Läsningstid: 6 minuter
(Senast uppdaterad: 08/09/2023)

Att resa jorden runt är en dröm som ofta verkar svårfångad, särskilt när du är på en stram budget. Men tänk om vi berättade att det finns ett sätt att utforska exotiska destinationer, fördjupa dig i den lokala kulturen, och skapa oförglömliga minnen utan att tömma ditt bankkonto? Gå in i en värld av prisvärda resor genom volontärprogram över hela världen. Denna omfattande guide kommer att gräva djupare in i hur volontärarbete kan vara din biljett till spännande äventyr med en knapp budget.

  • Järnvägstrafiken är miljövänliga sättet att resa. Den här artikeln utbildar om tågresor med Save A Train, De Billigaste tågbiljettwebbplats I världen.

 

Uppkomsten av volontärresor

Under det senaste decenniet, det har skett en betydande ökning av antalet unga och budgetmedvetna resenärer som har utnyttjat kraften i frivilligt arbete för att underblåsa sin vandringslust. Det som en gång var en väl bevarad hemlighet bland rutinerade resenärer har nu blivit en global trend, tack vare internet och dedikerade plattformar som förbinder volontärer med värdar över hela världen.

När du väl har valt rätt plattform, det är dags att skapa din profil, lyft fram dina kunskaper och intressen, och börja ta kontakt med potentiella värdar. Kom ihåg, tålamod är nyckeln, speciellt när det gäller att säkra eftertraktade positioner i populära projekt. Vi har begränsat några av de bästa valen av volontärprogram över hela världen åt dig:

 

1. Arbeta borta

Workaway är en unik global plattform som förbinder resenärer med värdar över hela världen. Det gör det möjligt för resenärer, känd som “Workawayers” att utbyta sina kunskaper och entusiasm för boende och autentiska kulturupplevelser. Workaway erbjuder olika möjligheter, från jordbruk och undervisning till att hjälpa till på vandrarhem eller bidra till konstnärliga projekt. Verkar i över 170 länder, den sträcker sig över olika platser, från städer till avlägsna byar.

Att bli volontär, du måste registrera dig (det kostar ca $20 per år), fyll i en profil, hitta ett lämpligt projekt, och bli omtyckt av värden. En profil på Workaway är något mellan en sida på sociala medier och ett CV. Å ena sidan, du måste presentera dig själv som en trevlig och intressant personlighet (några värdar bjuder in volontärer inte så mycket för arbetet utan för det roliga och kulturella utbytet). Å andra sidan, du bör tydligt lista vad du är bra på: ta hand om barn, språkundervisning, matlagning, trädgårdsarbete, djurvård, konstruktion, hemreparationer, och så vidare. Om valet står mellan en professionell och en amatör, värden kommer att föredra proffsen, oavsett hur intressant och karismatisk amatören kan vara – var noga med att betona dina professionella färdigheter. Det är ännu bättre om det är något praktiskt.

Frankfurt till Berlin Tåg

Leipzig till Berlin Tåg

Hannover till Berlin Tåg

Hamburg till Berlin Tåg

 

 

2. HjälpStanna

HelpStay är en plattform som liknar Workaway, designad för resenärer som söker kulturellt utbyte och prisvärda reseupplevelser. Det förbinder resenärer i över 100 länder för volontärprogram över hela världen. De flesta volontärmöjligheter är gratis. Vissa kan behöva en liten donation. Nästan alla erbjuder gratis boende och måltider. Du kan fråga om detaljerna från värdarna.

På HelpStay, resenärer kan hitta ett brett utbud av möjligheter, såsom volontärarbete på ekologiska gårdar, hjälpa till med ekoprojekt och samhällsservice, eller att bli medhjälpare för något slags NGO-projekt. Med vår tidigare artikel, du kan lära dig hur nå vilken destination som helst i Europa för ditt framtida volontärprojekt enkelt.

Tåg från Wien till Budapest

Prag till Budapest tåg

München till Budapest tåg

Graz till Budapest tåg

 

Ecological Volunteering

 

3. Festivalvolontärarbete med Stoke Travel

Festivalvolontärarbete med Stoke Travel är ett spännande och unikt sätt att uppleva några av världens mest kända musik- och kulturfestivaler samtidigt som de deltar aktivt i sin organisation. Stoke Travel, ett välkänt reseföretag, erbjuder möjligheter för resenärer att bli festivalvolontärer vid olika evenemang.

Som festivalvolontär med Stoke Travel, du får vanligtvis gratis eller kraftigt rabatterad tillgång till festivalen, inklusive camping eller boende. I utbyte mot din hjälp, du kan vara involverad i uppgifter som att sätta upp och demontera festivalinfrastruktur, hjälpa till med eventlogistik, eller till och med marknadsföra Stoke Travels tjänster till andra besökare. Antalet festivaler kan variera från år till år, i alla fall, många av dem är de mest populära i Europa. Till exempel, Oktoberfest i Munich, La Tomatina i Bunol, Running of the Bulls i Pamplona, Spanien, och så vidare.

Interlaken till Zürich Tåg

Lucerne till Zürich Tåg

Bern Zürich Tåg

Genève Zürich Tåg

 

4. Europeiska solidaritetskåren

European Solidarity Corps är mer seriös än andra volontärprogram över hela världen. ESC erbjuder möjligheter för personer i åldrarna 18-30 att engagera sig i frivilligarbete och solidaritetsaktiviteter, stöds av Europeiska unionen. Lanserades in 2018, ESK erbjuder en plattform för unga européer att bidra till samhället, få värdefulla erfarenheter, utveckla färdigheter, och främja en känsla av europeiskt medborgarskap. Den genomsnittliga längden på programmet är 6-12 månader. Programmet täcker nästan alla utgifter, inklusive visum, försäkring, och 90% av biljettkostnaderna. Förutom boende och måltider, volontärer får också fickpengar.

Endast ackrediterade organisationer startar projekten. Volontärer förses med en “arbetsplats.” De måste arbeta ungefär 30 timmar per vecka. Det bidrar till deltagarnas personliga och professionella utveckling samtidigt som det tar itu med samhälleliga utmaningar genom frivilliga och solidariska åtgärder. Initiativet är en del av Europeiska unionens bredare ansträngningar för att stödja ungdomars engagemang och social sammanhållning.

Amsterdam till London Tåg

Paris till London Tåg

Berlin till London Tåg

Bryssel till London Tåg

 

Volunteering - Passion Led Us Here

 

5. FN-volontärer

Om du vill utöka dina volontärerfarenheter eller inte längre kvalificera dig för ett ESC-program, som har en engångsgräns för deltagande, du kan tänka dig att bli FN-volontär. FN-volontärer (FN:s volontärer) är ett program och initiativ etablerat av FN för att främja frivilligarbete och ge individer möjligheter att bidra med sina färdigheter, expertis, och tid att stödja olika FN-initiativ och utvecklingsprojekt runt om i världen. FN-volontärer spelar en avgörande roll för att främja organisationens fredsuppdrag, utveckling, och humanitärt bistånd. Nyckel aspekter av FN:s volontärer inkludera:

Olika uppdrag: FN-volontärer är involverade i en mängd olika uppdrag. Det inkluderar fredsbevarande operationer, katastrofhjälpsinsatser, samhällsutvecklingsprojekt, sjukvårdsinsatser, utbildningsprogram, och mer.

Skickliga proffs: FN-volontärer är vanligtvis erfarna yrkesverksamma från olika områden som hälsa, utbildning, teknik, DEN, lantbruk, och socialt arbete. De erbjuder sin expertis för att hjälpa till att hantera globala utmaningar.

Global närvaro: FN-volontärer arbetar i många länder, både i konflikt- och post-konfliktzoner och i utvecklingssammanhang. De bidrar till att bygga motståndskraftiga samhällen och främja hållbar utveckling.

Multinationellt och inkluderande: FN-volontärer kommer från olika bakgrunder och nationaliteter. De skapar ett rikt och inkluderande nätverk av individer som är engagerade i att göra en positiv inverkan genom volontärprogram över hela världen.

Bryssel till Amsterdam Tåg

London till Amsterdam Tåg

Berlin till Amsterdam Tåg

Paris till Amsterdam Tåg

 

UN Volunteer Programs Worldwide

Slutsats

Avslutar vår resa, vi hoppas kunna inspirera dig att ge dig ut på ett överkomligt äventyr genom volontärprogram över hela världen. Kom ihåg, den stora världen rymmer underverk. Med beslutsamhet och rätt tänkesätt, utforska utan att bryta banken. Oavsett om du väljer att undervisa i engelska i Thailand, bevara vilda djur i Costa Rica, eller hjälpa flyktingar i Grekland, det finns en volontärmöjlighet som väntar på dig. Så, packa dina väskor, öppna ditt hjärta, och ge dig ut på en resa som inte bara kommer att förändra ditt liv utan också göra världen till en bättre plats, en volontärupplevelse i taget.

 

En fantastisk tågresa börjar med att hitta de bästa biljetterna på den vackraste och bekvämaste tågsträckan. Vi på Rädda ett tåg hjälper dig gärna att förbereda dig för en tågresa och hitta de bästa tågbiljetterna till de bästa priserna.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg "Hur man förbereder sig för en tågresa" på din sida? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsv%2Fplatforms-to-explore-volunteer-programs%2F – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)