Olvasási idő: 6 percek
(Utoljára frissítve: 11/08/2023)

Ön vonatrajongó, vagy valaki, aki szeret új úti célokat felfedezni vasúton? Jól, izgalmas hírünk van számodra! Az Európai Unió (USA) a közelmúltban átfogó szabályozást hozott nyilvánosságra a vasúti közlekedés javítására. Ezek az új szabályok az utasok jobb védelmét helyezik előtérbe, gördülékenyebb és élvezetesebb utazási élményt biztosítva mindenki számára. Végül, ebben a cikkben, elmélyülünk az új uniós vasúti szabályozás részleteiben, és abban, hogy ezek milyen pozitív hatással lesznek az Ön vonatútjára.

  • A vasúti közlekedés környezetbarát módja az utazásnak. Ez a cikk a vonattal való utazásról a Vonat mentése funkcióval foglalkozik, Az A legolcsóbb vonatjegyek weboldala A világban.

Az EU új vasúti szabályozásának megértése

Mindenekelőtt, jobban megértsük az EU új vasúti szabályozását. Az EU kidolgozta ezeket a szabályozásokat növelje a vasúti utasok számát’ jogokat és elősegíti a zökkenőmentes utazási élményt. A szabályok a vasúti utazás különböző vonatkozásaira vonatkoznak, az utasjogoktól és a hozzáféréstől a vasúti szolgáltatók közötti adatmegosztásig. Ennélfogva, e rendeletek végrehajtásával, az EU célja a vasúti szállítás általános minőségének és hatékonyságának emelése, ami minden utazó számára előnyös.

Amszterdam Párizs vonatok

Londontól Párizsig vonatok

Rotterdam Párizs vonatok

Brüsszel Párizs vonatok

 

New EU Train Regulations

 

Vis Maior kártérítési politika

Korábban, összegű pénzbeli kompenzációt követelhetnek az európai vonatutasok 25% a jegy árából egy óránál hosszabb vonatkésés esetén és 50% több mint késésért 2 órák. Most, a cégek mentesülnek e kifizetések alól, ha a késedelem oka vis maior. Ez magában foglalja mindazt, amit a vasúttársaságok nem tudnak ellenőrizni – például, viharok, árvizek, földrengések, terrortámadások, járványok, stb. Ha egy társaság objektíve nem tudja megakadályozni a vonat késését vagy törlését kivételes körülmények között, az utasok nem számíthatnak kártérítésre 50% vagy 25%. azonban, a társaságoknak továbbra is át kell irányítaniuk az utasokat más vonatokra, vagy vissza kell fizetniük a jegyet, ha az utazást nem lehet megszervezni.

Közben, lényeges megjegyezni, hogy a sztrájkok nem minősülnek erőszaknak majeure. Ha egy a sztrájk miatt az utasok az állomáson rekednek vonatra várva, a vállalat felelős azért, hogy ügyfelei eljussanak rendeltetési helyükre. A késésekért járó kártérítésnek érvényben kell maradnia.

Brüsszel Amszterdam vonatok

London Amszterdam vonatok

Berlin Amszterdam vonatok

Párizs Amszterdam vonatok

 

Öncélú átirányítás és késések kompenzálása

Az új uniós vasúti szabályozás egyik figyelemre méltó rendelkezése az önátirányítás bevezetése. Az utazás késése esetén, ha a vasúttársaság nem tud ésszerű időn belül megoldást kínálni (jellemzően 100 percek), az utasoknak joguk van a saját kezükbe venni a dolgokat. Az utasok önállóan módosíthatják útvonalukat, ha jegyet vásárolnak egy másik vonatra vagy buszra. A vasúttársaságnak meg kell térítenie az új jegy árát, biztosítva az utasok zökkenőmentesen célba érését, késések idején is. azonban, legjobb lenne megfontolni hogy a kiadásnak valódinak kell lennie “szükséges és ésszerű,” így a VIP opció lovaglása a késedelmes szállító költségén nem fog működni.

Salzburg és Bécs vonatok

Münchenből Bécsbe vonatok

Graz és Bécs vonatok

Prága és Bécs vonatok

 

Railway Timetable

Adatmegosztás és továbbfejlesztett jegyopciók

A valós idejű forgalmi és utazási adatok megosztása a vasúttársaságok között fokozza az utazási élményt. Az új szabályozás célja, hogy fokozza a versenyt a vasúttársaságok között. Ezt úgy teszik, hogy ösztönzik a vonatok menetrendjére vonatkozó információcserét, kihasználtsági ráták, és késések. Ráadásul, az utazók a megnövekedett verseny miatt vonzóbb jegylehetőségekre számíthatnak. Átfogóbb választási lehetőséget és nagyobb rugalmasságot biztosít számukra vonatútjaik megtervezésekor.

Ennek eredményeképpen, a vasúti szolgáltatók közötti újonnan kialakult együttműködési és adatmegosztási mechanizmusok potenciálisan pozitív változásokat idézhetnek elő az utazási ökoszisztémában. Mint a vasúti utazás kényelmesebbé és sokoldalúbbá válik, több embert ösztönözhet arra, hogy a vonatot válassza más közlekedési módok helyett, végső soron hozzájárul a forgalmi torlódások csökkenéséhez, alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátás, és egy fenntarthatóbb közlekedési jövő.

Interlaken Zürichbe vonatok

Luzern Zürich vonatok

Bern Zürich vonatok

Genf Zürich vonatok

 

Summer Solo Train Traveling

Továbbfejlesztett hozzáférhetőség a csökkent mozgásképességű utasok számára

Az új EU szabályozás szerint, a vasúttársaságoknak előtérbe kell helyezniük a mozgáskorlátozott utasok igényeit. Biztosítaniuk kell, hogy utazásaik zavartalanok és problémamentesek maradjanak, zavarok idején is. Ez azt jelenti, hogy a fogyatékossággal élő vagy mozgáskorlátozott személyek jobb megközelíthetőségre és segítségre számíthatnak, ha vonattal utaznak.. Ezek a szabályok felhatalmazzák az utasokat, lehetővé téve számukra, hogy magabiztosan és lelki nyugalommal induljanak útjukra.

Az új EU vasúti szabályozás szerint, ha egy mozgáskorlátozott utasnak segítségre van szüksége, kérhetik, hogy kizárólag kísérőkkel utazzanak. Ebben az esetben, a kísérőt ingyenes jegy és ülőhely illeti meg az általa segítő személy mellett. Kérések ig fogadják el az új szabályok szerinti segítségnyújtást 24 órákkal indulás előtt. Ez kiváló előny a vonatipar számára, mert az autóbusz-társaságok bejelentését kérik legkésőbb 36 órával korábban, míg a légi és vízi szállítók azt igénylik 48 órával korábban.

Frankfurt és Berlin vonatok

Lipcse és Berlin vonatok

Hannover Berlin vonatok

Hamburg és Berlin vonatok

 

Empty Train Station Platform

 

Fenntarthatóság és kényelem

Az EU fenntarthatóság iránti elkötelezettsége nyilvánvaló az új vasúti szabályozásban. Az EU zöldebb alternatívaként támogatja a vasúti közlekedést, célja, hogy csökkentse a szén-dioxid-kibocsátást és hozzájáruljon egy zöldebb jövőhöz. Ezekkel az előírásokkal, az EU arra ösztönzi az utasokat válasszon vonatokat más közlekedési módok helyett. Ez elősegíti a fenntartható utazási szokásokat és támogatja a környezetvédelemre irányuló erőfeszítéseket.

Továbbá, a kerékpárrajongók is erős biztatást és támogatást kaptak. Az izgalmas hír, hogy az új vonatok és a korszerűsített kocsik külön kerékpártereket is tartalmaznak majd. Ezek a helyek kötelezőek, vagyis elérhetőnek kell lenniük. Ebből adódóan, ha kerékpár szerelmese vagy, ezek a speciálisan kijelölt területek még kerékpárbarátabbá teszik a vonatutazást.

 

 

Az EU új vasúti rendeletének következtetése

Valóban, Az új uniós vasúti szabályozás végrehajtása az utasok vasúti utazásának javulását jelenti a kontinensen. A vasutak elismertségét bizonyítja’ döntő szerepe van a közösségek összekapcsolásában, a turizmus népszerűsítése, és a gazdasági növekedés előmozdítása. Az EU-nak az utasok jogainak javítására és a gördülékenyebb utazási élmény biztosítására irányuló erőfeszítései példát mutatnak a megbízható és ügyfélközpontú vasúti hálózat létrehozása iránti elkötelezettségükről..

Összefoglalva, a vasúti közlekedésre vonatkozó új uniós szabályozás jelentős előrelépést jelent az utasvédelem előtérbe helyezésében és az utazási élmény fokozásában. E szabályozás célja a vonatozás kényelmesebbé tétele, hatékony, és mindenki számára élvezetes. Ide tartozik a csökkent mozgásképességű utasok jobb megközelíthetősége. További pozitív változás az ön-átirányítás bevezetése. Továbbá, a vasúti szolgáltatók közötti fokozott verseny az utazók hasznára válik. Ezekkel a progresszív intézkedésekkel, az utasok magabiztosan indulhatnak vonatútjukra. Jogaik védettek, és utazási tapasztalataik elsőbbséget élveznek. Az EU elkötelezettsége a vasúti szállítás minőségének javítása mellett tükrözi a fenntartható és utasközpontú jövőről alkotott elképzelését. Minden a fedélzeten a simábbért, kellemesebb vasúti utazási élmény!

 

Egy nagyszerű vonatút a legjobb jegyek megtalálásával kezdődik a legszebb és legkényelmesebb vonatútra. Mi at Ments meg egy vonatot örömmel segít felkészülni egy vonatútra, és megtalálni a legjobb vonatjegyeket a legjobb áron.

 

 

Szeretné beágyazni webhelyére a „Hogyan készüljünk fel egy vonatútra” blogbejegyzésünket?? Vagy vegyük a képeket, szöveget, majd ad nekünk hitelt egy linket, hogy ezt a blogbejegyzést. Vagy kattintson ide: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fhu%2Fnew-european-rail-regulation%2F – (Lapozzunk lefelé egy kicsit, hogy az embed kódot)