Läsningstid: 8 minuter
(Senast uppdaterad: 21/12/2023)

I en tid av distansarbete och digital uppkoppling, fler individer väljer att skaffa ett digitalt visum för frilansare som gör att de kan arbeta var som helst i världen. Digitala nomader, som de är allmänt kända, utnyttja tekniken för att bryta sig loss från den traditionella kontorsinställningen och utforska nya horisonter. Att välja rätt destination är avgörande för en framgångsrik digital nomadupplevelse, med hänsyn till faktorer som levnadskostnader, infrastruktur, och övergripande livskvalitet. I den här artikeln, vi kommer att fördjupa oss i de fem bästa länderna som erbjuder en idealisk miljö för digitala nomader som söker en balans mellan arbete och äventyr.

 • Järnvägstrafiken är miljövänliga sättet att resa. Den här artikeln utbildar om tågresor med Save A Train, De Billigaste tågbiljettwebbplats I världen.

Vad är ett digitalt nomadvisum?

Ett digitalt visum för frilansare eller Nomad Visa är ett specialiserat visum eller uppehållsprogram som erbjuds av vissa länder till individer som arbetar på distans eller tjänar inkomst online medan de är bosatta i det landet. Digitala nomadvisum är utformade för att underlätta laglig vistelse för distansarbetare, frilansare, och egenföretagare som kan utföra sina arbetsuppgifter online. Dessa visum har vanligtvis en giltighetstid som kan variera från några månader till flera år, beroende på land. Många av dessa program erbjuder möjligheten till visumförlängningar för att tillgodose individer som är intresserade av en längre vistelse.

För att vara berättigad till ett digitalt nomadvisum, du måste i allmänhet uppfylla följande kriterier:

 1. Visa bevis på ett distansjobb, vilket kan styrkas genom en arbetskontraktskopia eller ett officiellt brev från din arbetsgivare som ger tillstånd till distansarbete.
 2. Ha tillräckliga ekonomiska resurser för att försörja dig under hela din vistelse, vilket framgår av kontoutdrag eller annan dokumentation som visar att det finns gott om pengar för att täcka levnadskostnader.
 3. Bibehåll sjukförsäkring under hela din vistelse i värdlandet.
 4. Ha ett rent brottsregister.

Innan du sätter dig på en destination, frilansare måste ta hänsyn till olika faktorer. Några av dessa överväganden inkluderar:

Gynnsamt väder – individuella preferenser för väderförhållanden varierar. Medan vissa kanske söker värme, andra kanske föredrar kallare klimat. Följaktligen, i jakten på ett nytt land, det är viktigt att fokusera på det rådande vädret i regionen.

Pålitlig WiFi – med tanke på att varje digital nomad är beroende av en stabil internetanslutning, Att säkerställa att det valda landet har en robust WiFi-infrastruktur är avgörande. Konsekvent anslutning är oumbärlig eftersom det direkt påverkar din förmåga att arbeta effektivt.

Blomstrande gemenskap – Att etablera sociala kontakter är avgörande. Den nomadiska livsstilen kan vara isolerande, understryker vikten av att knyta kontakter med andra över tid. Många hotspots för digitala nomader har utvecklats som ett resultat av att nomader samlats i dessa områden.

Överkomliga levnadskostnader – för digitala nomader, Att upprätthålla en ekonomisk livsstil är av största vikt. Att hyra bostad under kortare perioder kan bli kostsamt, vilket gör det klokt att söka sig till länder med lägre levnadskostnader.

Optimal balans mellan arbete och privatliv – att uppnå rätt jämvikt mellan arbete och fritid kan vara en utmaning för digitala nomader. Därför, Att välja en plats som möjliggör en harmonisk blandning av professionellt och personligt liv är avgörande.

Amsterdam till Paris Tåg

London till Paris Tåg

Rotterdam till Paris Tåg

Bryssel till Paris Tåg

 

1. Portugal

 • Genomsnittliga månatliga utgifter: $1200-$2200+ USD
 • Visum: Uppehållsvisum – detta visum tillåter dig att stanna under de första fyra månaderna. När du kommer in i Portugal, du kan ansöka om tvåårigt uppehållstillstånd. Visum för tillfällig vistelse – med detta visum, du kan stanna för 12 månader. Du kan inte förlänga detta visum eller använda det för att få uppehållstillstånd, men du kan förlänga den fyra gånger
 • Obligatorisk månadslön: över 3 040 €

Det verkar som om Portugal har förvandlats till Europas Bali, fungerar som ett nav för digitala nomader. Sommaren 2022, Portugal tillkännagav lanseringen av ett särskilt visum för frilansare och distansarbetare. De kan nu utforska Portugal med D7-visumet, ger möjlighet att få uppehållstillstånd.

Säkert, klimatet är fantastiskt nästan året runt, levnadskostnaderna är lägre än i stora delar av Västeuropa, och köket är helt enkelt fantastiskt! Föreställ dig att njuta av en utsökt måltid, följt av äggtårtor, och avslutar med en klunk portvin... härligt.

Medan olika områden i Portugal är lämpliga för onlineföretagare, den ultimata staden för digitala nomader i Portugal är ingen mindre än huvudstaden, lissabon. Full av digitala nomader från alla håll, erfarna resenärer hävdar att det för närvarande är en av de bästa platserna för att få kontakt med likasinnade individer. Den näst mest eftertraktade destinationen är Porto, en livlig studentstad känd för sin pittoreska gamla stad inbäddad längs floden och prydd med blåkaklade byggnader. Ett nystartat projekt har avtäckts – etableringen av en digital nomadby på Madeira! Att bli en del av denna strävan i Ponta Do Sol, man måste lämna in en ansökan. Om valt, du kan mycket väl upptäcka ditt nyfunna hem i Portugal!

 

Digital Visa For Freelancers In Portugal

 

2. estland

 • Genomsnittliga månatliga utgifter: $1000-$2000 USD
 • Visum: C digital nomadvisum varar 6 månader. D digitalt nomadvisum gäller för 1 år
 • Obligatorisk månadslön: över 3 504 €

Denna före detta sovjet längs Östersjön är en av de mest underskattade (och utmärkt!) Europeiska destinationer för den nomadiska livsstilen. I 2020, Estland befäste sin status som en banbrytare bland europeiska nationer genom att avslöja ett digitalt visum för frilansare, markerar ett banbrytande drag. Estland öppnade en banbrytande etablering av e-residency. Tanken är att ägare över hela världen kan starta ett företag i Estland och driva det helt online. Detta kallas digital residency, och du kan få smartkort som certifierar det över hela världen. Om du fysiskt vill ägna dig åt frilansande i Estland, du kan fokusera på C- och D-visum.

Navet i det hela är huvudstaden, Tallinn! Med fängslande medeltida arkitektur och utsökt kök, Tallinn kan vara den perfekta platsen att bo på samtidigt som du sparar lite pengar. Visserligen, på grund av en tillströmning av utländsk arbetskraft, Tallinn har sett en en liten ökning av utgifterna. Fastän, priserna är fortfarande jämförbara med andra östeuropeiska favoriter som Budapest eller Prag.

För närvarande, Tallinns digitala nomadgemenskap består till övervägande del av utlänningar som är anställda av olika internationella företag i staden. Även om det inte finns många dedikerade utrymmen för distansarbetare än, detta håller utan tvekan på att förändras när nomader alltmer dras mot staden!

Bryssel till Amsterdam Tåg

London till Amsterdam Tåg

Berlin till Amsterdam Tåg

Paris till Amsterdam Tåg

 

Digital Nomad Lifestyle

3. georgien (Landet, Inte staten...)

 • Genomsnittliga månatliga utgifter: $700-$1500 USD
 • Visum: visumbefrielse för upp till 365 dagar
 • Obligatorisk månadslön: ingen

Georgien har nyligen blivit en hotspot för digitala nomader, uppmärksammat för sin uppmuntran av ett växande samhälle i denna föränderliga värld. Under de senaste åren, Georgien har aktivt lockat distansarbetare, erbjuder gratis ettårsvisum och innovativa initiativ som möjliggör samarbete med lokala yrkesverksamma. Förra året, landet tog ett banbrytande steg genom att införa ett digitalt nomadvisum, positionerar sig som en föregångare på avlägsna arbetsdestinationer.

Tbilisi, huvudstaden, är en fängslande blandning av gamla ottomanska influenser och modern europeisk kultur. Känd för sin prisvärdhet, Tbilisi är ett föredraget val för digitala nomader, erbjuder enkel tillgång till både snötäckta berg och vackra kust.

Medan Tbilisis digitala nomadgemenskap fortfarande växer, den är värd för evenemang nästan varje kväll, ger stora möjligheter till nätverkande och engagemang. För dig som söker ett mer avslappnat tempo, Batumi och Kutaisi framstår som utmärkta alternativ.

Ett bonustips för nomader: Strax söder om Georgia, Armenien erbjuder ett liknande ettårigt gratis visum. Jerevan, dess huvudstad, har betydande potential att bli nästa stora knutpunkt för nomader i Kaukasusregionen. Det kommer att göra hela området till ett lockande perspektiv för dem som navigerar i en värld av distansarbete.

 

4. Bali, indonesien

 • Genomsnittliga månatliga utgifter: $700-$1200 USD
 • Visum: 30 dagsvisum vid ankomst för de flesta nationaliteter eller Second Home Visa
 • Obligatorisk månadslön: ingen

Hämtar topplatsen på varje digital nomadlista, Bali symboliserar den ikoniska nomadupplevelsen. Synonymt med digital nomadism, Balis lockelse ligger i dess nära perfektion.

Denna tropiska oas erbjuder Pinterest-värdiga kaféer, höghastighets-Wi-Fi, orörda stränder, frodiga djungler, prisvärda lyxvillor, och en kultur som främjar holistisk självutveckling. Utöver dess drömlika egenskaper, Balis verkliga pärla är dess gemenskap. Varje digital nomad och vandrare dras till platser som Canggu, Uluwatu, och Ubud.

Utan något dedikerat Bali digitalt nomadvisum, alternativen inkluderar Second Home Visa eller B211A visum. Medan Second Home Visa är populärt, alla uppfyller inte dess ekonomiska kriterier. Om Rp2 000 000 000 (~133 485 USD) är inte genomförbart, B211A visum är alternativet. Vid ankomsten, du får ett indonesiskt tillstånd för begränsad vistelse (DET SOM). Myndigheterna kommer att ta ett foto, så överväg en fräsch hårklippning och vila på flyget för en presentabel look. Detta visum tillåter dig att stanna upp till 30 dagar. Vid förlängning, du måste lämna landet och gå in igen.

Salzburg till Wien Tåg

Munich till Wien Tåg

Graz till Wien Tåg

Prag till Wien Tåg

 

Digital Freelancers In Bali Indonesia

 

5. Dubai, UAE

 • Genomsnittliga månatliga utgifter: $1500-$3000 USD
 • Visum: Remote Working Visa
 • Obligatorisk månadslön: lägsta månadsinkomst på $3,500 USD

Dubai har tillkännagett ett digitalt visum för frilansare i 2020. Deltagare i “Fjärrarbete från Dubai” programmet kunde bo och arbeta i Emiraten men hade inte rätt att få en identifikationshandling i Förenade Arabemiraten – Emirates ID-kort.

Under våren 2022, reglerna ändrades. Digitala nomader får nu ett Emirates ID tillsammans med deras uppehållsvisum. Kortet låter dig använda statliga tjänster, öppna ett bankkonto, registrera ett telefonnummer, och betala elräkningar. Vilken utlänning som helst, oavsett nationalitet, avser att bo i Förenade Arabemiraten och arbeta på distans för ett utländskt företag kan lämna in en visumansökan.

Dubai är ett toppval för frilansare på grund av sin skattefria inkomstpolicy. Individer i Förenade Arabemiraten betalar inte inkomstskatt. Juridiska personer är befriade från att betala bolagsskatt fram till juni 2023. Efter det, företag vars vinster överstiger AED 375,000, eller $102,100, kommer att beskattas med en skattesats på 9%.

Företagsvänliga policyer förenklar frilansande satsningar. Förutom jobbet, frilansare njuter av en livsstil av hög kvalitet med bekvämligheter i världsklass, mångsidig rekreation, och en kosmopolitisk atmosfär.

 

Dubai Is A Top Choice For Freelancers

 

Att välja rätt land och digitalt visum för frilansare är avgörande för att lyckas med att blanda arbete med resor och äventyr. De fem nämnda länderna – Estland, Portugal, indonesien, AUE, och Georgien – erbjuder unika upplevelser och möjligheter för distansarbetare. Från Estlands digitala framåtriktade landskap till Portugals kulturella rikedom, varje destination ger en distinkt smak för dem som vill omdefiniera det traditionella konceptet med arbete. När världen fortsätter att anamma distansarbete, dessa länder sticker ut som ledstjärnor för digitala nomader som söker en tillfredsställande och berikande livsstil bortom gränserna för ett konventionellt kontor.

 

En fantastisk tågresa börjar med att hitta de bästa biljetterna på den vackraste och bekvämaste tågsträckan. Vi på Rädda ett tåg hjälper dig gärna att förbereda dig för en tågresa medan du letar efter att flytta och hitta de bästa tågbiljetterna till de bästa priserna.

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg "Hur man förbereder sig för en tågresa" på din sida? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsv%2Fdigital-visa-for-freelancers-top-countries%2F – (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)