Timp de citit: 6 minute
(Ultima actualizare în: 08/09/2023)

Călătorind în lume este un vis care pare adesea evaziv, mai ales atunci când sunteți pe un buget strans. Dar dacă ți-am spune că există o modalitate de a explora destinații exotice, scufundați-vă în cultura locală, și creați amintiri de neuitat fără a vă epuiza contul bancar? Intră în lumea călătoriilor la prețuri accesibile prin programe de voluntariat din întreaga lume. Acest ghid cuprinzător va aprofunda modul în care voluntariatul poate fi biletul tău la aventuri interesante cu un buget redus..

 

Creșterea voluntariatului Călătorii

În ultimul deceniu, s-a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de tineri şi călătorii buget-conștient care au valorificat puterea voluntariatului pentru a-și alimenta pofta de călătorie. Ceea ce era odată un secret bine păstrat printre călătorii experimentați a devenit acum o tendință globală, datorită internetului și platformelor dedicate care conectează voluntarii cu gazde din întreaga lume.

Odată ce ați ales platforma potrivită, este timpul să-ți creezi profilul, evidențiază-ți abilitățile și interesele, și începeți să vă conectați cu potențiale gazde. Tine minte, răbdarea este cheia, mai ales când vine vorba de a-și asigura poziții râvnite în proiecte populare. Am restrâns câteva dintre cele mai bune opțiuni de programe de voluntariat din întreaga lume pentru tine:

 

1. Workaway

Workaway este o platformă globală unică care conectează călătorii cu gazde din întreaga lume. Le permite călătorilor, cunoscut ca “Workaways” să-și schimbe abilitățile și entuziasmul pentru cazare și experiențe culturale autentice. Workaway-ul oferă oportunități diverse, de la agricultură și predare până la asistență în cămine sau contribuția la proiecte artistice. Funcționează în peste 170 țări, se întinde pe diverse locații, de la orașe la sate îndepărtate.

Pentru a deveni voluntar, trebuie să vă înregistrați (costa cam $20 pe an), completați un profil, găsi un proiect potrivit, și să fie plăcut de gazdă. Un profil pe Workaway este ceva între o pagină de socializare și un CV. Pe de o parte, trebuie să te prezinți ca o personalitate plăcută și interesantă (unele gazde invită voluntari nu atât pentru muncă, ci pentru distracție și schimb cultural). Pe de altă parte, ar trebui să enumerați clar la ce ești bun: îngrijirea copiilor, predarea limbilor, gătit, gradinarit, îngrijire animale, constructie, reparatii la domiciliu, si asa mai departe. Dacă alegerea este între un profesionist și un amator, gazda va prefera profesionistul, indiferent cât de interesant și carismatic ar fi amatorul – asigurați-vă că vă subliniați abilitățile profesionale. Este chiar mai bine dacă este ceva practic.

Frankfurt Trenurile Berlin

Leipzig Trenurile Berlin

Hanovra Trenurile Berlin

Hamburg la trenuri Berlin

 

 

2. HelpStay

HelpStay este o platformă similară cu Workaway, conceput pentru călătorii care caută schimburi culturale și experiențe de călătorie la prețuri accesibile. Leagă călătorii în peste 100 țări pentru programe de voluntariat din întreaga lume. Majoritatea oportunităților de voluntariat sunt gratuite. Unele pot necesita o mică donație. Aproape toate oferă cazare și masă gratuite. Vă puteți întreba despre detalii de la gazde.

Pe HelpStay, călătorii pot găsi o gamă largă de oportunități, precum voluntariatul în ferme ecologice, ajutând cu proiecte ecologice și servicii comunitare, sau de a deveni un ajutor pentru un fel de proiect ONG. Cu articolul nostru anterior, poți învăța cum ajunge la orice destinație din Europa pentru viitorul tău proiect de voluntariat cu ușurință.

Trenuri de la Viena la Budapesta

Trenuri Praga - Budapesta

Trenuri de la München la Budapesta

Trenuri de la Graz la Budapesta

 

Ecological Volunteering

 

3. Festivalul de voluntariat cu Stoke Travel

Festivalul de voluntariat cu Stoke Travel este o modalitate incitantă și unică de a experimenta unele dintre cele mai renumite din lume festivaluri muzicale și culturale în timp ce participă activ la organizarea lor. Stoke Travel, o cunoscută companie de turism, oferă călătorilor oportunități de a deveni voluntari ai festivalului la diferite evenimente.

Ca voluntar al festivalului cu Stoke Travel, de obicei, ai acces gratuit sau cu reduceri semnificative la festival, inclusiv camping sau cazare. În schimbul ajutorului tău, ați putea fi implicat în sarcini precum înființarea și dezmembrarea infrastructurii festivalului, asistență cu logistica evenimentelor, sau chiar promovarea serviciilor Stoke Travel către alți vizitatori. Numărul festivalurilor se poate schimba de la an la an, in orice caz, multe dintre ele sunt cele mai populare din Europa. De exemplu, Oktoberfest din Munchen, La Tomatina in Bunol, Alergata de tauri din Pamplona, Spania, si asa mai departe.

Interlaken la trenuri Zurich

Lucerna la trenuri Zurich

Berna la trenuri Zurich

Geneva la trenuri Zurich

 

4. Corpul European de Solidaritate

Corpul European de Solidaritate este mai serios decât alte programe de voluntariat din întreaga lume. ESC oferă oportunități pentru persoanele în vârstă 18-30 să se angajeze în activități de voluntariat și solidaritate, sprijinit de Uniunea Europeană. Lansat în 2018, CES oferă o platformă pentru ca tinerii europeni să contribuie la societate, obține experiențe valoroase, dezvoltă abilități, și să promoveze un sentiment de cetățenie europeană. Durata medie a programului este 6-12 luni. Programul acoperă aproape toate cheltuielile, inclusiv vizele, asigurare, și 90% a costurilor biletului. Pe lângă cazare și masă, voluntarii primesc și bani de buzunar.

Doar organizațiile acreditate lansează proiectele. Voluntarilor li se oferă a “la locul de muncă.” Li se cere să lucreze aproximativ 30 ore pe săptămână. Contribuie la dezvoltarea personală și profesională a participanților, abordând în același timp provocările societale prin acțiuni voluntare și de solidaritate. Inițiativa face parte din eforturile mai ample ale Uniunii Europene de a sprijini implicarea tinerilor și coeziunea socială.

Trenurile Amsterdam spre Londra

Paris Trenurile Londra

Berlin Trenurile Londra

Bruxelles la trenuri Londra

 

Volunteering - Passion Led Us Here

 

5. Voluntari ONU

Dacă doriți să vă extindeți experiențele de voluntariat sau nu vă mai calificați pentru un program ESC, care are o limită de participare unică, ați putea lua în considerare să deveniți voluntar ONU. Voluntari ONU (Voluntarii Națiunilor Unite) este un program și o inițiativă stabilită de Națiunile Unite pentru a promova voluntariatul și a oferi indivizilor oportunități de a-și contribui cu abilitățile., expertiză, și timp pentru a sprijini diverse inițiative și proiecte de dezvoltare ale Națiunilor Unite din întreaga lume. Voluntarii ONU joacă un rol crucial în promovarea misiunii de pace a organizației, dezvoltare, și asistență umanitară. Cheie aspecte ale Voluntarilor ONU include:

Misiuni diverse: Voluntarii ONU sunt implicați într-o gamă largă de misiuni. Include operațiunile de menținere a păcii, eforturile de ajutorare în caz de dezastre, proiecte de dezvoltare comunitară, initiative de asistenta medicala, programe de educație, și altele.

Profesionisti calificati: Voluntarii ONU sunt de obicei profesioniști cu experiență din diverse domenii, cum ar fi sănătatea, educaţie, Inginerie, ACEASTA, agricultură, și asistență socială. Ei își oferă expertiza pentru a ajuta la abordarea provocărilor globale.

Prezenta globala: Voluntarii ONU lucrează în numeroase țări, atât în ​​zonele de conflict și post-conflict, cât și în contexte de dezvoltare. Ele contribuie la construirea de comunități rezistente și la promovarea dezvoltării durabile.

Multinațional și incluziv: Voluntarii ONU provin din medii și naționalități diverse. Ei creează o rețea bogată și incluzivă de persoane angajate să aibă un impact pozitiv prin programe de voluntariat în întreaga lume.

Bruxelles la trenuri Amsterdam

Londra Trenurile Amsterdam

Berlin Trenurile Amsterdam

Paris Trenurile Amsterdam

 

UN Volunteer Programs Worldwide

Concluzie

Încheind călătoria noastră, sperăm să vă inspirăm să porniți într-o aventură accesibilă prin programe de voluntariat în întreaga lume. Tine minte, lumea vastă deține minuni. Cu hotărâre și mentalitate corectă, explora fără a sparge banca. Indiferent dacă alegeți să predați limba engleză în Thailanda, conservarea faunei sălbatice din Costa Rica, sau asistență refugiaților din Grecia, te așteaptă o oportunitate de voluntariat. Asa de, fa-ti bagajele, deschide-ti inima, și pornește într-o călătorie care nu numai că îți va schimba viața, ci și va face lumea un loc mai bun, câte o experiență de voluntariat.

 

O călătorie grozavă cu trenul începe cu găsirea celor mai bune bilete pe cea mai frumoasă și confortabilă rută de tren. Noi la Salvați un tren va fi încântat să vă ajute să vă pregătiți pentru o călătorie cu trenul și să găsiți cele mai bune bilete de tren la cele mai bune prețuri.

 

 

Doriți să încorporați postarea noastră de blog „Cum să vă pregătiți pentru o călătorie cu trenul” pe site-ul dvs? Puteți fie să ia fotografii și text și dă-ne de credit cu un link la acest post pe blog. Sau click aici: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fro%2Fplatforms-to-explore-volunteer-programs%2F – (Derulați în jos un pic pentru a vedea codul embed)