Lesetid: 6 minutter
(Sist oppdatert: 08/09/2023)

Å reise verden rundt er en drøm som ofte virker unnvikende, spesielt når du er på et stramt budsjett. Men hva om vi fortalte deg at det er en måte å utforske eksotiske destinasjoner på, fordype deg i lokal kultur, og skap uforglemmelige minner uten å tømme bankkontoen din? Gå inn i en verden av rimelige reiser gjennom frivillige programmer over hele verden. Denne omfattende guiden vil dykke dypere inn i hvordan frivillig arbeid kan være din billett til spennende eventyr på et begrenset budsjett.

 

Fremveksten av frivillige reiser

I løpet av det siste tiåret, det har vært en betydelig økning i antall unge og budsjettbevisste reisende som har utnyttet frivillighetens kraft for å gi næring til deres vandrelyst. Det som en gang var en godt bevart hemmelighet blant erfarne reisende har nå blitt en global trend, takket være internett og dedikerte plattformer som forbinder frivillige med verter over hele verden.

Når du har valgt riktig plattform, det er på tide å lage din profil, fremheve dine ferdigheter og interesser, og begynn å koble til potensielle verter. Huske, tålmodighet er nøkkelen, spesielt når det gjelder å sikre seg ettertraktede posisjoner i populære prosjekter. Vi har begrenset noen av de beste valgene for frivillige programmer over hele verden for deg:

 

1. Workaway

Workaway er en unik global plattform som forbinder reisende med verter over hele verden. Det gjør det mulig for reisende, kjent som “Arbeidstakere” å utveksle sine ferdigheter og entusiasme for overnatting og autentiske kulturelle opplevelser. Workaway gir varierte muligheter, fra jordbruk og undervisning til å hjelpe til på herberger eller bidra til kunstneriske prosjekter. Opererer i over 170 land, den spenner over forskjellige steder, fra byer til avsidesliggende landsbyer.

Å bli frivillig, du må registrere deg (det koster ca $20 per år), fyll ut en profil, finne et passende prosjekt, og bli likt av verten. En profil på Workaway er en mellomting mellom en side på sosiale medier og en CV. På den ene siden, du må presentere deg selv som en hyggelig og interessant personlighet (noen verter inviterer frivillige ikke så mye for arbeidet, men for moro og kulturell utveksling). På den andre siden, du bør tydelig liste opp hva du er god på: ta vare på barn, språkopplæring, matlaging, hagearbeid, dyrepleie, konstruksjon, hjem reparasjoner, og så videre. Hvis valget står mellom en profesjonell og en amatør, verten vil foretrekke det profesjonelle, uansett hvor interessant og karismatisk amatøren kan være – sørg for å understreke dine profesjonelle ferdigheter. Det er enda bedre hvis det er noe praktisk.

Frankfurt til Berlin Togene

Leipzig Berlin Togene

Hanover til Berlin Togene

Hamburg til Berlin Togene

 

 

2. Hjelp bli

HelpStay er en plattform som ligner på Workaway, designet for reisende som søker kulturell utveksling og rimelige reiseopplevelser. Det forbinder reisende i over 100 land for frivillige programmer over hele verden. De fleste frivillige muligheter er gratis. Noen kan kreve en liten donasjon. Nesten alle tilbyr gratis overnatting og måltider. Du kan spørre om detaljene fra vertene.

På HelpStay, reisende kan finne et bredt spekter av muligheter, som frivillig arbeid på økologiske gårder, hjelpe til med økoprosjekter og samfunnstjeneste, eller å bli en hjelper for et slags NGO-prosjekt. Med vår forrige artikkel, du kan lære hvordan nå alle destinasjoner i Europa for ditt fremtidige frivillige prosjekt enkelt.

Tog fra Wien til Budapest

Tog fra Praha til Budapest

Tog fra München til Budapest

Tog fra Graz til Budapest

 

Ecological Volunteering

 

3. Festivalfrivillig arbeid med Stoke Travel

Festival Volunteering med Stoke Travel er en spennende og unik måte å oppleve noen av verdens mest kjente musikk- og kulturfestivaler mens de deltar aktivt i deres organisasjon. Stoke Travel, et kjent reiseselskap, gir muligheter for reisende til å bli festivalfrivillige ved ulike arrangementer.

Som festivalfrivillig med Stoke Travel, du får vanligvis gratis eller sterkt rabattert tilgang til festivalen, inkludert camping eller overnatting. I bytte for din hjelp, du kan være involvert i oppgaver som å sette opp og demontere festivalinfrastruktur, bistå med arrangementslogistikk, eller til og med å markedsføre Stoke Travels tjenester til andre besøkende. Antall festivaler kan endres fra år til år, derimot, mange av dem er de mest populære i Europa. For eksempel, Oktoberfest i München, La Tomatina i Bunol, Running of the Bulls i Pamplona, Spania, og så videre.

Interlaken til Zürich Togene

Lucerne til Zürich Togene

Bern til Zürich Togene

Geneva til Zürich Togene

 

4. Det europeiske solidaritetskorpset

Det europeiske solidaritetskorpset er mer seriøst enn andre frivillige programmer over hele verden. ESC tilbyr muligheter for mennesker i alderen 18-30 å engasjere seg i frivillighets- og solidaritetsaktiviteter, støttet av EU. Lansert i 2018, ESC tilbyr en plattform for unge europeere å bidra til samfunnet, få verdifulle erfaringer, utvikle ferdigheter, og fremme en følelse av europeisk statsborgerskap. Gjennomsnittlig lengde på programmet er 6-12 måneder. Programmet dekker nesten alle utgifter, inkludert visum, forsikring, og 90% av billettkostnadene. I tillegg til overnatting og måltider, frivillige får også lommepenger.

Kun akkrediterte organisasjoner lanserer prosjektene. Frivillige er utstyrt med en “arbeidsplass.” De er pålagt å jobbe ca 30 timer per uke. Det bidrar til den personlige og profesjonelle utviklingen til deltakerne samtidig som den tar opp samfunnsutfordringer gjennom frivillige og solidariske handlinger. Initiativet er en del av EUs bredere innsats for å støtte ungdomsengasjement og sosial samhørighet.

Amsterdam til London Trains

Paris til London Trains

Berlin til London Trains

Brussel til London Trains

 

Volunteering - Passion Led Us Here

 

5. FN-frivillige

Hvis du ønsker å utvide frivillighetserfaringene dine eller ikke lenger kvalifiserer deg for et ESC-program, som har en engangsgrense for deltakelse, du kan vurdere å bli FN-frivillig. FN-frivillige (FNs frivillige) er et program og initiativ etablert av FN for å fremme frivillighet og gi enkeltpersoner muligheter til å bidra med sine ferdigheter, ekspertise, og tid til å støtte ulike FN-initiativer og utviklingsprosjekter rundt om i verden. FNs frivillige spiller en avgjørende rolle i å fremme organisasjonens fredsoppdrag, utvikling, og humanitær bistand. Nøkkel aspekter ved FNs frivillige inkludere:

Diverse oppdrag: FN-frivillige er involvert i et bredt spekter av oppdrag. Det inkluderer fredsbevarende operasjoner, katastrofehjelp, samfunnsutviklingsprosjekter, helsetiltak, utdanningsprogrammer, og mer.

Dyktige fagfolk: FN-frivillige er vanligvis erfarne fagpersoner fra ulike felt som helse, utdanning, engineering, DEN, jordbruk, og sosialt arbeid. De tilbyr sin ekspertise for å hjelpe til med å takle globale utfordringer.

Global tilstedeværelse: FN-frivillige jobber i en rekke land, både i konflikt- og postkonfliktsoner og i utviklingssammenheng. De bidrar til å bygge robuste samfunn og fremme bærekraftig utvikling.

Multinasjonalt og inkluderende: FN-frivillige kommer fra ulike bakgrunner og nasjonaliteter. De skaper et rikt og inkluderende nettverk av individer som er forpliktet til å gjøre en positiv innvirkning gjennom frivillige programmer over hele verden.

Brussel til Amsterdam Tog

London til Amsterdam Tog

Berlin til Amsterdam Tog

Paris til Amsterdam Tog

 

UN Volunteer Programs Worldwide

Konklusjon

Avslutter reisen vår, vi håper å inspirere deg til å begi deg ut på et rimelig eventyr gjennom frivillige programmer over hele verden. Huske, den enorme verden rommer underverker. Med besluttsomhet og riktig tankesett, utforske uten å sprenge banken. Enten du velger å undervise i engelsk i Thailand, bevare dyrelivet i Costa Rica, eller hjelpe flyktninger i Hellas, det er en frivillig mulighet som venter på deg. Så, pakke kofferten, åpne hjertet ditt, og legger ut på en reise som ikke bare vil forandre livet ditt, men også gjøre verden til et bedre sted, én frivillighetserfaring om gangen.

 

En flott togreise begynner med å finne de beste billettene på den vakreste og mest komfortable togruten. Vi kl Lagre et tog hjelper deg gjerne med å forberede en togtur og finne de beste togbillettene til de beste prisene.

 

 

Vil du legge inn blogginnlegget vårt "Hvordan forberede deg på en togtur" på nettstedet ditt? Du kan enten ta våre bilder og tekst, og gi oss kreditt med en lenke til dette blogginnlegget. Eller klikk her: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fno%2Fplatforms-to-explore-volunteer-programs%2F – (Rull ned litt for å se inn kode)