Olvasási idő: 6 percek
(Utoljára frissítve: 08/09/2023)

A világutazás egy álom, amely gyakran megfoghatatlannak tűnik, különösen, ha a szűkös költségvetés. De mi lenne, ha azt mondanánk, hogy van mód egzotikus úti célok felfedezésére, merüljön el a helyi kultúrában, és felejthetetlen emlékeket teremthet bankszámlájának lemerítése nélkül? Lépjen be a megfizethető utazások világába önkéntes programokon keresztül világszerte. Ez az átfogó útmutató részletesebben megvizsgálja, hogyan lehet az önkéntesség belépőjegye izgalmas kalandokhoz, alacsony költségvetéssel.

  • A vasúti közlekedés környezetbarát módja az utazásnak. Ez a cikk a vonattal való utazásról a Vonat mentése funkcióval foglalkozik, Az A legolcsóbb vonatjegyek weboldala A világban.

 

Az önkéntes utazás felemelkedése

Az elmúlt évtizedben, jelentősen megnőtt a fiatalok és költségvetés-tudatos utazók akik az önkéntesség erejét kamatoztatták vándorlásuk táplálására. Ami egykor jól őrzött titok volt a tapasztalt utazók körében, mára globális trendté vált, köszönhetően az internetnek és a dedikált platformoknak, amelyek összekötik az önkénteseket a házigazdákkal világszerte.

Miután kiválasztotta a megfelelő platformot, itt az ideje létrehozni a profilodat, emelje ki képességeit és érdeklődési körét, és kezdje el a kapcsolatot a potenciális gazdagépekkel. Emlékezik, a türelem a kulcs, különösen, ha az áhított pozíciók biztosításáról van szó a népszerű projektekben. Összeszűkítettük az Ön számára világszerte elérhető önkéntes programok közül néhányat:

 

1. Workaway

A Workaway egy egyedülálló globális platform, amely összeköti az utazókat a házigazdákkal világszerte. Lehetővé teszi az utazók számára, ismert, mint “Munkavállalók” hogy tudásukat és lelkesedésüket szállásért és autentikus kulturális élményekért cseréljék ki. A Workaway változatos lehetőségeket kínál, a gazdálkodástól és a tanítástól a szállókban való segítésig vagy a művészeti projektekben való közreműködésig. Működés vége 170 országok, változatos helyszínekre terjed ki, városoktól távoli falvakig.

Önkéntesnek lenni, regisztrálnia kell (kb $20 évente), tölts ki egy profilt, megfelelő projektet találni, és tetszenek a házigazdának. A Workaway profilja valami a közösségi média oldal és az önéletrajz között van. Egyrészt, kellemes és érdekes személyiségként kell bemutatnia magát (egyes házigazdák nem annyira a munkára, hanem a szórakozásra és a kulturális cserére hívnak önkénteseket). Másrészről, világosan fel kell sorolnod, hogy miben vagy jó: gyerekekről való gondoskodás, nyelvoktatás, főzés, kertészkedés, állatgondozás, Építkezés, otthoni javítások, stb. Ha profi és amatőr között kell választani, a házigazda a szakembert részesíti előnyben, bármennyire is érdekes és karizmatikus az amatőr – ügyeljen arra, hogy hangsúlyozza szakmai tudását. Még jobb, ha valami praktikus.

Frankfurt és Berlin vonatok

Lipcse és Berlin vonatok

Hannover Berlin vonatok

Hamburg és Berlin vonatok

 

 

2. Segíts, maradj

A HelpStay a Workaway-hez hasonló platform, Olyan utazók számára készült, akik kulturális cserét és megfizethető utazási élményeket keresnek. Összeköti az utazókat 100 országok önkéntes programjaira világszerte. A legtöbb önkéntes lehetőség ingyenes. Egyesek kis adományt igényelhetnek. Szinte mindegyik ingyenes szállást és étkezést kínál. A részletekről a házigazdáktól lehet érdeklődni.

A HelpStay oldalon, az utazók sokféle lehetőséget találhatnak, mint például az önkéntesség a biogazdaságokban, környezetbarát projektek és közösségi szolgáltatások segítése, vagy valamilyen civil szervezeti projekt segítőjévé válni. Korábbi cikkünkkel, megtanulhatod, hogyan kell bármely európai célpont elérése a jövőbeli önkéntes projektjéhez könnyen.

Vonatok Bécstől Budapestig

Prága-Budapest vonatok

München-Budapest vonatok

Graz-Budapest vonatok

 

Ecological Volunteering

 

3. Fesztiválönkéntesség a Stoke Travel segítségével

A Fesztiválönkéntesség a Stoke Travel segítségével izgalmas és egyedülálló módja annak, hogy megtapasztald a világ leghíresebb eseményeit. zenei és kulturális fesztiválok miközben aktívan részt vesz a szervezetükben. Stoke Travel, egy jól ismert utazási cég, lehetőséget kínál az utazóknak, hogy fesztiválönkéntesek legyenek különböző rendezvényeken.

Fesztiválönkéntesként a Stoke Travelnél, általában ingyenes vagy erősen kedvezményes belépést kap a fesztiválra, beleértve a kempingezést vagy a szállást. A segítségedért cserébe, részt vehet olyan feladatokban, mint a fesztiválinfrastruktúra felállítása és leszerelése, rendezvénylogisztikai segítségnyújtás, vagy akár a Stoke Travel szolgáltatásainak népszerűsítése más látogatók számára. A fesztiválok száma évről évre változhat, azonban, sok közülük a legnépszerűbb Európában. Például, Oktoberfest Münchenben, La Tomatina Bunolban, A bikák futása Pamplonában, Spanyolország, stb.

Interlaken Zürichbe vonatok

Luzern Zürich vonatok

Bern Zürich vonatok

Genf Zürich vonatok

 

4. Európai Szolidaritási Testület

Az Európai Szolidaritási Testület komolyabb, mint más önkéntes programok világszerte. Az ESC lehetőségeket kínál az idősek számára 18-30 önkéntes és szolidaritási tevékenységekben való részvételre, az Európai Unió támogatásával. Beindították 2018, az ESC platformot kínál az európai fiatalok számára, hogy hozzájáruljanak a társadalomhoz, értékes tapasztalatokat szerezni, képességek fejlesztése, és elősegíti az európai polgárság érzését. A program átlagos hossza 6-12 hónap. A program szinte minden költséget fedez, beleértve a vízumot is, biztosítás, és 90% a jegy árából. A szálláson és étkezésen kívül, az önkéntesek zsebpénzt is kapnak.

Csak akkreditált szervezetek indítanak projekteket. Az önkéntesek számára a “munkahely.” Körülbelül dolgozniuk kell 30 óra hetente. Hozzájárul a résztvevők személyes és szakmai fejlődéséhez, miközben önkéntes és szolidaritási fellépésekkel kezeli a társadalmi kihívásokat. A kezdeményezés része az Európai Unió szélesebb körű erőfeszítéseinek a fiatalok elkötelezettségének és társadalmi kohéziójának támogatására.

Amszterdam London vonatok

Párizsból Londonba vonatok

Berlin London vonatok

Brüsszel London vonatok

 

Volunteering - Passion Led Us Here

 

5. ENSZ önkéntesek

Ha szeretné bővíteni önkéntesi tapasztalatait, vagy már nem jogosult ESC programra, amelynek egyszeri részvételi korlátja van, fontolóra veheti, hogy az ENSZ önkéntese lesz. ENSZ önkéntesek (Egyesült Nemzetek önkéntesei) az Egyesült Nemzetek Szervezete által létrehozott program és kezdeményezés az önkéntesség népszerűsítésére és az egyének számára, hogy lehetőséget biztosítsanak készségeik fejlesztésére, szakvélemény, és ideje, hogy támogassa a különböző ENSZ kezdeményezéseket és fejlesztési projekteket szerte a világon. Az ENSZ önkéntesei döntő szerepet játszanak a szervezet békemissziójának előmozdításában, fejlesztés, és humanitárius segítségnyújtás. Kulcs az ENSZ önkénteseinek szempontjait tartalmaz:

Változatos feladatok: Az ENSZ önkéntesei sokféle feladatban vesznek részt. Ez magában foglalja a békefenntartó műveleteket, katasztrófaelhárítási erőfeszítések, közösségfejlesztési projektek, egészségügyi kezdeményezések, oktatási programok, és több.

Képzett szakemberek: Az ENSZ önkéntesei jellemzően tapasztalt szakemberek különböző területeken, például az egészségügyben, oktatás, mérnöki, AZT, mezőgazdaság, és a szociális munka. Szakértelmüket felajánlják a globális kihívások kezelésében.

Globális jelenlét: Az ENSZ önkéntesei számos országban dolgoznak, mind a konfliktus- és posztkonfliktuszónákban, mind a fejlesztési összefüggésekben. Hozzájárulnak az ellenálló közösségek kialakításához és a fenntartható fejlődés előmozdításához.

Multinacionális és befogadó: Az ENSZ-önkéntesek különböző hátterű és nemzetiségűek. Gazdag és befogadó hálózatot hoznak létre olyan egyénekből, akik elkötelezettek amellett, hogy világszerte önkéntes programokon keresztül pozitív hatást fejtsenek ki.

Brüsszel Amszterdam vonatok

London Amszterdam vonatok

Berlin Amszterdam vonatok

Párizs Amszterdam vonatok

 

UN Volunteer Programs Worldwide

Következtetés

Utunk vége, Reméljük, hogy világszerte önkéntes programokon keresztül ösztönözzük Önt egy megfizethető kalandra. Emlékezik, a hatalmas világ csodákat tartogat. Elszántsággal és helyes gondolkodásmóddal, fedezze fel anélkül, hogy feltörné. Függetlenül attól, hogy Thaiföldön tanít angolt, megőrizni a vadon élő állatokat Costa Ricában, vagy segíti a menekülteket Görögországban, önkéntes lehetőség vár rád. Így, csomagolj össze, Tárd ki a szíved, és induljon el egy olyan utazásra, amely nemcsak az életét változtatja meg, hanem a világot is jobb hellyé teszi, egy önkéntes tapasztalat egy időben.

 

Egy nagyszerű vonatút a legjobb jegyek megtalálásával kezdődik a legszebb és legkényelmesebb vonatútra. Mi at Ments meg egy vonatot örömmel segít felkészülni egy vonatútra, és megtalálni a legjobb vonatjegyeket a legjobb áron.

 

 

Szeretné beágyazni webhelyére a „Hogyan készüljünk fel egy vonatútra” blogbejegyzésünket?? Vagy vegyük a képeket, szöveget, majd ad nekünk hitelt egy linket, hogy ezt a blogbejegyzést. Vagy kattintson ide: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fhu%2Fplatforms-to-explore-volunteer-programs%2F – (Lapozzunk lefelé egy kicsit, hogy az embed kódot)