

Dessutom, var och en av de tre fasaderna har ett helt annat yttre: passionsfasaden, Ära, och Födelsefasad. Så, med så mycket att se och upptäcka, planera din resa till Barcelona bra, för att inte missa denna fantastiska katedral.

 

Sagrada Familia from above picture

 

3. Mest fascinerande katedraler i Europa: Kolner domkyrka, köln

Byggt över 7 århundraden, Kölnerdomen är en hisnande symbol för gotisk arkitektur. Dessutom, Kölnerdomen är säte för ärkebiskopen i Köln och den högsta vårkyrkan i hela Europa.

Intressant, detta magnifika landmärke brukade vara en stabil och hölad ladugård under den franska revolutionen. I dag, du kommer inte att se några reliker från detta stadium i katedralens historia. Interiören är lika vacker som utsidan med glasmålningar och skatter. Kolner Dom är särskilt hisnande på natten och solnedgångsljus.

Berlin till Aachen med tåg

Frankfurt till Köln med tåg

Dresden till Köln med tåg

Aachen till Köln med tåg

 

Kolner Cathedral Cologne at night time

 

4. Basilikan Santa Maria Del Fiore, florens

Rosa, ljusgrön, och vit marmorfasad, och mosaikgolv inuti, Basilica di Santa Maria i Florens är en anmärkningsvärd renässanskatedral. Dessutom, Giorgio Vasaris fresker av den sena domen i taket får inte missas av konstälskare.

Florens katedral är mer än ett landmärke. Även om du inte är sugen på konst, denna katedral kommer att fascinera dig och låta dig beundra det fantastiska konstverket i timmar. Om du behöver en frisk fläkt, klättra sedan upp till Brunelleschi Cupola för utsikt över det magiska Florens.

Rimini till Florens med ett tåg

Rom till Florens med ett tåg

Pisa till Florens med ett tåg

Venedig till Florens med ett tåg

 

 

5. Mest fascinerande katedraler i Europa: Charless katedral, wien

Symbol för Wien, St. Charles Cathedral är fantastisk i sin vita fasad och ljusgröna kupoler. Designad i barockstil, St. Charles Cathedral fängslar besökare sedan 19th århundrade. Katedralen utformades för att hedra skyddshelgon Charles Borromeo, mataren, och minister för lidandet i Europas plågor i 16th århundrade.

i alla fall, det mest fascinerande inslaget i St.. Karlskyrkan är 1250 kvadratmeter fresker i kopulan. Till skillnad från andra europeiska katedraler, här kan du ta en panoramahiss för att beundra freskerna på nära håll. Så, att avsluta, St. Karlskatedralen i Wien får du inte missa på din storstadssemester i Europa.

Salzburg till Wien med ett tåg

München till Wien med ett tåg

Graz till Wien med tåg

Prag till Wien med ett tåg

 

Scenic Charles Cathedral in Vienna

 

6. Le Mans -katedralen, Frankrike

Tillägnad Saint Julian, den första biskopen i Le Mans, Le Mans -katedralen, är en underbar arkitektonisk blandning av fransk gotisk stil och romansk långhus. En av de fascinerande funktionerna som kommer att fånga din uppmärksamhet är stödarna som stöder utsidan i en magnifik design. Således är fasaden på Le Mans -katedralen en av de vackraste i Europa.

Dessutom, målat glas och änglar målade på katedralens tak bidrar till Le Mans’ hisnande arkitektur och lämna massor av skatter att upptäcka i denna 500 år gamla katedral.

Dijon till Provence med tåg

Paris till Provence med ett tåg

Lyon till Provence med ett tåg

Marseilles till Provence med ett tåg

 

A Rainbow over Le Mans Cathedral

 

7. Mest fascinerande katedraler i Europa: St. Pauls Cathedral, london

Det dominerar Londons skyline, men på utsidan, Saint Paul's Cathedral är inte ett av de mest hisnande landmärkena. Skönheten i St.. Paul's Cathedral kommer att avslöja sig själv om du tar dig tid att gå in. Sedan, du kommer att bli förvånad över spelet med vit och svart inredning. Dessutom, katedralen rymmer mer än 300 minnesmärken över Storbritanniens finaste, som Wren själv som ritade den magnifika katedralen.

i alla fall, ett av de mest fascinerande elementen i St.. Paul's Cathedral är det viskande galleriet. Ja, om du viskar på ena sidan av galleriet, väggarna kommer att bära den till andra änden.

Amsterdam till London med ett tåg

Paris till London med ett tåg

Berlin till London med ett tåg

Bryssel till London med ett tåg

 

Crowds outside St. Paul's Cathedral, London, UK

 

8. Berlins katedral

Trots att den blev allvarligt skadad under andra världskriget, Berlins katedral är en fantastisk katedral med en fontän och grönt gräs längst fram. Berlins katedral byggdes som en del av Berlins stadspalats, men arkitekten Julius Carl Raschdorff förvandlade det för att återspegla härligheten och storheten i St.. Paul's Cathedral i London. Bara i 1993, restaureringen var klar, efter den stora Berlinmurens fall.

De mest fascinerande elementen i Berlins katedral är freskerna, gyllene prydnader, och statyer. Dessutom, fatorgeln med sin romantiska och hjärtsmältande musik är den sista och största romantiska orgeln i Tyskland och är värd att ägna tid åt att sitta och bara lista. Således, gå upp till utsiktsplattformen för Berlin stadsvyer för att slutföra din turné i en av 12 Europas mest fascinerande katedraler.

Frankfurt till Berlin med ett tåg

Leipzig till Berlin med tåg

Hannover till Berlin med ett tåg

Hamburg till Berlin med ett tåg

 

Beautiful day in Berlin Cathedral

 

9. Mest fascinerande katedraler i Europa: helgon Basil's Cathedral, moskva

En av de mest fascinerande platserna att besöka i Ryssland är Saint Basil's Cathedral i Moskva. Du kan inte missa denna fantastiska katedral och kommer att se den från vilken punkt som helst på Röda torget och bortom. När du kliver närmare, en central kyrka med nio andra kyrkor runt den.

Den mest fascinerande egenskapen är att dessa tempel är sammankopplade med speciella välvda passager. Ivan den förskräcklige var hjärnan bakom Saint Basil's Cathedral, och de flerfärgade kupolerna är ett mysterium fram till idag. Medan denna typ av design dök upp på 1600 -talet, men valet av färger är okänt.

 

The Famous Saint Basil's Cathedral at the heart of Moscow

 

10. Notre Dame-katedralen, Paris

Gargoyles rose och glasmålningar är 2 av de funktioner som kommer att locka dig liksom miljoner andra besökare till Notre Dame -katedralen i Paris. Vackert på utsidan, och härlig inuti, katedralens skattkammare tar dig upp över den mest romantiska staden i världen, för panoramavyer.

Vår Fru står i Ile de la Cite och är tillägnad den välsignade jungfrun. Dessutom, katedralen var platsen för stora evenemang som kröningen av Napoleon Bonaparte, och saligföring av Joan of Arc. Således, dina ögon kommer att beundra skönheten i katedralens arkitektur, och dina öron beundrar äraberättelser.

Amsterdam till Paris med ett tåg

London till Paris med ett tåg

Rotterdam till Paris med ett tåg

Bryssel till Paris med ett tåg

 

Notre-Dame Cathedral and the Paris Canal

 

11. Mest fascinerande katedraler i Europa: Markuskyrkan, Venedig

Det är en av de vackraste basilikan i Europa, men det är hemliga reliker som Markuskyrkan rymmer, vilket gör den till den mest fascinerande katedralen i Europa. Enligt legender, Markuskyrkan byggdes för att rymma relikerna från evangelisten Markus, en av de fyra apostlarna, efter att köpmän stal från Egypten. Denna berättelse innehåller den 13: e århundradet mosaik, ovanför vänster dörr när du går in i basilikan.

Dessutom, Markuskyrkan rymmer en mer värdefull skatt än kronjuvelen från kungafamiljen - Pala dOro. Pala är ett bysantiskt alter, besatt med mer än 2000 ädelstenar. För att sammanfatta, om du planerar att besöka ett landmärke i Venedig, Markuskyrkan är den, för nyfikna, skönhets- och historielskande resenärer.

Milano till Venedig med ett tåg

Florens till Venedig med ett tåg

Bologna till Venedig med tåg

Treviso till Venedig med tåg

 

Colorful people out Saint Mark's Basilica in Venice Italy

 

12. St. Vitus -katedralen, Prag

Över floder, och broar, i det legendariska Pragborgen, du kommer att förtrollas av Saint Vitus-katedralen. Det tog nära 6 århundraden för att slutföra den gotiska katedralen, till det mest anmärkningsvärda och mest märkbara landmärket i Prag. Den tid det tog att bygga Saint Vitus -katedralen återspeglas i den arkitektoniska blandningen av stilar.

Saint Vitus -katedralen har renässans, gotik, och barockelement: som spiran i södra tornet och det stora orgelet i den norra delen. Glasmålningarna är ett anmärkningsvärt inslag i alla katedraler och St.. Vitus fönster faller inte i skönhet från de andra fascinerande katedralerna i Europa.

Nürnberg till Prag med tåg

München till Prag med ett tåg

Berlin till Prag med ett tåg

Wien till Prag med ett tåg

 

Prague's Saint Vitus Cathedral

 

We hjälper dig gärna att planera en oförglömlig resa till dessa 12 fascinerande katedraler i Europa med tåg, Gå in i världen av Rädda ett tåg.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg “ 12 Mest fascinerande katedraler i Europa ”på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text eller ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsv%2Fmost-fascinating-cathedrals-europe%2F – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)