Čas branja: 8 minut
(Zadnja posodobitev: 21/12/2023)

V dobi dela na daljavo in digitalne povezljivosti, vse več posameznikov se odloča za pridobitev digitalnega vizuma za svobodnjake, ki jim omogoča delo od koder koli na svetu. Digitalni nomadi, kot so splošno znani, izkoristite tehnologijo, da se osvobodite tradicionalne pisarniške ureditve in raziščete nova obzorja. Izbira prave destinacije je ključnega pomena za uspešno izkušnjo digitalnega nomada, ob upoštevanju dejavnikov, kot so življenjski stroški, infrastruktura, in splošno kakovost življenja. V tem članku, poglobili se bomo v prvih pet držav, ki ponujajo idealno okolje za digitalne nomade, ki iščejo ravnotežje med delom in avanturo.

Kaj je digitalni nomadski vizum?

Digitalni vizum za samostojne podjetnike ali Nomad Visa je specializiran vizum ali rezidenčni program, ki ga nekatere države ponujajo posameznikom, ki delajo na daljavo ali služijo dohodek na spletu, medtem ko prebivajo v tej državi. Digitalni nomadski vizumi so zasnovani za olajšanje zakonitega bivanja delavcev na daljavo, svobodnjaki, in samozaposleni, ki lahko svoje delovne obveznosti opravljajo preko spleta. Ti vizumi imajo običajno obdobje veljavnosti, ki lahko traja od nekaj mesecev do nekaj let, odvisno od države. Mnogi od teh programov ponujajo možnost podaljšanja vizuma za sprejem posameznikov, ki jih zanima daljše bivanje.

Biti upravičen do vizuma za digitalne nomade, na splošno morate izpolnjevati naslednja merila:

 1. Predložite dokazilo o zaposlitvi na daljavo, kar lahko utemeljite s kopijo pogodbe o delu ali uradnim dopisom delodajalca o dovoljenju za delo na daljavo.
 2. Imeti zadostna finančna sredstva za preživetje med bivanjem, kot dokazujejo bančni izpiski ali druga dokumentacija, ki dokazuje dovolj sredstev za kritje življenjskih stroškov.
 3. Ohranite zdravstveno zavarovanje ves čas svojega bivanja v državi gostiteljici.
 4. Imeti čisto kazensko evidenco.

Preden se odločite za destinacijo, svobodnjaki morajo upoštevati različne dejavnike. Nekateri od teh premislekov vključujejo:

Ugodno vreme – individualne želje glede vremenskih razmer se razlikujejo. Nekateri morda iščejo toplino, drugi morda raje hladnejše podnebje. Zato, v iskanju nove države, bistveno se je osredotočiti na prevladujoče vreme v regiji.

Zanesljiv WiFi – glede na odvisnost vsakega digitalnega nomada od stabilne internetne povezave, ključnega pomena je zagotoviti, da ima izbrana država zanesljivo infrastrukturo WiFi. Dosledna povezljivost je nepogrešljiva, saj neposredno vpliva na vašo sposobnost učinkovitega dela.

Uspešna skupnost – vzpostavljanje socialnih vezi je ključnega pomena. Nomadski način življenja je lahko izoliran, poudarjanje pomena ustvarjanja vezi z drugimi skozi čas. Številne vroče točke za digitalne nomade so se razvile zaradi zbiranja nomadov na teh območjih.

Ugodni življenjski stroški – za digitalne nomade, ohranjanje varčnega načina življenja je najpomembnejše. Najem stanovanja za kratek čas je lahko drag, zaradi česar je preudarno iskati države z nižjimi življenjskimi stroški.

Optimalno ravnotežje med poklicnim in zasebnim življenjem – doseganje pravega ravnovesja med delom in prostim časom je za digitalne nomade lahko izziv. zato, izbira lokacije, ki omogoča harmonično mešanico poklicnega in zasebnega življenja, je ključnega pomena.

Amsterdam, da Paris vlakih

London, da Paris vlakih

Rotterdam, da Paris vlakih

Bruselj v Pariz vlakih

 

1. Portugalska

 • Povprečni mesečni stroški: $1200-$2200+ ameriški dolar
 • Vizum: Rezidenčni vizum – ta vizum vam omogoča bivanje prve štiri mesece. Ko vstopite na Portugalsko, lahko zaprosite za dveletno dovoljenje za prebivanje. Vizum za začasno bivanje – s tem vizumom, lahko ostaneš za 12 mesecev. Tega vizuma ne morete podaljšati ali uporabiti za pridobitev dovoljenja za prebivanje, lahko pa štirikrat podaljšaš
 • Zahtevana mesečna plača: nad 3.040 €

Zdi se, da se je Portugalska spremenila v evropski Bali, ki služi kot vozlišče za digitalne nomade. Poleti 2022, Portugalska je napovedala uvedbo posebnih vizumov za svobodnjake in delavce na daljavo. Zdaj lahko raziskujejo Portugalsko z nacionalnim vizumom D7, možnost pridobitve dovoljenja za prebivanje.

Vsekakor, podnebje je fantastično skoraj vse leto, življenjski stroški so nižji kot v večini zahodne Evrope, in kuhinja je preprosto neverjetna! Predstavljajte si, da si privoščite okusen obrok, sledijo jajčne torte, in zaključek s požirkom portovca ... čudovito.

Medtem ko so različna področja na Portugalskem primerna za spletne podjetnike, končno mesto za digitalne nomade na Portugalskem ni nič drugega kot glavno mesto, Lizbona. Polni digitalnih nomadov iz vseh smeri, izkušeni popotniki trdijo, da je trenutno ena od glavnih lokacij za povezovanje s podobno mislečimi posamezniki. Druga najbolj iskana destinacija je Porto, živahno študentsko mesto, znano po slikovitem starem mestnem jedru, ki leži ob reki in ga krasijo stavbe z modrimi ploščicami. Predstavljen je bil na novo začeti projekt – vzpostavitev vasi digitalnih nomadov na Madeiri! Postati del tega prizadevanja v Ponta Do Solu, treba je oddati vlogo. Če je izbrano, prav lahko odkrijete svoj na novo najdeni dom na Portugalskem!

 

Digital Visa For Freelancers In Portugal

 

2. Estonija

 • Povprečni mesečni stroški: $1000-$2000 ameriški dolar
 • Vizum: C digitalni nomadski vizum traja 6 mesecev. D digitalni nomadski vizum velja za 1 leto
 • Zahtevana mesečna plača: nad 3.504 €

Ta nekdanja Sovjetska zveza ob Baltskem morju je ena najbolj podcenjenih (in odlično!) Evropske destinacije za nomadski način življenja. leta 2020, Estonija je utrdila svoj status pionirja med evropskimi državami z razkritjem digitalnega vizuma za svobodnjake, pomeni pionirsko potezo. Estonija je odprla prelomno vzpostavitev e-rezidenc. Ideja je, da lahko lastniki po vsem svetu ustanovijo podjetje v Estoniji in ga v celoti vodijo prek spleta. To se imenuje digitalno rezidenstvo, in lahko dobite pametne kartice, ki to potrjujejo po vsem svetu. Če se želite fizično ukvarjati s samostojnim poklicem v Estoniji, lahko se osredotočite na vizuma C in D.

Središče vsega je glavno mesto, Tallinn! Ponaša se z očarljivo srednjeveško arhitekturo in prijetno kulinariko, Talin je morda idealno mesto za bivanje, hkrati pa prihranite nekaj denarja. Res je, zaradi dotoka tujih delavcev, Talin je videl a rahlo povečanje stroškov. Čeprav, cene ostajajo primerljive z drugimi priljubljenimi vzhodnoevropskimi destinacijami, kot sta Budimpešta ali Praga.

Trenutno, Skupnost digitalnih nomadov v Talinu večinoma sestavljajo izseljenci, zaposleni v različnih mednarodnih podjetjih v mestu. Čeprav še ni veliko namenskih prostorov za delavce na daljavo, to se nedvomno spreminja, saj nomadi vedno bolj gravitirajo proti mestu!

Bruselj v Amsterdam vlakih

London na Amsterdam vlakih

Berlin za Amsterdam vlakih

Paris na Amsterdam vlakih

 

Digital Nomad Lifestyle

3. Gruzija (Država, Ne država…)

 • Povprečni mesečni stroški: $700-$1500 ameriški dolar
 • Vizum: oproščen vizuma do 365 dnevi
 • Zahtevana mesečna plača: nobene

Gruzija je nedavno postala vroča točka za digitalne nomade, pritegne pozornost zaradi spodbujanja rastoče skupnosti v tem spreminjajočem se svetu. V zadnjih nekaj letih, Gruzija je aktivno pritegnila delavce na daljavo, ponuja brezplačne enoletne vizume in inovativne pobude, ki omogočajo sodelovanje z lokalnimi strokovnjaki. Lansko leto, država je naredila pionirski korak z uvedbo vizuma za digitalne nomade, se pozicionira kot vodilni na delovnih mestih na daljavo.

Tbilisi, glavno mesto, je očarljiva mešanica starih otomanskih vplivov in sodobne evropske kulture. Znan po svoji dostopnosti, Tbilisi je najprimernejša izbira za digitalne nomade, ponuja enostaven dostop do zasneženih gora in čudovite obale.

Skupnost digitalnih nomadov v Tbilisiju še vedno raste, skoraj vsak večer gosti dogodke, ponuja veliko priložnosti za mreženje in sodelovanje. Za tiste, ki iščejo bolj sproščen tempo, Batumi in Kutaisi se kažeta kot odlični alternativi.

Bonus nasvet za nomade: Samo južno od Gruzije, Armenija ponuja podoben enoletni brezplačni vizum. Erevan, njen kapital, ima velik potencial, da postane naslednje večje središče za nomade v regiji Kavkaza. Zaradi tega bo celotno območje postalo vabljiva možnost za tiste, ki krmarijo po svetu dela na daljavo.

 

4. Bali, Indonezija

 • Povprečni mesečni stroški: $700-$1200 ameriški dolar
 • Vizum: 30 dnevni vizum ob prihodu za državljane večine narodnosti ali vizum za drugi dom
 • Zahtevana mesečna plača: nobene

Zahtevati prvo mesto na vseh seznamih digitalnih nomadov, Bali pooseblja ikonično nomadsko izkušnjo. Sinonim za digitalno nomadstvo, Privlačnost Balija je v skorajšnji popolnosti.

To tropsko zatočišče ponuja kavarne, vredne Pinteresta, hitri Wi-Fi, neokrnjene plaže, bujne džungle, cenovno ugodne luksuzne vile, in kultura, ki spodbuja celovit samorazvoj. Poleg svojih sanjskih lastnosti, Pravi dragulj Balija je njegova skupnost. Vsakega digitalnega nomada in potepuha privlačijo kraji, kot je Canggu, Uluwatu, in Ubud.

Brez namenskega vizuma za digitalne nomade na Baliju, možnosti vključujejo vizum za drugi dom ali vizum B211A. Medtem ko je vizum Second Home Visa priljubljen, vsi ne izpolnjujejo njegovih finančnih meril. Če 2.000.000.000 Rp (~133.485 dolarjev) ni izvedljivo, alternativa je vizum B211A. Ob prihodu, boste prejeli indonezijsko dovoljenje za omejeno bivanje (ITAS). Oblasti bodo posnele fotografijo, zato si omislite svežo pričesko in počivajte na svojem letu za predstavljiv videz. Ta vizum vam bo omogočil, da ostanete do 30 dnevi. V primeru podaljšanja, boste morali zapustiti državo in znova vstopiti.

Salzburg Dunaj vlakih

München na Dunaju vlakih

Gradec na Dunaj vlakih

Praga na Dunaju vlakih

 

Digital Freelancers In Bali Indonesia

 

5. Dubaj, ZAE

 • Povprečni mesečni stroški: $1500-$3000 ameriški dolar
 • Vizum: Viza za delo na daljavo
 • Zahtevana mesečna plača: minimalni mesečni dohodek v višini $3,500 ameriški dolar

Dubaj je objavil digitalni vizum za svobodnjake v 2020. Udeleženci v “Delo na daljavo iz Dubaja” programa bi lahko živeli in delali v Emiratih, vendar niso bili upravičeni do pridobitve identifikacijskega dokumenta v ZAE – osebno izkaznico Emiratov.

Spomladi leta 2022, pravila so se spremenila. Digitalni nomadi zdaj skupaj z vizo za bivanje prejmejo ID Emirates. Kartica vam omogoča uporabo državnih storitev, odpreti bančni račun, registrirajte telefonsko številko, in plačati komunalne račune. Vsak tujec, ne glede na narodnost, če nameravate živeti v ZAE in delati na daljavo za tuje podjetje, lahko oddate vlogo za vizum.

Dubaj je najboljša izbira za samostojne podjetnike zaradi svoje neobdavčene dohodkovne politike. Posamezniki v ZAE ne plačujejo davka na dohodek. Pravne osebe so do junija oproščene plačila davka od dohodkov pravnih oseb 2023. Potem, podjetij, katerih dobiček presega AED 375,000, oz $102,100, bo obdavčen po stopnji 9%.

Politike, prijazne do podjetij, poenostavljajo samostojne podvige. Poleg dela, samostojni podjetniki uživajo v visokokakovostnem življenjskem slogu z vrhunsko opremo, raznolika rekreacija, in svetovljansko vzdušje.

 

Dubai Is A Top Choice For Freelancers

 

Izbira prave države in digitalnega vizuma za samostojne podjetnike je ključnega pomena za uspeh pri združevanju dela s potovanji in avanturo. Omenjenih pet držav – Estonija, Portugalska, Indonezija, AUE, in Georgia – ponujajo edinstvene izkušnje in priložnosti za delavce na daljavo. Od digitalno usmerjene pokrajine Estonije do kulturnega bogastva Portugalske, vsaka destinacija ponuja poseben okus za tiste, ki želijo na novo definirati tradicionalni koncept dela. Ker svet še naprej sprejema delo na daljavo, te države izstopajo kot svetilniki za digitalne nomade, ki iščejo izpolnjujoč in bogat življenjski slog onkraj meja običajne pisarne.

 

Odlično potovanje z vlakom se začne z iskanjem najboljših vozovnic na najlepši in najudobnejši progi vlaka. Mi pri Shrani vlak vam bo z veseljem pomagal pri pripravi na potovanje z vlakom, medtem ko se boste želeli preseliti, in poiskati najboljše vozovnice za vlak po najboljših cenah.

 

 

Ali želite na svoje spletno mesto vdelati našo objavo v spletnem dnevniku »Kako se pripraviti na potovanje z vlakom«.? Lahko bi naše fotografije in besedila in nam kredita s povezavo na ta blog post. Ali kliknite tukaj: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsl%2Fdigital-visa-for-freelancers-top-countries%2F – (Pomaknite se navzdol malo videti Vlagati zakoniku)