Време за четене: 8 минути
(Последната актуализация на: 21/04/2023)

Ангели, прясно, боядисани в стъкло цветни светли прозорци, са някои от елементите в 12 най -очарователните катедрали в Европа. Всяка катедрала е по -висока, по -голям, и по -завладяващ от другия, всеки включва елементи от другия.

  • Железопътен транспорт е екологично чист начин за пътуване. Тази статия е написана, за да се образоват за Пътуване с влак от Save A Train, В Уебсайт на най-евтините влакове В света.

 

1. Катедралата Дуомо, Милан

Милано привлича милиони туристи всяка година. Миланската катедрала, Миланската катедрала е единствената забележителност, която ще ви удиви от пръв поглед. Отне 600 години за построяване на най -голямата катедрала в Италия, елегантен, грациозен, и зашеметяващ в светло розов мрамор.

Витражи, готически елементи, и златната статуя на Мадонина на върха са само някои от елементите, които ще ви очароват. Така, ако наистина искате да се възхитите на очарователната готическа катедрала в Милано, след това можете да ходите по покрива. Така, Миланската катедрала е единствената катедрала в света, където можете да се разходите по покрива.

Флоренция до Милано с влак

Флоренция до Венеция с влак

Милано до Флоренция с влак

Венеция до Милано с влак

 

Duomo Milan Cathedral is a must sightseeing

 

2. Катедралата Саграда Фамилия, Барселона

Единствената катедрала, която все още е в ход оттогава 1882, Катедралата Саграда Фамилия на Гауди, е произведение на изкуството. Катедралата Саграда е смесица от испанска късна готика, Арт Нуво, и архитектура на каталунския модернизъм. Дизайнът на Гауди беше от 18 кули, да представлява 12 апостоли, Дева Мария, четиримата евангелисти, и най -високият Исус Христос.

В допълнение, всяка от трите фасади има напълно различен екстериор: фасадата на Страстта, Слава, и фасада Рождество Христово. Така, с толкова много за гледане и откриване, планирайте добре пътуването си до Барселона, за да не пропуснете тази невероятна катедрала.

 

Sagrada Familia from above picture

 

3. Най -очарователните катедрали в Европа: Катедралата в Колнер, Кьолн

Изграден 7 векове, катедралата в Кьолн е спиращ дъха символ на готическата архитектура. освен това, Кьолнската катедрала е седалището на архиепископа на Кьолн и най -високата пролетна църква в цяла Европа.

Интересно, тази великолепна забележителност е била конюшня и обор за сено по време на Френската революция. днес, няма да видите никакви реликви от този етап в историята на катедралата. Интериорът е също толкова красив, колкото и екстериорът с витражи и съкровища. Kolner Dom е особено спиращ дъха през нощта и при залез светлини.

Берлин до Аахен с влак

Франкфурт до Кьолн с влак

Дрезден до Кьолн с влак

Аахен до Кьолн с влак

 

Kolner Cathedral Cologne at night time

 

4. Базиликата Санта Мария Дел Фиоре, Флоренция

Розово, светло зелено, и бяла мраморна фасада, и мозаечни подове вътре, Базиликата Санта Мария във Флоренция е забележителна ренесансова катедрала. Допълнително, Стенописите на Джорджо Вазари от Късния съд на тавана не бива да се пропускат от любителите на изкуството.

Катедралата във Флоренция е нещо повече от забележителност. Дори и да не сте запалени по изкуството, тази катедрала ще ви очарова и ще ви накара да се възхищавате на зашеметяващите произведения на изкуството с часове. Ако имате нужда от глътка чист въздух, след това се изкачете до купола Брунелески за гледки към магическата Флоренция.

Римини до Флоренция с влак

Рим до Флоренция с влак

Пиза до Флоренция с влак

Венеция до Флоренция с влак

 

 

5. Най -очарователните катедрали в Европа: Чарлзs катедралата, Виена

Символ на Виена, Св. Charles Cathedral е зашеметяваща с бялата си фасада и светлозелени куполи. Проектиран в бароков стил, Св. Карловата катедрала пленява посетителите още от 19ти век. Катедралата е проектирана в чест на покровителя Карл Боромео, захранващото устройство, и министър на страданията в чумите на Европа през 16ти век.

въпреки това, най -завладяващата черта на Св. Базиликата на Чарлз е 1250 квадратни метра стенописи в копулата. За разлика от други европейски катедрали, тук можете да се качите на панорамен асансьор, за да се любувате на стенописите отблизо. Така, да завърши, Св. Катедралата на Карл във Виена не е за изпускане почивка за почивка в Европа.

Залцбург до Виена с влак

Мюнхен до Виена с влак

Грац до Виена с влак

Прага до Виена с влак

 

Scenic Charles Cathedral in Vienna

 

6. Катедралата в Льо Ман, Франция

Посветен на Свети Юлиан, първият епископ на Льо Ман, Катедралата в Льо Ман, е великолепна архитектурна комбинация от френски готически стил и романски кораб. Една от завладяващите характеристики, които ще привлекат вниманието ви, са подпорите, поддържащи екстериора в великолепен дизайн. Така фасадата на катедралата Льо Ман е една от най -красивите в Европа.

освен това, витражите и ангелите, рисувани на тавана на катедралата, допълват Льо Ман’ спираща дъха архитектура и оставете много съкровища за откриване в тази 500-годишна катедрала.

Дижон до Прованс с влак

Париж до Прованс с влак

Лион до Прованс с влак

Марсилия до Прованс с влак

 

A Rainbow over Le Mans Cathedral

 

7. Най -очарователните катедрали в Европа: Св. Катедралата на Павел, Лондон

Той доминира над хоризонта на Лондон, но от външната страна, Катедралата Свети Павел не е една от най -спиращите дъха забележителности. Красотата на Св. Катедралата Павел ще се разкрие, ако отделите време да влезете. Тогава, ще бъдете изумени от играта на бял и черен декор. освен това, катедралата съхранява повече от 300 паметници на най -добрите британски, като самия Рен, който е проектирал великолепната катедрала.

въпреки това, един от най -очарователните елементи в Св. Катедралата на Павел е шепнещата галерия. да, ако прошепнете от едната страна на галерията, стените ще го пренесат до другия край.

Амстердам до Лондон с влак

Париж до Лондон с влак

Берлин до Лондон с влак

Брюксел до Лондон с влак

 

Crowds outside St. Paul's Cathedral, London, UK

 

8. Берлинската катедрала

Въпреки че е сериозно повреден през Втората световна война, Берлинската катедрала е зашеметяваща катедрала с фонтан и зелена трева отпред. Берлинската катедрала е построена като част от Берлинския градски дворец, но архитект Юлий Карл Рашдорф го трансформира, за да отразява славата и величието на Св. Катедралата на Павел в Лондон. Само в 1993, реставрацията приключи, след падането на Великата Берлинска стена.

Най -очарователните елементи в катедралата в Берлин са фреските, златни накити, и статуи. В допълнение, органът Saucer със своята романтична и разтапяща сърцата музика е последният и най-голям романтичен орган в Германия и си струва да отделите време за сядане и просто изброяване. По този начин, отидете до платформата за гледане на Берлин, за да завършите обиколката си в една от 12 най -очарователните катедрали в Европа.

Франкфурт до Берлин с влак

Лайпциг до Берлин с влак

Хановер до Берлин с влак

Хамбург до Берлин с влак

 

Beautiful day in Berlin Cathedral

 

9. Най -очарователните катедрали в Европа: Света Катедралата на Василий, Москва

Един от най -очарователните места за посещение в Русия е катедралата Свети Василий в Москва. Не можете да пропуснете тази невероятна катедрала и ще я видите от всяка точка на Червения площад и извън нея. Като пристъпите по -близо, централна църква с девет други църкви около нея.

Най -очарователната особеност е, че тези храмове са свързани помежду си със специални сводести проходи. Иван Грозни беше главният мозък зад катедралата Свети Василий, и многоцветните куполи са загадка до днес. Докато този тип дизайн се появява през 17 -ти век, но изборът на цветове е неизвестен.

 

The Famous Saint Basil's Cathedral at the heart of Moscow

 

10. Катедралата Нотр Дам, Париж

Гаргите рози и витражи са 2 на функциите, които ще ви привлекат, както и милиони други посетители на катедралата Нотр Дам в Париж. Прекрасно отвън, и прекрасно вътре, хазната на катедралата ще ви отведе над най -романтичния град в света, за панорамна гледка.

Богородица стои в Ил де ла Сите и е посветена на Пресвета Богородица. В допълнение, катедралата е била място за големи събития като коронацията на Наполеон Бонапарт, и беатификацията на Жана д'Арк. По този начин, очите ви ще се възхищават на красотата на архитектурата на катедралата, и ушите ви се възхищават на приказки за слава.

Амстердам до Париж с влак

Лондон до Париж с влак

Ротердам до Париж с влак

Брюксел до Париж с влак

 

Notre-Dame Cathedral and the Paris Canal

 

11. Най -очарователните катедрали в Европа: Базиликата Свети Марко, Венеция

Това е една от най -красивите базилики в Европа, но тайните реликви се намират в базиликата Свети Марко, което го прави най -очарователната катедрала в Европа. Според легендите, Базиликата "Свети Марко" е построена, за да побере мощите на евангелиста Марк, един от четиримата апостоли, след като търговците крадяха от Египет. Тази история включва 13 -та век мозайка, над лявата врата, когато влизате в базиликата.

Допълнително, Базиликата на Свети Марк съхранява по -ценно съкровище от короната на кралското семейство - Pala dOro. Пала е византийски алтер, обсипан с повече от 2000 скъпоценни камъни. Да заключа, ако планирате да посетите една забележителност във Венеция, Базиликата Свети Марко е тази, за любопитни, пътешественици, обичащи красотата и историята.

Милано до Венеция с влак

Флоренция до Венеция с влак

Болоня до Венеция с влак

Тревизо до Венеция с влак

 

Colorful people out Saint Mark's Basilica in Venice Italy

 

12. Св. Катедралата Вит, Прага

Отвъд реки, и мостове, в легендарния Пражки замък, ще бъдете очаровани от катедралата Свети Вит. Отне близо до 6 векове, за да завърши готическата катедрала, до най-забележителната и най-забележителната забележителност на Прага. Времето, необходимо за изграждането на катедралата Свети Вит, се отразява в архитектурното съчетание на стилове.

Катедралата Свети Вит има ренесанс, готически, и барокови елементи: като шпила на южната кула и големия орган в северната част. Витражите са забележителна черта във всяка катедрала и Св. Прозорците на Вит не падат по красота от другите очарователни катедрали в Европа.

Нюрнберг до Прага с влак

Мюнхен до Прага с влак

Берлин до Прага с влак

Виена до Прага с влак

 

Prague's Saint Vitus Cathedral

 

УЩе се радваме да ви помогнем да планирате едно незабравимо пътуване до тях 12 очарователни катедрали в Европа с влак, Влезте в света на Запазете влак.

 

 

Искате ли да вградите публикацията ни в блога “ 12 Най -очарователните катедрали в Европа “на вашия сайт? Можете или да направите нашите снимки и текст, или да ни дадете кредит с връзка към тази публикация в блога. Или кликнете тук: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbg%2Fmost-fascinating-cathedrals-europe%2F – (Превъртете надолу малко, за да видите код за вграждане)

  • Ако искате да бъде мил на потребителите си, можете да ги насочите директно към нашите страници за търсене. В тази връзка, ще намерите най-популярните ни влакови маршрути - https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml.
  • Вътре имате нашите линкове за английските целеви страници, но ние също имаме https://www.saveatrain.com/es_routes_sitemap.xml, и можете да промените / ите на / fr или / de и повече езици.