Čas branja: 6 minut
(Zadnja posodobitev: 11/08/2023)

Ali ste navdušenec nad vlakom ali nekdo, ki rad raziskuje nove destinacije z železnico? dobro, za vas imamo razburljivo novico! Evropska unija (ZDA) je nedavno predstavil obsežne predpise za izboljšanje železniškega prometa. Ta nova pravila dajejo prednost boljši zaščiti potnikov, zagotavljanje bolj tekoče in prijetnejše potovalne izkušnje za vse. končno, v tem članku, poglobili se bomo v podrobnosti novih železniških predpisov EU in kako bodo pozitivno vplivali na vaša potovanja z vlakom.

Razumevanje novih železniških predpisov EU

Začeti z, bolje razumejmo nove železniške predpise EU. EU je te predpise razvila za povečati potnike v železniškem prometu’ pravice in spodbujajo brezhibno potovalno izkušnjo. Pravila zajemajo različne vidike potovanja po železnici, od pravic potnikov in dostopnosti do izmenjave podatkov med železniškimi prevozniki. Zato, z izvajanjem teh predpisov, cilj EU je izboljšati splošno kakovost in učinkovitost železniškega prometa, kar pomeni zmago za vse popotnike.

Amsterdam, da Paris vlakih

London, da Paris vlakih

Rotterdam, da Paris vlakih

Bruselj v Pariz vlakih

 

New EU Train Regulations

 

Politika odškodnine v primeru višje sile

Prej, potnikov vlaku v Evropi lahko zahtevala denarno odškodnino v višini 25% cene vozovnice za več kot enourno zamudo vlaka in 50% za zamudo več kot 2 ure. zdaj, podjetja bodo oproščena teh plačil, če je razlog za zamudo višja sila. To vključuje vse, česar železniški operaterji ne morejo nadzorovati – npr, nevihte, poplave, potresi, teroristični napadi, pandemije, in tako naprej. Če podjetje objektivno ne more preprečiti zamude ali odpovedi vlaka v izjemnih okoliščinah, potniki ne bi smeli pričakovati odškodnine 50% oz 25%. Vendar, podjetja morajo še vedno preusmeriti potnike na druge vlake ali vrniti vozovnico, če potovanja ni mogoče organizirati.

Medtem, bistveno je poudariti, da se stavke ne štejejo za silo višje stopnje. Če zaradi stavke potniki obtičijo na postaji in čakajo na vlak, podjetje je odgovorno, da svojim strankam zagotovi, da dosežejo želene cilje. Nadomestila za zamude morajo ostati v veljavi.

Bruselj v Amsterdam vlakih

London na Amsterdam vlakih

Berlin za Amsterdam vlakih

Paris na Amsterdam vlakih

 

Samostojna preusmeritev in nadomestilo za zamude

Ena od pomembnih določb novih železniških predpisov EU je uvedba samopreusmerjanja. V primeru zamude pri potovanju, če železniško podjetje ne ponudi rešitve v razumnem roku (običajno 100 minut), potniki imajo pravico vzeti stvari v svoje roke. Potniki lahko samostojno spremenijo pot z nakupom vozovnic za drug vlak ali avtobus. Železniško podjetje mora povrniti stroške nove vozovnice, zagotavljajo, da potniki nemoteno dosežejo cilj, tudi med zamudami. Vendar, najbolje bi bilo razmisliti da bi morali biti stroški resnični “potrebno in razumno,” tako da vožnja v VIP opciji na račun prevoznika z zamudo ne bo delovala.

Salzburg Dunaj vlakih

München na Dunaju vlakih

Gradec na Dunaj vlakih

Praga na Dunaju vlakih

 

Railway Timetable

Skupna raba podatkov in izboljšane možnosti vstopnic

Izmenjava prometnih in potovalnih podatkov v realnem času med železniškimi operaterji izboljša potovalno izkušnjo. Namen novih predpisov je spodbuditi večjo konkurenco med železniškimi prevozniki. To počnejo s spodbujanjem izmenjave informacij o voznih redih vlakov, stopnje zasedenosti, in zamude. Poleg tega, potniki lahko pričakujejo privlačnejše možnosti vstopnic zaradi te povečane konkurence. Omogočila jim bo obsežnejšo izbiro in večjo prilagodljivost pri načrtovanju potovanj z vlakom.

Kot rezultat, novo odkrito sodelovanje in mehanizmi za izmenjavo podatkov med železniškimi operaterji lahko povzročijo valovanje pozitivnih sprememb v celotnem potovalnem ekosistemu. Kot potovanje z železnico postane bolj priročno in vsestransko, lahko spodbudi več ljudi, da izberejo vlake namesto drugih načinov prevoza, kar na koncu prispeva k zmanjšanju prometnih zastojev, nižje emisije ogljika, in bolj trajnostno prihodnost prometa.

Interlaken za Zurich vlakih

Luzern za Zurich vlakih

Bern do Zurich vlakih

Ženeva, da Zurich vlakih

 

Summer Solo Train Traveling

Izboljšana dostopnost za potnike z omejeno mobilnostjo

Po novih predpisih EU, železniška podjetja morajo dati prednost potrebam potnikov z omejeno mobilnostjo. Zagotoviti morajo, da njihova potovanja ostanejo neprekinjena in brez težav, tudi med motnjami. To pomeni, da lahko invalidi ali posamezniki z omejeno mobilnostjo pričakujejo izboljšano dostopnost in pomoč pri potovanju z vlakom. Ti predpisi krepijo potnike, kar jim omogoča, da se na svoja potovanja odpravijo samozavestno in brez skrbi.

V skladu z novimi železniškimi predpisi EU, če potnik z omejeno mobilnostjo potrebuje pomoč, lahko zaprosijo za potovanje izključno s spremljevalci. V tem primeru, spremljevalec ima pravico do brezplačne vozovnice in sedeža poleg osebe, ki ji pomaga. Zahteve za pomoč po novem pravilniku sprejemajo do 24 ure pred odhodom. To je odlična prednost za industrijo vlakov, ker avtobusna podjetja zahtevajo obvestilo najpozneje do 36 ur vnaprej, medtem ko prevozniki po zraku in vodi to zahtevajo 48 ur vnaprej.

Frankfurt na berlinskih vlakih

Leipzig, da Berlin vlakih

Hannover za Berlin vlakih

Hamburg na berlinskih vlakih

 

Empty Train Station Platform

 

Trajnost in udobje

Zavezanost EU k trajnosti je razvidna iz novih železniških predpisov. EU spodbuja železniški promet kot bolj zeleno alternativo, s ciljem zmanjšati emisije ogljika in prispevati k bolj zeleni prihodnosti. S temi predpisi, EU potnike spodbuja k izberite vlake namesto drugih načinov prevoza. To spodbuja trajnostne potovalne navade in podpira prizadevanja za ohranjanje okolja.

Poleg tega, močne spodbude in podpore so bili deležni tudi kolesarski navdušenci. Razburljiva novica je, da bodo novi vlaki in nadgrajeni vagoni vključevali namenske prostore za kolesa. Ti prostori so obvezni, kar pomeni, da morajo biti na voljo. zato, če ste ljubitelj koles, na teh posebej določenih območjih bo vaše potovanje z vlakom še bolj prijazno kolesarjem.

 

 

Zaključek nove uredbe EU o železnicah

Prav zares, izvajanje novih železniških predpisov EU pomeni izboljšanje železniškega potovanja za potnike po vsej celini. Dokazuje prepoznavnost železnic’ ključno vlogo pri povezovanju skupnosti, spodbujanje turizma, in spodbujanje gospodarske rasti. Prizadevanja EU za izboljšanje pravic potnikov in zagotavljanje bolj gladke potovalne izkušnje ponazarjajo njeno predanost ustvarjanju zanesljivega in na stranke osredotočenega železniškega omrežja.

V zaključku, novi predpisi EU za železniški promet pomenijo pomemben korak naprej pri dajanju prednosti zaščiti potnikov in izboljšanju potovalne izkušnje. Namen teh predpisov je narediti potovanje z vlakom udobnejše, učinkovito, in prijetno za vse. Vključujejo izboljšano dostopnost za potnike z omejeno mobilnostjo. Druga pozitivna sprememba je uvedba samopreusmeritve. Poleg tega, večja konkurenca med železniškimi prevozniki bo koristila potnikom. S temi naprednimi ukrepi, potniki se lahko samozavestno podajo na potovanje z vlakom. Njihove pravice so zaščitene, in njihove potovalne izkušnje so prednostna naloga. Zavezanost EU k izboljšanju kakovosti železniškega prometa odraža njeno vizijo trajnostne prihodnosti, osredotočene na potnike. Vse skupaj za bolj gladko, bolj prijetno izkušnjo potovanja z železnico!

 

Odlično potovanje z vlakom se začne z iskanjem najboljših vozovnic na najlepši in najudobnejši progi vlaka. Mi pri Shrani vlak vam bomo z veseljem pomagali pri pripravi na potovanje z vlakom in našli najboljše vozovnice za vlak po najboljših cenah.

 

 

Ali želite na svoje spletno mesto vdelati našo objavo v spletnem dnevniku »Kako se pripraviti na potovanje z vlakom«.? Lahko bi naše fotografije in besedila in nam kredita s povezavo na ta blog post. Ali kliknite tukaj: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsl%2Fnew-european-rail-regulation%2F – (Pomaknite se navzdol malo videti Vlagati zakoniku)