Време за четене: 6 минути
(Последната актуализация на: 11/08/2023)

Дали сте ентусиаст на влаковете или някой, който обича да изследва нови дестинации с влак? добре, имаме вълнуващи новини за вас! Европейският съюз (САЩ) наскоро разкри всеобхватни разпоредби за подобряване на железопътния транспорт. Тези нови правила дават приоритет на по-добрата защита на пътниците, осигурявайки по-плавно и по-приятно пътуване за всички. накрая, в тази статия, ще се задълбочим в детайлите на новите железопътни разпоредби на ЕС и как те ще повлияят положително на вашите пътувания с влак.

Разбиране на новите железопътни разпоредби на ЕС

Да започнем с, нека разберем по-добре новите железопътни разпоредби на ЕС. ЕС разработи тези разпоредби, за да подобряване на железопътните пътници’ права и насърчаване на безпроблемно пътуване. Правилата обхващат различни аспекти на пътуването с влак, вариращи от права на пътниците и достъпност до споделяне на данни между железопътните оператори. следователно, чрез прилагане на тези разпоредби, ЕС има за цел да повиши общото качество и ефективност на железопътния транспорт, което води до печалба за всички пътуващи.

Амстердам до Париж Влаковете

Лондон до Париж Влаковете

Ротердам до Париж Влаковете

Брюксел до Париж Влаковете

 

New EU Train Regulations

 

Политика за обезщетение при непреодолима сила

Преди това, пътниците с влак в Европа биха могли да поискат парично обезщетение в размер на 25% от цената на билета при закъснение на влака с повече от час и 50% за закъснение от повече от 2 часа. Сега, компаниите ще бъдат освободени от тези плащания, ако причината за забавянето е непреодолима сила. Това включва всичко, което железопътните оператори не могат да контролират - напр, бури, наводнения, земетресения, терористични атаки, пандемии, и така нататък. Ако една компания обективно не може да предотврати закъснение или отмяна на влак при изключителни обстоятелства, пътниците не трябва да очакват обезщетение на 50% или 25%. въпреки това, компаниите все още трябва да пренасочват пътниците към други влакове или да възстановяват билета, ако пътуването не може да бъде организирано.

междувременно, важно е да се отбележи, че ударите не се считат за сила мажор. Ако стачката кара пътниците да останат блокирани на гарата, чакайки влак, компанията е отговорна за осигуряването на своите клиенти да достигнат до планираните дестинации. Компенсациите за закъснения трябва да останат в сила.

Брюксел до Амстердам Влаковете

Лондон до Амстердам Влаковете

Берлин до Амстердам Влаковете

Париж до Амстердам Влаковете

 

Самостоятелно пренасочване и компенсация за закъснения

Една от забележителните разпоредби на новите железопътни разпоредби на ЕС е въвеждането на самопренасочване. В случай на закъснение на пътуването, ако железопътната компания не успее да предложи решение в рамките на разумен срок (обикновено 100 минути), пътниците имат право да вземат нещата в свои ръце. Пътниците могат самостоятелно да променят маршрута си, като закупят билети за друг влак или автобус. Железопътната компания трябва да възстанови цената на новия билет, гарантиране на безпроблемното достигане на пътниците до дестинацията, дори при закъснения. въпреки това, най-добре би било да се помисли че разходът трябва да е истински “необходимо и разумно,” така че карането във VIP опция за сметка на закъснелия превозвач няма да работи.

Залцбург до Виена Влаковете

Мюнхен до Виена Влаковете

Грац до Виена Влаковете

Прага до Виена Влаковете

 

Railway Timetable

Споделяне на данни и подобрени опции за билети

Споделянето на трафик и данни за пътуване в реално време между железопътните оператори подобрява изживяването при пътуване. Новите разпоредби имат за цел да насърчат по-голяма конкуренция между железопътните оператори. Те правят това, като насърчават обмена на информация относно разписанията на влаковете, нива на заетост, и закъснения. освен това, пътниците могат да очакват по-атрактивни опции за билети поради тази повишена конкуренция. Това ще им даде по-широка гама от възможности за избор и по-голяма гъвкавост при планиране на техните пътувания с влак.

Като резултат, новооткритите механизми за сътрудничество и споделяне на данни между железопътните оператори могат потенциално да създадат вълнообразен ефект от положителни промени в цялата екосистема на пътуването. Като железопътното пътуване става по-удобно и гъвкаво, това може да насърчи повече хора да изберат влакове пред други видове транспорт, в крайна сметка допринася за намаляване на задръстванията, по-ниски въглеродни емисии, и по-устойчиво транспортно бъдеще.

Интерлакен до Цюрих Влаковете

Люцерн до Цюрих Влаковете

Берн до Цюрих Влаковете

Женева до Цюрих Влаковете

 

Summer Solo Train Traveling

Подобрена достъпност за пътници с намалена подвижност

По новите регулации на ЕС, железопътните компании трябва да дадат приоритет на нуждите на пътниците с намалена подвижност. Те трябва да гарантират, че пътуванията им остават непрекъснати и безпроблемни, дори по време на смущения. Това означава, че хората с увреждания или проблеми с мобилността могат да очакват подобрена достъпност и помощ, когато пътуват с влак. Тези разпоредби дават възможност на пътниците, което им позволява да тръгват на своите пътувания с увереност и спокойствие.

Според новите железопътни разпоредби на ЕС, ако пътник с намалена подвижност се нуждае от помощ, те могат да поискат да пътуват изключително с придружители. В такъв случай, придружителят има право на безплатен билет и място до лицето, на което помага. Заявки за подпомагане по новите правила се приемат до 24 часа преди отпътуване. Това е отлично предимство за влаковата индустрия, защото автобусните компании изискват уведомяване не по-късно от 36 часа предварително, докато превозвачите по въздух и вода го изискват 48 часа предварително.

Франкфурт до Берлин Влаковете

Лайпциг до Берлин Влаковете

Хановер до Берлин Влаковете

Хамбург до Берлин Влаковете

 

Empty Train Station Platform

 

Устойчивост и комфорт

Ангажиментът на ЕС към устойчивостта е очевиден в новите железопътни разпоредби. ЕС насърчава железопътния транспорт като по-екологична алтернатива, с цел намаляване на въглеродните емисии и допринасяне за по-зелено бъдеще. С тези разпоредби в сила, ЕС насърчава пътниците да изберете влакове пред други видове транспорт. Това насърчава устойчиви навици за пътуване и подкрепя усилията за опазване на околната среда.

Освен това, Велосипедните ентусиасти също получиха силно насърчение и подкрепа. Вълнуващата новина е, че новите влакове и модернизираните вагони ще включват специални места за велосипеди. Тези пространства са задължителни, което означава, че трябва да са налични. Следователно, ако сте любител на велосипедите, тези специално обособени зони ще направят вашето пътуване с влак още по-удобно за велосипедисти.

 

 

Заключението при новия железопътен регламент на ЕС

Наистина, прилагането на нови железопътни разпоредби на ЕС означава подобряване на пътуването с влак за пътниците в целия континент. Той демонстрира признанието на железниците’ решаваща роля в свързването на общности, насърчаване на туризма, и насърчаване на икономическия растеж. Усилията на ЕС за подобряване на правата на пътниците и осигуряване на по-безпроблемно пътуване са пример за тяхната отдаденост за създаване на надеждна и ориентирана към клиента железопътна мрежа.

В заключение, новите разпоредби на ЕС за железопътния транспорт отбелязват значителна стъпка напред в приоритизирането на защитата на пътниците и подобряването на пътуването. Тези разпоредби имат за цел да направят пътуването с влак по-удобно, ефикасен, и приятно за всички. Те включват подобрена достъпност за пътници с намалена подвижност. Друга положителна промяна е въвеждането на самопренасочване. Допълнително, повишената конкуренция между железопътните оператори ще бъде от полза за пътниците. С тези прогресивни мерки в сила, пътниците могат уверено да се впуснат в своите пътувания с влак. Правата им са защитени, и опитът им при пътуване е приоритет. Ангажиментът на ЕС за повишаване на качеството на железопътния транспорт отразява неговата визия за устойчиво и ориентирано към пътниците бъдеще. Всичко на борда за по-гладко, по-приятно изживяване при пътуване с влак!

 

Страхотното пътуване с влак започва с намирането на най-добрите билети за най-красивия и удобен влаков маршрут. Ние в Запазете влак ще се радваме да ви помогнем да се подготвите за пътуване с влак и да намерите най-добрите билети за влак на най-добрите цени.

 

 

Искате ли да вградите нашата публикация в блога „Как да се подготвим за пътуване с влак“ във вашия сайт? Можете или да ни снимки и текст и да ни даде заем с линк в този пост в блог. Или кликнете тук: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbg%2Fnew-european-rail-regulation%2F – (Превъртете надолу малко, за да видите код за вграждане)

  • Ако искате да бъде мил на потребителите си, можете да ги насочите директно към нашите страници за търсене. В тази връзка, ще намерите най-популярните ни влакови маршрути - https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml.
  • Вътре имате нашите линкове за английските целеви страници, но ние също имаме https://www.saveatrain.com/pl_routes_sitemap.xml, и можете да промените / пл да / FR / или де и повече езици.